Velikonoční nádivka z uzeného kuřátka

Lenunka Kuchařka: Lenunka

Doba přípravy: 1 hodina 4 porce Drůbeží maso 0 názorů

Suroviny

4 housky
150 ml mléka
1/2 svazku jarní cibulky
2 PL másla
2 vejce
balíček uzených kuřecích stehýnek (450 g)
sůl, pepř
muškátový oříšek
citronová kůra
pažitka, petrželka, libeček, kopřivy
máslo a strouhanka na vymazání a vysypání formiček
Recept si zatím oblíbilo 23 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Housky nakrájíme na kostičky, dáme do mísy a polijeme mlékem. Necháme vsáknout, občas promícháme.

  2. Jarní cibulku pokrájíme na kolečka a chvilku ji restujeme na másle. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Z bílků a špetky soli vyšleháme sníh.

  3. Do mísy přidáme nasekané bylinky, žloutky, jarní cibulku, kopřivy, pepř, špetku muškátového oříšku, citronovou kůru a mírně osolíme.

  4. Kuřecí stehýnka zbavíme kůže, vykostíme a maso nakrájíme na kostičky. Přidáme do mísy a všechno promícháme. Nakonec lehce vmícháme sníh z bílků.

  5. Zapékací misky vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Plníme směsí asi do 3/4, nádivka nabude.
    Pečeme na 180° asi 35 minut dozlatova.

Poznámka

Solíme opatrně, stehýnka bývají dost slaná. Běžně uzené maso na nádivku vařím a houstičky máčím ve vývaru, ale stehýnka vařit nepotřebují, tak jsem použila mléko - kdo chce, může dát i smetanu. Kdo nemá kopřivy, může použít čerstvý špenát.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Velikonoční nádivka z uzeného kuřátka

K receptu nejsou žádné komentáře.

Zapomněl/a jsem heslo