Vepřový bezlepkový řízek

Lenka Škulinová Kuchařka: Lenka Škulinová

Doba přípravy: cca 1/2 hodiny 3 porce Dietní recepty , Bezlepkové 4 názory

Suroviny

400 g vepřové krkovičky
sůl
2 vejce
maizena na obalování
2 dl plnotučného mléka
rostlinný olej
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na silnější plátky, mírně naklepeme, z obou stran osolíme.  

  2. Vajíčka v hlubším talíři nebo misce rozklepeme a smícháme s mlékem. 

  3. Poté maso obalíme v maizeně, dáme do vaječné směsi a znovu obalíme v maizeně (zaprášíme důkladně ze všech stran).

  4. Na hlubší pánvi rozpálíme olej a z obou stran maso opečeme. Podávala jsem s chlebem a kyselou okurkou, ale příloha mohou být brambory, salát, zelenina apod.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Vepřový bezlepkový řízek

  • Eja57 Eja57

    Dámy, já už jsem se tady naučila se dívat rovnou na autora...vy ne:-?

    Odpovědět

  • casino casino

    Pro všechny případy, že abych nezůstal o hladu, jsem usmažil napřed maso v trojobalu...
    Krkovici ke smažení si nechávám ukrojit přímo z kusu masa co nejtenčí - pod 10mm to stejně nedokážou...
    Maso pak naklepávám spíše symbolicky...
    Vejce jsem ničím neředil...
    Obalil podle rcp...
    bohynovka: máte recht - na foto to vypadá divně, ale především co se barvy týká...
    Já smažívám při určitém stupni "na oko" - když má řízek barvu, tak je hotový
    Tady to tak nešlo - obal byl při smažení dlóóóuho víceméně BÍLÝ:-!
    Jedno se tomuto rcp upřít nedá: obal byl chrumkavější než běžný trojobal!
    No, pokud nevadí, že na mase moc nedržel a při krájení soust vyloženě odpadával... :-)
    Největším překvapením pro mě bylo, že se to při smažení skoro nelepilo na pánev :yes:

    Odpovědět

  • hosta hosta(moderátorka)

    Opravdu 2 dl mléka? To je jak na koktejl a ne na dva větší řízky;-)

    Odpovědět

  • bohynovka bohynovka

    Prijde mi, ze fotografie moc neodpovida uvedenemu postupu, maizena proste strukturu strouhanky neudela. Da se obalovat v bezlepkove ryzove mouce, vejci a v bezlepkove kukuricne strouhance. Vysledek je naprosto totozny s klasickou verzi, dokonce snad i krupavejsi.

    Odpovědět

Zapomněl/a jsem heslo