Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Obrácený koláč s rajčaty a karamelizovanou cibulí

Hodnocení receptu je 5,0 (42×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

rebeka rebeka

Středně náročný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 60 min

90 min (30 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 512 kJ /
2 751 kcal
Bílkoviny32,00 g
Tuky157,00 g
Vláknina50,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 290 mg
Sůl0,40 g
Sacharidy286,09 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Omytá rajčata příčně rozkrojíme, máme-li větší, klidně i na tři díly. Krok 2: Řeznou plochou je dáme na plech s pečícím papírem, potřeme olejem, osolíme, opepříme a zasněžíme moučkovým cukrem. Krok 3: Pečeme v troubě cca 30 minut při 160 st. (horkovzduch). Krok 4: Mezitím, kdy se pečou rajčata, připravíme cibuli: do pánve dáme cca 2 lžíce oleje a na půlkolečka nakrájenou cibuli, osolíme, opepříme a 5 minut podusíme. Krok 5: Poté přidáme lžíci cukru a necháme cibuli za občasného míchání zkaramelizovat. Krok 6: Koláčovou formu vytřeme zbytkem oleje, posypeme lžící cukru a poklademe pečenými i sušenými rajčaty, přidáme tymián (nebo jiné oblíbené bylinky), nasekané ořechy a cibuli. Krok 7: Listové těsto rozválíme do velikosti a tvaru koláčové formy, přiklopíme na zeleninu, propícháme po celé ploše vidličkou. Krok 8: Vložíme do trouby a při teplotě 180 st. pečeme 20-30 min. Krok 9: Pak koláč překlopíme a posypeme hoblinkami parmazánu nebo sýrem Gran Moravia.

Zveřejněno 9. 2. 2012

Poznámka autorky rebeka

Zdroj: Chvilka v kuchyni, mírně upraveno.

Kombinace zkaramelizované cibule, rajčat a bylinek je opravdu úžasná, přesně taková, jak deklaruje autorka p. Ivana Králová z Velešína, které tímto děkuji za skvělý recept.

Nejlepší je horký, ale ani pochadnu není marný.. dobrou chuť.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Obrácený koláč s rajčaty a karamelizovanou cibulí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vD8g

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Obrácený koláč s rajčaty a karamelizovanou cibulí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vD8g

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (70)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Iness: díky moc:-K:-K a nazdar:-!:-D;-)

Rebuško, teď se dívám na ten tvůj recept:-O. Hodně se mi líbí:-p. Budu zas muset vyzkoušet, pak se má člověk udržovat (to já dvojnásob). Krásné fotečky:yes::yes::yes::yes: Krása krása krása, Rebušce zdar:-D:yes::yes::yes::yes:

vypadá úžasně:yes::yes:

dnes jsem dostala domácí rajčata, a vzpomněla si na tento koláč;-), udělala jsem s malinkými úpravami.. okořenila jsem provensálskými bylinkami-mlýnek a přidala čerstvou bazalku.. a protože jsem doma měla jen vlašské ořechy, které se tam asi nehodí, dala jsem piniové oříšky.. i v této úpravě to byla dobrota;-)

Přesně tak, bez fotek by to nebylo ono. Někdo prostě nemá takovou fantazii, aby si jídlo představil i bez fotky. Zrovna já jsem na focení lajdák, ale recepty tu pro inspiraci procházím zásadně přes fotky:-8
Ale ono kdyby to i podle popisu neznělo tak úžasně, jak to vypadá, tak by to nikdo tolik nechválil, to bych se nebála, i kdyby byla sebeúžasnější fotka;-)
Takže jen tak dál:yes:

Rebi:-K vař a foť;-):-K velká většina z nás se těšíme na Tvoje nové recepty a řekněme si na rovinu, že bez fotek by to nebylo ono. A ještě k tomu, když jsou to fotky na úrovni:-!:-!

rebeka:Tak to na to máme přesně stejnej názor;-)

1974andrea: jenomže.. ty body jsou k čemu vlastně:-O:-?
já mám radost, když se recept a třeba i foto líbí.. toť vše.. z těch bodů nemám žádný prospěch... mě nejvíc těší, když někdo odzkouší., a když přidá své foto, tak chrochtám blahem:-)

spagetka: na tu ne.. narazila jsem si jen biskupa... uklouzla jsem na ledě:-8:-D

srettka::-8:-D:-D:-D:-D se z tebe.. směju.. holky, díky:-):-K

revenicko z nejsladsich reveni:-K
ani se neopovazuj vahat jak soudruh hamlet, kdyz povidal "být či nebýt" ackoliv u tebe "kouzlit u plotničky, či nekouzlit";-)
rozhodne nadale a vytrvale kouzlit:-! jsi totiz bajecnou gastronomickou sadistkou:yes: a mas tu spoustu gastronomickych masochistu, kteri se tresou na kazdy tvuj dalsi krasny gastrovyprask:-K
p.s.nebo se zacnu mrskat tuhou flaxovitou kližkou pres hrb, na dukaz protestu a žraciho smutku, ktery jinak namoute kute vyhlasim;-(

rebeka:si spadla na hlavičku nééééé:-O:-O;-);-):-D:-D

rebeka:Nadi, neber to tak osobně, já myslím, že tím Radka chtěla jenom říct, že dobře nafocenej recept je vždycky líp obodovaný než bez fotky nebo nepříliš vydařené;-)

holky, moc všem děkuji za podporu... už jsem uvažovala, že budu přidávat recepty bez fotek nebo vůbec..
jsem ráda, že nedělám nic špatně;-)

