Kysané zelí do sklenic
Kysané zelí si můžeme koupit, ale to doma vyrobené si přizpůsobíme přesně podle své chuti - ať už volbou koření či přidáním cibule. Možná jste ale netušili, že si zelí můžete naložit sami, i když bydlíte třeba v paneláku. Poradíme vám, jak na to.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Já dělám tohle zelí každý rok a pokaždé z více kil, pořád je ho málo. Nemám místo ve sklepě na soudek a taky zelí nezapáchá po celém domě.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
27. 10. 2011 19:15
spagetka:Když mě se to spagi právě nechce sterilovat, zdá se mi pak že je měkčí a i ta chuť mi přijde trochu jiná
27. 10. 2011 19:13
Jana Remkova:Tak možná zkusím pár sklenic a příští rok si na to musím vzpomenout
27. 10. 2011 19:13
1974andrea: andrejko, stoprocentně!!!!! já sama vždycky pár sklenic ze zelňáku zasterilizuju, protože prostě chci mít i takhle zelí udělané. Takže jo, dej do sklenic, bacha na tekutinu, aby jí bylo dost, zavíčkuj a sterilizuj cca 50 min. při 60°C pomalu
27. 10. 2011 19:08
1974andrea: Jéé, to fakt nevím!! Ale lidé běžně zbytek kysaného zelí dávají do sklenic a sterilizují-jen pár minut. Ono to už vykvasilo v tom sudu, takže asi už by to ve sklenicích nekvasilo. Já jsem to právě kvůli té "vůni" začala řešit takto.
27. 10. 2011 19:06
Jana Remkova:Já už mám právě jen šroubovací. A myslíš, že když už ho mám zkysané v sudu a ještě bych ho nacpala do sklenic, že se ještě přichytí? Mám to asi 3 týdny. Štve mě pořád kontrolovat, jestli je tam dost vody atd. A pokaždý, když to otevřu, line se po celém domě "vůně" nesmírná
27. 10. 2011 19:00
1974andrea: Ano!! Letos poprvé jsem použila šroubovací sklenice a asi to tam budu muset dopsat, poopravit. Když jsem to začala dělávat, bylo mi řečeno, že pouze víčka Omia. Takže jsem je používala.
27. 10. 2011 18:59
1974andrea:andrejko, já používám jen šroubovací víčka
27. 10. 2011 18:58
Jani, to nemohou být sklenice šroubovací?
27. 10. 2011 18:49
tož sestro kosmonautova, toto tvojo zelo mě zaujalo od huběnky, až po trakt. Krásně zjednodušené, praktické. Ale už máme naložíno v soudečku. Krásně uprdává přes hladinku, že si manža myslíl, že máme u sklepa žábu mu dám žábu, ještě by jí chtěl líbat
p.s. tímto ti uděluji krásný plnoletý 18tý bod
p.s. tímto ti uděluji krásný plnoletý 18tý bod
27. 10. 2011 18:46
Iveta: mi se to sice nikdy nestalo, ale jak píše spagetka, tak to nějak je. 2 dny nakrouhané zelí, tak doufám, že to není nějak na škodu. My dopoledne nakrouháme, nebo koupíme čerstvě nakrouhané, zasolíme, zakmínujeme, posypeme kuličkami pepře a odpoledne tlačíme do sklenic.
27. 10. 2011 17:22
Iveta:zelí potřebuje mechanickou sílu, aby pustilo šťávu, takže buď šlapat nebo aspoň rukou nebo měchačkou stlačovat. Šťávu potřebuješ na ponoření zelí, bez toho by se ti zkazilo
Autorka vlastně píše - natlačit do sklenic - tím uvolní i šťávu, ale fakt zelí nesmí být na suchu
Autorka vlastně píše - natlačit do sklenic - tím uvolní i šťávu, ale fakt zelí nesmí být na suchu
27. 10. 2011 17:08
Iveta:Iveto,já si zelí nakrouhala, smíchala,dala do velkého lavoru a normálně šlapala jako se to dělávalo kdysiPustilo to šťávy dost a pak jsem to pěchovala do sklenicZelí se povedlo a bylo výborné!!
27. 10. 2011 17:03
Dobrý den,
co mám dělat? Už dva dny mám nakrouhané zelí a smíchané se všemi ingrediencemi, ale pořád mám strašně málo šťávy. Nevím jestli mám plnit do sklenic?
co mám dělat? Už dva dny mám nakrouhané zelí a smíchané se všemi ingrediencemi, ale pořád mám strašně málo šťávy. Nevím jestli mám plnit do sklenic?
27. 10. 2011 08:36
Pepinka: díky, to mám radoooost!
27. 10. 2011 08:16
Dobrý den paní Remková,já už to nevydržela a jednu skleničku první várky zelí jsem otevřela,musím se pochválit MÓÓÓC veliká dobrůtka-povedlo se
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 4 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 5 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 7 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 10 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 13 hodinami
Pečené batáty
Přidáno před 14 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Jednoduchý bramborový guláš s fazolemi
Golian uvařila před 53 minutami
Kuřecí čtvrtky pečené na bramborách
Kamil@ uvařila před 4 hodinami
Minutková marinovaná krkovice s máslovou zeleninou
slavka744 uvařila před 5 hodinami
Mazanec pro Irenku
klara492 uvařila před 5 hodinami
Zapečené kuře s nádivkou
Lucamazi uvařila před 5 hodinami
Babiččiny blbouny
Witoraz uvařila před 5 hodinami
Hrachová kaše s uzeným, párkem a volským okem
Irena26 uvařila před 6 hodinami
Šopák
MarinetteQueen3 uvařila před 6 hodinami
Tvarohové lívance
Jana.pirova@seznam.cz uvařil před 7 hodinami
Velikonoční beránek
Lusyl uvařila před 8 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Šumavské zelňáky aneb Placky z kysaného zelí: Nejlepší jsou pečené v troubě a ochucené škvarky
Nakrouhané a prosolené zelí necháváme odležet. Někdy pustí příliš šťávy, kterou můžeme dále využít při vaření
Deset odpovědí na nejčastější otázky na téma kysané zelí. Jak ho naložit a ochutit, jak dlouho zelí kvasí a jak ho používat
Další recepty
Tématické fráze: nakládání zelí nakládání kysaného zelí do sklenice kysané zelí postup nakládání kysané zelí postup nakládání domácí kysané zelí jak vyrobit kysané zelí recept jak naložit zelí kysané zelí ve sklenicích nakládání kysaného zelí jak zavarit kysane zeli recept na nakládané kysané zelí zavařování kysaného zelí kvašené zelí postup nakládání nakládání zelí recept kysané zelí domácí kysané zelí jak nakládat zelí jak naložit kysané zelí domácí výroba kysaného zelí nakládané kysané zelí recepty
Suroviny: zelí hlávkové, zelí, kmín celý, pepř celý, křen
Kysané zelí do sklenic
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5ywq
242 názorů