Vepřový bezlepkový řízek

Lenka Škulinová Kuchařka: Lenka Škulinová

Doba přípravy: cca 1/2 hodiny 3 porce Dietní recepty , Bezlepkové 4 názory

Suroviny

400 g vepřové krkovičky
sůl
2 vejce
maizena na obalování
2 dl plnotučného mléka
rostlinný olej
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na silnější plátky, mírně naklepeme, z obou stran osolíme.  

  2. Vajíčka v hlubším talíři nebo misce rozklepeme a smícháme s mlékem. 

  3. Poté maso obalíme v maizeně, dáme do vaječné směsi a znovu obalíme v maizeně (zaprášíme důkladně ze všech stran).

  4. Na hlubší pánvi rozpálíme olej a z obou stran maso opečeme. Podávala jsem s chlebem a kyselou okurkou, ale příloha mohou být brambory, salát, zelenina apod.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřový bezlepkový řízek

  • Eja57 Eja57

    Dámy, já už jsem se tady naučila se dívat rovnou na autora...vy ne:-?

    Odpovědět

  • casino casino

    Pro všechny případy, že abych nezůstal o hladu, jsem usmažil napřed maso v trojobalu...
    Krkovici ke smažení si nechávám ukrojit přímo z kusu masa co nejtenčí - pod 10mm to stejně nedokážou...
    Maso pak naklepávám spíše symbolicky...
    Vejce jsem ničím neředil...
    Obalil podle rcp...
    bohynovka: máte recht - na foto to vypadá divně, ale především co se barvy týká...
    Já smažívám při určitém stupni "na oko" - když má řízek barvu, tak je hotový
    Tady to tak nešlo - obal byl při smažení dlóóóuho víceméně BÍLÝ:-!
    Jedno se tomuto rcp upřít nedá: obal byl chrumkavější než běžný trojobal!
    No, pokud nevadí, že na mase moc nedržel a při krájení soust vyloženě odpadával... :-)
    Největším překvapením pro mě bylo, že se to při smažení skoro nelepilo na pánev :yes:

    Odpovědět

  • hosta hosta

    Opravdu 2 dl mléka? To je jak na koktejl a ne na dva větší řízky;-)

    Odpovědět

  • bohynovka bohynovka

    Prijde mi, ze fotografie moc neodpovida uvedenemu postupu, maizena proste strukturu strouhanky neudela. Da se obalovat v bezlepkove ryzove mouce, vejci a v bezlepkove kukuricne strouhance. Vysledek je naprosto totozny s klasickou verzi, dokonce snad i krupavejsi.

    Odpovědět

Tématické fráze: bezlepkove rizky bezlepkovy obal řízek vepřový řízek vepřový řízek recept bez mouky bezlepkove recepty na smažení vepr rizek obalovani bezlepkive řízek bezlepkovy rizek bez mouky bezlepkové obalení řízků obalovany veprovy řízek recept obalování řízků pro bezlepkové vepřový řízek na na pánvi rizek s maizena vepřový řízek recepty obalování řízků bezlepkové rizky v bezlepkove strouhance bezlepkový obal na řízky v jaké mouce obalit rizek bezlepkové bezlebkove rizek

Zapomněl/a jsem heslo