Děvče, nenech se odradit jedním negativním kometářem, který nechce "prudit":-D:-D:-D a přidávej dál receptíky i krásné fotečky:-):-K.Těším se na ně:-)) Taky nejsou všechny recepty podle mého gusta a tak je zkrátka nekomentuji.Nic jednoduššího není, protože taky nechci "prudit". ;-)

rebeka:tvoje nápady jsou skvělé,jídla lehká a fotky jsou opravdu pěkné,že to láká vyzkoušet!!!Prosím jen tak dál a souhlasím s děvčaty Cathleen,Špagi i Maris;-);-):yes:

Rebi, není co řešit, jíme přece i očima;-).Recepty máš nejen chutné, ale i nevšední a ty krásné fotky jsou jen taková třešnička na dortu.A chápu, že je ti to asi trochu líto, protože si umím představit, že si dáš práci s aranžmá a někdo si rýpne.

rebeka: Rebi, nebuď smutná, fotky máš nádherné a jestli někomu vadí, když se někdo snaží něco dělat co nejlíp, mi případá, mírně řečeno " mimo mísu ". Nevšímej si toho a pokračuj jak ve vaření, tak ve focení;-):-)

rebeka: ále prdlajz, neděláš to špatně:-*
Já to dělám přesně, jako ty, ze stejných důvodů, i proto jsem to k.radulce (a jiným, kteří brčí na pozitivní hodnocení fotek) vysvětlovala.

cathleen:

spagetka: já jsem myslela taky, že když se snažím jídlo, které mě i ostatním členům rodiny chutná, hezky nafotit, že uživatele webu ponouknu k jeho realizaci.. tak asi ne.. asi to dělám špatně.. a je mi z toho smutno, že má snaha je vlastně ohodnocena negativně..
vám dvěma děkuji za podporu

k.radulka: a ještě... já bych si nikdy nedovolila přidat recept, který se mi neosvědčil.. a že jich bylo.. dávám jen věci, které byly pochváleny..

Já si taky myslím, že parádní fotka udělá z jídla estetický zážitek. Navíc i když jídlo hned nevyzkoušíme, určitě i fotka potvrdí, jak i chutná. jasně že tu nejsme na fotosoutěži a ne každý má dobrý foťák či talent jídlo vyfotit, ale k receptu fotka prostě patří, ne jen popis postupu;-);-) a když si umím chuť vybavit třeba jen podle podobného mého receptu, tak proč nehodnotit?

k.radulka: velice často hodnotím i fotku, nebo i pouze fotku (když nevím, jak může recept chutnat) - pochvalou, uznáním, bez bodu. Protože nádherná fotka dokáže "prodat", pobídnout k vyzkoušení i obyčejnějšího receptu (tím obyčejnějším nemyslím zrovna tento koláč).
Tyhle stále častější stesky nad hodnocením fotek na Topkách mi, abych pravdu řekla, berou chuť fotit můj hotový pokrm - nač se snažit, když stačí jídlo jen obyčejně "zdokumentovat"?

Já se na něj dnes chystám, jen vynechám oříšky (dcera má na ně alergii);-).Líbí se mi ta inspirace tarte tatin, těsto nebude od rajčat podmáčené.

k.radulka: a tobě to nechutnalo:-?

holky nechci nějak prudit ale někdy se mi zdá že se hodnotí spíše kvalita fota než chuť:-8

:-p:yes: mňam, to je krása:-K

Chutný pokrm:-p+28:yes:Krásné fotky:-K:-K

Rebí:-Kpřímo hříšná krmě:-pjež zaujala i mne:yes:bodík letí nepříč zemí...pod Tvůj recept půjde sedět;-):-K:yes:

Colombo65: och:-8 mistře, jsem poctěna:-)

Ukrutně krásné ;-);-);-)

