Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jednoduchá "svíčková " z papiňáku

Někdy je potřeba připravit výborný oběd co nejdříve. Pak mnoho z nás rádo sáhne po tlakovém hrnci a uvaří jídlo v něm. Přesně takto připravíme i hovězí maso ve smetanové zeleninové omáčce, které podáváme s houskovým knedlíkem.

Hodnocení receptu je 4,8 (27×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 100 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 70 min

100 min (30 min příprava + 70 min tepelná úprava)

29. 1. 2012 17:47

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie6 695 kJ / 1 600 kcal
Bílkoviny188,80 g
Tuky86,90 g
Vláknina2,90 g
Cholesterol 682 mg
Sodík 849 mg
Sůl2,25 g
Sacharidy14,25 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Já tento druh papiňákové svíčkové dělávám tak, že vše uvařím večer, do vývaru dám převařit ocet a vložím nazpět rozmačkanou zeleninu a nakrájené maso, které přes noc do sebe všechny chutě krásně natáhne. Postup přípravy je dál pak stejný, jak je výše uvedeno. Nám takto připravené maso chutná více, než když se peče v troubě. Pokud chceme mít odlehčenější verzi, tak místo smetany rozmícháme mouku v 250 ml mléka a v závěru přidáme slabý plátek másla na zjemnění. Místo hovězí kližky můžeme použít i vepřové plecko v celku (v papiňáku připravíme za 25 minut), hodí se i plátky z drůbežího masa (v papiňáku 15 minut).

Přidávám odkaz na velice dobré hrníčkové knedlíky, které jsem dělala jako přílohu http://www.toprecepty.cz/recept/3165-hrnickove-kne...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

cathleen cathleen (moderátorka)

27. 11. 2019 10:31

Handika: vypadá to, že sis v rámci soutěžního zápolení spletla koprovku se svíčkovou. že :-? Na přidaném fotu rozhodně svíčková podle receptu není.

Anna Kocikova Anna Kocikova

5. 8. 2019 09:56

rihana: Moc děkuji:-8:-K

rihana

4. 8. 2019 08:29

Dnes vyzkoušeno, děkuji za recept. Já si již bez papiňáku nedokážu vaření představit. Ten kanec je fakt kanec.

Anna Kocikova Anna Kocikova

31. 1. 2018 22:32

Ladislav Vávra: Děkuji za komentář:-8:-KTen rozmarýn a olivový olej je také moc fajn:yes:

Ladislav Vávra

29. 12. 2017 16:37

Pane Kanče
Z dovolením už 9 let pracuji v Londýne v 5 hvězdičkovem hotelu Radisson Blue Edwardian - Mayfair. Technologie vysokotlakých hrnců se používá v každé lepší kuchyni ve formě Indukčních trub které pracuji s tlakem páry. Tudíž na stejném principu jelikož je to věc v ceně stovek tisíc korun a ne každý ji má doma používá se tlakový hrnec (papinuv hrnec) Jídlo neztrácí na kvalitě a na vitamínem absolutne zadrží v sobe aroma a také vám o moc zkrátí čas. Jinak recept je výborný rychlý i když to maso by jsem předem predpekl třeba s rozmarýnem a olivovym olejem. A misto octu citrónovou šťávu. Jinak abych to ukončil pan Kanec je hold asi deb.l. Vaření je um enjoy

pssendik pssendik

13. 12. 2015 18:05

svickovou jse dělal poprve a povedla se na jednicku s hvězdickou dik za super recept aj deti vylizaly taliře:-p tlakač je nejlepši:-))

Honza

1. 5. 2015 20:17

Kanecek:nevím co máš proti papiňáku, tvoje urážky nejsou na místě a zde jsou naprosto nevhodné.
Svíčková byla dobrá a recept je výborný:-*

Martina

1. 5. 2015 09:23

Díky za recept,trošku jsem si to předpřipravila,maso jsem si nechala na oleji zatáhnout a na to podusila cibulku a zeleninu a pak šupla do papíňáku. Miluju,když je jídlo hotové dřív. Kdo nedělal v papíňáku,určitě vyzkoušejte :-):yes::yes::yes:

