Jednoduchá "svíčková " z papiňáku
Někdy je potřeba připravit výborný oběd co nejdříve. Pak mnoho z nás rádo sáhne po tlakovém hrnci a uvaří jídlo v něm. Přesně takto připravíme i hovězí maso ve smetanové zeleninové omáčce, které podáváme s houskovým knedlíkem.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 6 695 kJ / 1 600 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 188,80 g |
Tuky | 86,90 g |
Vláknina | 2,90 g |
Cholesterol | 682 mg |
Sodík | 849 mg |
Sůl | 2,25 g |
Sacharidy | 14,25 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Já tento druh papiňákové svíčkové dělávám tak, že vše uvařím večer, do vývaru dám převařit ocet a vložím nazpět rozmačkanou zeleninu a nakrájené maso, které přes noc do sebe všechny chutě krásně natáhne. Postup přípravy je dál pak stejný, jak je výše uvedeno. Nám takto připravené maso chutná více, než když se peče v troubě. Pokud chceme mít odlehčenější verzi, tak místo smetany rozmícháme mouku v 250 ml mléka a v závěru přidáme slabý plátek másla na zjemnění. Místo hovězí kližky můžeme použít i vepřové plecko v celku (v papiňáku připravíme za 25 minut), hodí se i plátky z drůbežího masa (v papiňáku 15 minut).
Přidávám odkaz na velice dobré hrníčkové knedlíky, které jsem dělala jako přílohu http://www.toprecepty.cz/recept/3165-hrnickove-kne...
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
27. 11. 2019 10:31
5. 8. 2019 09:56
4. 8. 2019 08:29
31. 1. 2018 22:32
29. 12. 2017 16:37
Z dovolením už 9 let pracuji v Londýne v 5 hvězdičkovem hotelu Radisson Blue Edwardian - Mayfair. Technologie vysokotlakých hrnců se používá v každé lepší kuchyni ve formě Indukčních trub které pracuji s tlakem páry. Tudíž na stejném principu jelikož je to věc v ceně stovek tisíc korun a ne každý ji má doma používá se tlakový hrnec (papinuv hrnec) Jídlo neztrácí na kvalitě a na vitamínem absolutne zadrží v sobe aroma a také vám o moc zkrátí čas. Jinak recept je výborný rychlý i když to maso by jsem předem predpekl třeba s rozmarýnem a olivovym olejem. A misto octu citrónovou šťávu. Jinak abych to ukončil pan Kanec je hold asi deb.l. Vaření je um enjoy
13. 12. 2015 18:05
1. 5. 2015 20:17
Svíčková byla dobrá a recept je výborný
1. 5. 2015 09:23
22. 2. 2015 13:54
Terezko,jakýkoliv kus z hovězího zadníhoV přidaných podobných receptech jistě najdete další inspiraci a věřím,že se jídlo určitě povede.Také to můžete udělat jak z vepřového,tak i z drůbežího masa
22. 2. 2015 00:39
2. 9. 2014 20:09
S vařením(dušením)v papiňáku je to opravdu o zvykuMoje babička měla ještě tu původní starou maďarskou "Kuktu"a byla s ní moc spokojena
Moje maminka,ta raději bude stát u sporáku i půl dneTa se vaření v papiňáku hrozně brání
Já papiňák používám i na zavařováníbez něj ani ránu
Ale vařit umím i v obyčejném hrnci
2. 9. 2014 17:56
5. 11. 2013 20:30
2. 11. 2013 10:04
9. 11. 2012 01:57
Renatko,já hrnec ochlazuji většinou pod studenou tekoucí vodou,ne přímo na poklici,ale pouštím vodu na bok hrnce.Je možno také napustit trochu studené vody do dřezu a hrnec do ní postavit.Za chvilku tlak povolí
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Francouzský toust
Přidáno před 3 hodinami
Batátovo dýňová polévka bez mléka
Přidáno před 4 hodinami
Hovězí rolky ve slanině od Denisky
Přidáno před 23 hodinami
Pudinkový pohár s ovocem
Přidáno před 23 hodinami
„Žitné“ rohlíky s omládkem
Přidáno 23. 4. 2024 11:41
Křupavé brambory
Přidáno 23. 4. 2024 08:35
Právě bylo uvařeno:
Kynuté houskové knedlíky
janakrejzarova uvařila před 34 minutami
Zelený chřest s anglickou slaninou
Katerain uvařil před 1 hodinou
Moravský vrabec
KlaraVesela uvařila před 1 hodinou
Kuřecí nudličky v pórku
malami uvařila před 2 hodinami
Vepřové výpečky II
kulisek uvařil před 2 hodinami
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Ivca78 uvařil před 5 hodinami
Těsto na pizzu
Bretik uvařila před 14 hodinami
Tři pomazánky na chlebíčky a soudečky nebo jednohubky
aerdna uvařila před 15 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: svíčková na smetaně v papiňáku králík na smetaně v papiňáku svickova v tlakovem hrnci svíčková omáčka v papináku svíčková na smetaně v tlakovém hrnci svíčková v tlakáči jednoduchá svíčková omáčka svíčková z kližky svíčková na smetaně z papinaku jednoduchá svíčková na smetaně hovezi svickova v papinaku vaření v papiňáku svíčková z tlakového hrnce svíčková na smetaně v tlakáči králík v papiňáku papinak svíčková na smetaně vařená recept na svíčkovou v papinaku recept na jednoduchou svickovou svíčková omáčka v tlakovem hrnci
Suroviny: kližka hovězí, bobkový list, koření nové koření, pepř, mrkev, kořen petržele, celer, smetana ke šlehání, mouka hladká, ocet, sůl
Jednoduchá "svíčková " z papiňáku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EGOk
66 názorů