Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 556 kJ / 1 567 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 41,39 g |
Tuky | 35,46 g |
Vláknina | 46,83 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 32 mg |
Sůl | 0,03 g |
Sacharidy | 247,13 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 10. 1. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Quinoa s rozinkami a karamelizovanou cibulí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WjYQ
Moje poznámka
Quinoa s rozinkami a karamelizovanou cibulí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WjYQ
Nejnovější recepty
Cottage pizza s celozrnnou moukou
Přidáno před 3 hodinami
Minimuffinky
Přidáno před 15 hodinami
Zapékané pirohy
Přidáno před 18 hodinami
Vepřové závitky s paprikami a hráškem
Přidáno před 19 hodinami
Vepřová panenka plněná slaninou a nivou, smetanový pórek.
Přidáno před 20 hodinami
Husí prsa s bramborovo-hráškovým pyré
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rebarborový koláč
Eva S. před 1 hodinou
Pochoutkový salát II
Lasagnesesyrem před 1 hodinou
Domácí pletýnky
Zinzi před 1 hodinou
Luxusní a rychlý makovník
Nanina před 1 hodinou
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Nellach před 3 hodinami
Tvarohové řezy s broskvemi
JanaRas před 3 hodinami
Kulajda se sušenými houbami
Moanka před 13 hodinami
Pečená bylinková vepřová kýta
Tomas_K před 14 hodinami
Sváteční maková bábovka
Eri86 před 14 hodinami
Svěží jahodový dort
Lauri74 před 15 hodinami
Tématické fráze:
quinoa příprava,
quinoa bílá recepty,
kvinoa,
quinoa recepty na sladko,
quinoa na sladko,
cibule na sladko,
quinoa na sladko recept,
quinoa recept na sladko,
gvinoa,
quinoa sladké recepty,
kvinoa recepty,
priprava quinoa,
kvinoa mouka,
quinoa recepty sladké,
karamelizace cibule,
jak se karamelizuje,
recepty z quinoy,
jak se karamelizuje cibule,
quinoa,
quinoa bílá
Suroviny:
olej olivový,
cibule bílá,
cukr krupice,
quinoa,
vývar zeleninový,
rozinky,
estragon,
sůl,
pepř
Komentáře (21)
Ke karamelizaci cibule bych chtěla doplnit - když budete mít čas (hooodně času
Používám obyčejnou žlutou cibuli, ale s bílou to asi taky půjde. Na pánvičce rozehřeju máslo, přidám nahrubo nakrájenou cibuli, zesklovatím a potom stáhnu plotýnku na takové minimum, aby se cibule ještě dělala, ale opravdu jen tak tak (u mého sporáku s 9 stupni ji dělám střídavě na 2 a na 3), občas ji promíchám a ona pomaloulinku hnědne, ale nesmaží se - karamelizuje cukr v ní obsažený. Žádný cukr se nepřidává a po cca hodině tohoto procesu (fakt stačí kontrolovat třeba 3-4x, když vychytáte stupeň plamene, nebo i méně) máme krásnou karamelovou cibulku do cibulačky nebo v tomto případě do quinoy.
Pro zájemce podrobný popis tohoto postupu, i s vysvětlením, proč se tak děje, je u receptu na cibulačku tady: kulinarinky.cz/francouzska-cibulacka/
V případě nouze by šla jistě nahradit již zmiňovanými jáhlami nebo kuskusem (ten však obsahuje lepek, a není tudíž vhodný pro bezlepkovou dietu).
Budu moc ráda, když quinou někdo vyzkouší, třeba i jen jako přílohu místo rýže, a dá vědět, jaký měla úspěch. U nás všem moc chutná.
http://www.toprecepty.cz/recept/5071-quinoa-/-merl...
http://www.mebio.cz/clanky/quinoa/
ale toto vypadá náramně hezky