Anna Kocikova Anna Kocikova

22. 2. 2015 13:54

Terezka:Děkuji za zájem:-K
Terezko,jakýkoliv kus z hovězího zadního:yes:V přidaných podobných receptech jistě najdete další inspiraci a věřím,že se jídlo určitě povede.Také to můžete udělat jak z vepřového,tak i z drůbežího masa:-):yes:

Terezka

22. 2. 2015 00:39

Anna Kocikova: Aničko, svíčková vypadá skvěle, určitě brzo vyzkouším. Jen poprosím o radu: jakou jinou část hovězího byste doporučila, když kližku polovina rodiny nejí? Moc děkuji :-K

Anna Kocikova Anna Kocikova

2. 9. 2014 20:09

Lenka:Děkuji za zájem i komentář:-):-K

S vařením(dušením)v papiňáku je to opravdu o zvyku:-)Moje babička měla ještě tu původní starou maďarskou "Kuktu"a byla s ní moc spokojena:-)
Moje maminka,ta raději bude stát u sporáku i půl dne:-STa se vaření v papiňáku hrozně brání:-8
Já papiňák používám i na zavařování;-)bez něj ani ránu:-))
Ale vařit umím i v obyčejném hrnci:yes::-*

Lenka

2. 9. 2014 17:56

Také vařím svíčkovou odjakživa v papiňáku a nemůžu si ho vynachválit už spousty let...Ono je těžký,když někdo tomu hrnci nerozomí,tak mu to pak vysvětlujte...:-))Mám ještě starou školu vaření od manželovi babičky a ta mě vždy poradila a naučila vařit už od 15 let...Jinak vše postupně v papiňáku orestuji jako by to bylo z trouby,potom zaliju vodou a dám vařit.Kamarádka mě naučila,abych nemusela čekat,nežli se mi papiňák od páry otevře,tak také pod studenou vodu a to je paráda...je to hned...ale každý to dělá po svém...:-)

Anna Kocikova Anna Kocikova

5. 11. 2013 20:30

Lidus::-)Děkuji:-K:yes:

Lidus

2. 11. 2013 10:04

Pro ty , co nemají čas dlouze vařit, nebo si vzpomenou na poslední chvíli co by mohli uvařit je to určitě super. Také vařím v papiňáku. Je to úspora energie. Například guláš z něj je výborný. Jen teda poprvé čtu o zchlazování, já nechávám ujít páru. Večer jsem si vzpomněla na svíčkovou, naložila, ale maso vyjmu a orestuji v papiňáku, pak zaliji zeleninou a vodou - prostě tím, čím jsem nakládala, mezitím udělám knedle a do hodiny je oběd. A ať si říká kdo chce co chce. Papiňák úžasná věc. A ožná ti, co se považují za fajnšmekry by se olizovali, kdyby nevěděli že je z papiňáku. Možná, že na hospodách to nedělají jinak a jak si pochutnáváte.

Anna Kocikova Anna Kocikova

9. 11. 2012 01:57

Naty,Reni:-)za komentíky díky;-):-K
Renatko,já hrnec ochlazuji většinou pod studenou tekoucí vodou,ne přímo na poklici,ale pouštím vodu na bok hrnce.Je možno také napustit trochu studené vody do dřezu a hrnec do ní postavit.Za chvilku tlak povolí:-)

1 2 3 4 5

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: svíčková na smetaně v papiňáku králík na smetaně v papiňáku svickova v tlakovem hrnci svíčková omáčka v papináku svíčková na smetaně v tlakovém hrnci svíčková v tlakáči jednoduchá svíčková omáčka svíčková z kližky svíčková na smetaně z papinaku jednoduchá svíčková na smetaně hovezi svickova v papinaku vaření v papiňáku svíčková z tlakového hrnce svíčková na smetaně v tlakáči králík v papiňáku papinak svíčková na smetaně vařená recept na svíčkovou v papinaku recept na jednoduchou svickovou svíčková omáčka v tlakovem hrnci

Suroviny: kližka hovězí, bobkový list, koření nové koření, pepř, mrkev, kořen petržele, celer, smetana ke šlehání, mouka hladká, ocet, sůl

TopRecepty.cz

Jednoduchá "svíčková " z papiňáku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EGOk