Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 464 kJ / 1 306 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 7,28 g |
Tuky | 96,77 g |
Vláknina | 8,95 g |
Cholesterol | 108 mg |
Sodík | 1,68 g |
Sůl | 4,10 g |
Sacharidy | 88,30 g |
Postup přípravy
Maso vyjmeme a do výpeku vsypeme hrubě krájenou cibuli a ostatní zeleninu - mrkev, petržel, celer - nakrájenou na kousky velikosti sousta. Restujeme asi 10 minut a poté přidáme med, dobře promícháme a přidáme rajský protlak. Vše společně restujeme, až suroviny získají tmavší barvu. Krok 2: Následně vrátíme maso, podlijeme tmavým pivem a necháme probublat, až šťáva opět zhoustne. Pak zalijeme horkým vývarem tak, aby maso bylo téměř ponořené, přidáme bobkový list, tymián, rozmarýn a přikryjeme pokličkou. Snížíme teplotu na minimum a za občasného promíchání necháme mírně dusit 3-4 hodiny. Krok 3: Šťávu není již potřeba zahušťovat - zhoustne během dušení, možná bude zapotřebí ji jen trochu dochutit solí či pepřem.
Zveřejněno 17. 3. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí líčka na tmavém pivě a kořenové zelenince
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n89l
Moje poznámka
Hovězí líčka na tmavém pivě a kořenové zelenince
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n89l
Nejnovější recepty
Kedlubnová polévka
Přidáno před 16 minutami
Kuřecí prso, pečený květák s parmazánem. Vhodné pro diabetiky
Přidáno před 8 hodinami
Pažitkovo-česneková omáčka se zastřeným vejcem
Přidáno 15. 5. 2025 10:13
Mrkvový dort s ořechy a smetanovým krémem
Přidáno 15. 5. 2025 08:55
Bramborové pyré se šafránem, vepřová panenka s omáčkou ze sušených rajčat a švestek
Přidáno 14. 5. 2025 18:09
Dušená mrkev s medailonky z panenky
Přidáno 14. 5. 2025 12:59
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Balkánský pekáček s kuřecím masem
Matea před 9 minutami
Pečené vepřové plátky se sýrovým nádivkovým překvapením
Matea před 13 minutami
Empanada (slaný koláč) s hovězím masem a sýrem
Antonausprag před 1 hodinou
Sakrajda - perníkový závin s povidly a ořechy
vodakp před 1 hodinou
Segedínský guláš
BublinaF před 3 hodinami
Těsto na pizzu
Vladimir74VD před 4 hodinami
Babiččina rychlá kulajda
-Petra- před 5 hodinami
Vepřové kostičky pečené s medovo-pivní směsí
Jan Nemec před 5 hodinami
Pečený bůček
Kristyna29 před 5 hodinami
Ovocná tvarohová buchta
fralena před 6 hodinami
Tématické fráze:
hovězí líčka na černém pivu,
líčka na pivu,
líčka na pivě,
recepty hovězí líčka na černém pivu,
jak se připravují hovězí líčka,
vepřová líčka na pivu,
hovězí líčka,
hovězí lička na černém pivě,
hovezi licka recept,
vepřová líčka na černém pivu,
vepřové líčka na černém pivu,
vepřová líčka na pivě,
líčka na černém pivě,
hovězí líčka recepty,
hovezi na pivu,
hovězí líčka apetit,
hovězí na černém pivu,
telecí líčka na pivu,
licka,
líčka na černém pivu
Suroviny:
líčka hovězí,
špek,
pivo černé,
vývar masový,
máslo,
mrkev,
petrželka kořenová,
bulva celerová,
cibule,
med tekutý,
protlak rajčatový,
bobkový list,
tymián sušený,
rozmarýn sušený,
pepř,
sůl
Komentáře (14)
Musím říct, že poslední dobou se v našem okolí masny opravdu snaží a téměř předhánějí, kde je co k dostání, takže třeba telecí kolínka (osso buco) už mají skoro všude, stejně tak baby kuřátka, kachní prsíčka apod.
Já bych to chtěla tak ochutnat