Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 930 kJ / 1 417 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 144,75 g |
| Tuky | 88,90 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 432 mg |
| Sodík | 1,70 g |
| Sůl | 4,15 g |
| Sacharidy | 9,55 g |
Postup přípravy
Krok 1: Odleželé jelení maso umyjeme, odblaníme, protáhneme na nudličky nakrájenými okurkami, šunkou a slaninou.
Krok 2: Svážeme provázkem do soudečku, aby drželo tvar. Posypeme kořením a na rozpáleném sádle po všech stranách opečeme. Podlijeme horkou vodou a v troubě upečeme doměkka. Občas podléváme vlastní šťávou.
Krok 3: Před koncem pečení poklademe maso plátky másla a dáme ještě na chvíli péci. Měkké maso vyjmeme a pokrájíme na plátky.
Krok 4: Šťávu zalijeme smetanou, přidáme pokrájené okurky a necháme přejít varem. Omáčku dochutíme solí a pepřem, případně zakapeme citrónovou šťávou (podle kyselosti okurků).
Zveřejněno 3. 3. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jelení kýta s okurkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LnGX
Moje poznámka
Jelení kýta s okurkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LnGX
Nejnovější recepty
Sváteční vánočka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 5 hodinami
Kokosky ze tří surovin podle Kamily Nývltové
Přidáno před 6 hodinami
Topinamburový krém podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 7 hodinami
Vlašský salát podle ČSN
Přidáno před 7 hodinami
Vosí hnízda s matcha a pistáciovou náplní
Přidáno před 23 hodinami
Ragú z kachních žaludků se slaninou podle Honzy Punčocháře
Přidáno 10. 12. 2025 14:00:02
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Úly, svíčky, stromečky
tyna.korinkova před 3 minutami
Domácí laskonky aneb: Křehké bílkové pokušení
Michaela82 před 53 minutami
Zapečené brambory s masem a se smetanou
AlienkaKalousova před 1 hodinou
Citrónovo badyánová kolečka
milan_houba_je_zabijak před 1 hodinou
Koka sušenky
veveruska73 před 2 hodinami
Čočková polévka se zeleninou
Evule1 před 3 hodinami
Karlovarský knedlík
HavranPB před 15 hodinami
Vepřové kousky ve smetanovo-hořčičné omáčce
BinaSa před 16 hodinami
Pečená rolka ze slaniny, sýra a mletého masa
PavlaJ před 18 hodinami
Smažený sýr bez smažení
Tonja před 18 hodinami
Tématické fráze:
jeleni kyta,
recepty jelení kýta,
jelení kýta recept,
jelení nudličky,
jelení kýta recepty,
jeleni kyty s okurkou,
jelení maso kýta recepty,
luxusní recepty na jelení kýtu,
jelení recepty,
recepty z jelení kýty,
recept na jelení kýtu,
pečeme jelena,
jídla z jelení kýty,
jelení na nudličky,
uzená jelení kýta,
jak udelat jelení šunku,
recepty z jeleního masa,
jelen doba peceni,
kořeni na na jelena,
ptáčky z jeleního masa
Suroviny:
kýta jelení,
okurky sterilované,
šunka,
slanina uzená,
koření na divočinu,
sádlo,
máslo,
smetana kysaná,
okurky sterilované,
sůl,
pepř
Komentáře (45)
Takže mohu doporučit i srnčí masíčko na tento recept. Vybrakovat mrazáky a do toho,stejné budou ty "lepší" polovice celé příští dva týdny čučet do bedny.
Zajímavé!
Nakonec včera koupil v Lidlu v Šamoríně! Zítra se to peče ze srnčího!Písnu jaké to bylo!
Ivušo-já bych se tohle nebála udělat i z těch jeleních kostek,které se dají sehnat snáz,než kýta.Suroviny na prošpikování bych dala pod maso a upekla,jak to má Bahula.Když se může děla"španělsý ptáček"z kousků masa,tak proč ne toto.Určitě bude chuť přibližně stejná