Téda Ty jedeš:-K:-K :yes::yes:

srettka::-8:-D:-D děkuju, heřmánku.. dneska byl "poslužbový" den a dobrý oběd;-)

a do p...pihele tmavýho:-O co je toto zase???:-S já sem cpu nějakej vomáček, já se s ním ser...vyprázdňuju,matlám,patlám, papriky bez P v něm koupám a tady vyleze na světlo tahle mňamka:-// to neni féér:-S
a dneska se budeš obhajovat čím?? že bylo zase úúúžasné světlo??:-// to ti tak papám...prrrd:-D:-D:-D
joo a dávám pěkný vypasený bod:yes:

zizala::-D:-D tomu rozumím:yes::yes: já se ani nesnažím odolávat:-8:-D:-D v té naší Zdravé výživě měli všechny možné druhy ořechů, i ty, které zmiňuješ... akorát ne ty piniové.. ale nechla jsem tam něco lehce přes 500 kč:-O.. nějak zdražili, či co..:-8:-D:-D

rebeka: Speciální druhy ořechů (piniové, macadamové a pod.) mají u nás ve Voříškárně. To je úžasnej obchod, plnej sušenýho ovoce a různých druhů oříšků a jiných mlsek, naslano i nasladko, pokaždé tam nechám fůru peněz :-8 Ale takový jahody, zázvor nebo pomerančová kůra v hořké čokoládě nebo uzené mandle či barbecue kukuřice, tomu prostě neodolám :-8:-8

varilamyskakasicku: no, tak vidíš.. a budeš to mít podle originálu;-):-):yes:

rebeka: aha, takže vážené, no, tady okolo jsou baličkové a drahé,ale piniové jsem viděla, 100 g 46 KČ, :-K

varilamyskakasicku: Ivi, já ani nevím.. kupovala jsem to na váhu ve Zdravé výživě.. správně tam patří piniové, ale to na mě prodavačky čučely jak na zjevení.. prý o tom ani neslyšely..jak v Kauflandu, tak v Albertu.. tak jsem zaimprovizovala, ale stačí 50 g, to tě finančně nezruinuje;-) a určitě si to udělej, je to opravdu moc dobré:-)

rebeka: ted jsem písla, mám už oříšky, ale zdá se mi hodně drahý, tak udělám nějaký "iný a indy" máš to pěkné, jen mne zarazila až šokovala cena ořechů a sušených rajčátek, tak něco snad z toho už udělám, je nemám parmezán, jen "náhražku" za něj:-K

Nadi, ty para ořechy a ty kešu oříšky jsou asi pěkně drahé,co??Mám recept, kam chci dát kešu oříšky a 1 baliček malý podotýkám, malý mne stál 56 Kč a Para ořechy stojí taky hodně, těm jsem se vyhla, to ani nemluvím, asi je to dobrý koláček, ale není levný + sušená rajčata a parmazán, je moc krásný, ale je hodně nákladný;-)

Dooga::-8 ó děkuji ti, getlemane:-8 a těším se na foto;-):-)

Tý, jó, to vypadá dobře. Jestli to i tak chutná, tak je to super. Ukládám do přihrádky "NUTNÉ VYZKOUŠET. A ty víš, že u mě není daleko od slov k činům. Zatím bod a pochvala později.;-):yes:

varilamyskakasicku::-8:-8:-8 promíííň.. jsem nevěděla, že ho chceš udělat.. tak mi aspoň přidáš fotečku, ju;-):-?:-)

ivulinka: vyměním.. za farskou.. bereš;-):-?:-D:-D:-D jo.. jak stíhám:-?:-? byla jsem po 17tce;-)

:-Otéda rébí, jak ty to všechno zvládáš???
Nádherný obrázek a žravoučký recept:yes:

Nadi, jak to vše stíháš, nějak jsi se do toho vaření teď v mrazech "zakousla", představ si, že tento rcp, z CHVK mám připraven, už týden na lednici, a mám i vše na něj už, to je náhoda, ale už je tady, no ;-( "vyfoukla" jsi mi tento pěkný rcp, udělám něco jinak, moc mne zaujal, máš to ale moooc hezké, já bych to tak neuměla, ;-)já také beru všechny CHVK:-K:yes::-))

Martysek::-D:-D:-D přesně tak;-) já jsem to pak zase obrátila naopak;-) zpět do té samé formy:-8 a děkuji:-)

Tématické fráze:
obrácený rajčatový koláč, zkaramelizovaná cibule, obrácený rajčatový koláče, koláč s karamelizovanými jablky, karamelizovaná cibule, recepty s hodnocením, pizza s karamelizovanou cibulí, cibulove kolac, rajčatový obrácený koláč, koláč se zkaramelizovanou cibulí, zkaramelizované ořechy, plech 37 x 42, rajčatový koláč s cibulí, kolac s cibulí, rajcatovy kolac, obracený rajčaový koláč, obrácený rajčatová koláč, obrácený rajčatový koáč, příprava zkaramelizované cibule, koláč pečený naopak

Suroviny:
rajče, olej olivový, cibule, rajče naložené, cukr moučkový, cukr krupice, sůl, pepř mletý, tymián čerstvý, ořechy para, oříšky kešu, těsto listové, parmazán

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu