Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kysané zelí do sklenic

Kysané zelí si můžeme koupit, ale to doma vyrobené si přizpůsobíme přesně podle své chuti - ať už volbou koření či přidáním cibule. Možná jste ale netušili, že si zelí můžete naložit sami, i když bydlíte třeba v paneláku. Poradíme vám, jak na to.

Hodnocení receptu je 4,9 (61×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min bez doby odležení zelí a kvašení

30 min (30 min příprava, bez doby odležení zelí a kvašení)

7. 10. 2008 19:47

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Já dělám tohle zelí každý rok a pokaždé z více kil, pořád je ho málo. Nemám místo ve sklepě na soudek a taky zelí nezapáchá po celém domě.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

JanaDorazinova JanaDorazinova

14. 11. 2010 20:19

Adélka 27 (neregistrovaný/á) zkus!!!! Zrovna dnes o něm byl "Receptář"!!:-)

Adélka 27

14. 11. 2010 20:16

Tak tady holky čtu o kvašeném zelíčku...Hned zítra manžel dostane ůkol!...koupit hlavičky a hurá do nakládaní skleničkového zelí...Prosím držte Macině všechny prsty....přeji hezké dny...:yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

1. 11. 2010 13:35

Hanourek (neregistrovaný/á) díky za info, teď už z několika zdrojů vím, že můžu používat i šroubovací sklenice.;-)

Hanourek

1. 11. 2010 13:06

Ja to delam uz nekolik sezon tak, ze do 0,7l sklenic natlacim zeleninu cca 1cm pod okraj, zbytek doleju stavou, kterou zeli pustilo a normalne zasroubuju. Vicko uplne nedotahnu, aby mohly unikat stavy pri kvaseni. Po cca 5 dnech stava prestane vytekat, sklenici umyju a dam do lednice. Delam si vzdy jen par sklenic ruznych kombinaci. V lednici nacata vydrzi i 2 mesice (kdyz na ni zapomenu). :-) Pri odebirani davam pozor na to, aby na povrchu byla vzdy stava. Neni-li, doliju slanou prevarkou. Oblibene kombinace: bile zeli+cibule, cervene zeli+repa(+kren), bile zeli+cibule+mrkev, mrkev+cibule+redkev daikon... mozosti je nepreberne.

JanaDorazinova JanaDorazinova

23. 10. 2010 12:04

Leni, pochopila jsi to úplně dobře;-)

Lena

23. 10. 2010 11:40

Přečetla jsem podrobně všecky komenáře a chápu dobře, že se zelí natlačí do sklenic až cca 1 - 2 cm od vrchu a zbytek je voda ze zelí? Tedy, že není žádná vzduchová bublina mezi tou vodou a víčkem? Děkuji moc za odpověď, zelí máme koupené a chceme na to vletět :-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

23. 10. 2010 10:39

zizala,:-D:-)), asi proto, že se to micurin nějak nepovedlo;-)

zizala zizala (moderátorka)

23. 10. 2010 10:26

;-):-))Jano, a proč se na to, že mám pravdu, tak šklebíš? :-)):-D

JanaDorazinova JanaDorazinova

23. 10. 2010 09:14

micurin (neregistrovaný/á) , myslím, že žížala má pravdu:-S, zelí by mělo kysat v nepříliž studeném sklepě, spíš doma.

zizala zizala (moderátorka)

22. 10. 2010 19:57

Micurin: možná za to může právě ten studený sklep. Zelí potřebuje teplotu 20°C, aby začalo kysat, po týdnu lze přenést do místnosti 12-15°C a nechat dokysat. Pak teprve lze dát do chladu 4-8°C ;-)

micurin

22. 10. 2010 19:26

jelikoz jsem 10 hlavek udel do keramickeho soudku a zeli jsem udela, sul, kmin a kulicky koreni po tech tydnech mam zeli ktere nevoni jako zeli spis jako nasladle halt neni to ono. muze mi nekdo napsat jakou chybu jsem udelal. ???? zamosebou ted skusim 2 hlavy dat do sklenice ale stejne me to vrta proc to zeli je tak spatne, proc neskyslo. muj sklep je studeny. muze mi nekdo napsat;-(

anula123

15. 10. 2010 13:02

To je výborný nápad,tiež už netlačím kapustu do súdka,lebo pri čistení je toho plný dom.Hneď si idem kúpiť kapustu.Ďakujem za skvelý nápad.

JanaDorazinova JanaDorazinova

14. 10. 2010 14:30

Pejli, no, snad to bude v pohodě, když už jsi tak skákala po té hlavě!:-D:-))

Pejli Pejli

14. 10. 2010 14:16

Mám zaděláno, už se těším na výsledek :-8:-p:yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

6. 10. 2010 12:38

michsamant nezkoušela, ale tady i Simča tvrdí, že to půjde.;-)

1 12 13 14 15 16 17

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: nakládání zelí nakládání kysaného zelí do sklenice kysané zelí postup nakládání kysané zelí postup nakládání domácí kysané zelí jak vyrobit kysané zelí recept jak naložit zelí kysané zelí ve sklenicích nakládání kysaného zelí jak zavarit kysane zeli recept na nakládané kysané zelí zavařování kysaného zelí kvašené zelí postup nakládání nakládání zelí recept kysané zelí domácí kysané zelí jak nakládat zelí jak naložit kysané zelí domácí výroba kysaného zelí nakládané kysané zelí recepty

Suroviny: zelí hlávkové, zelí, kmín celý, pepř celý, křen

TopRecepty.cz

Kysané zelí do sklenic

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5ywq