Kysané zelí do sklenic
Kysané zelí si můžeme koupit, ale to doma vyrobené si přizpůsobíme přesně podle své chuti - ať už volbou koření či přidáním cibule. Možná jste ale netušili, že si zelí můžete naložit sami, i když bydlíte třeba v paneláku. Poradíme vám, jak na to.
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Já dělám tohle zelí každý rok a pokaždé z více kil, pořád je ho málo. Nemám místo ve sklepě na soudek a taky zelí nezapáchá po celém domě.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
14. 11. 2010 20:19
Adélka 27 (neregistrovaný/á) zkus!!!! Zrovna dnes o něm byl "Receptář"!!
14. 11. 2010 20:16
Tak tady holky čtu o kvašeném zelíčku...Hned zítra manžel dostane ůkol!...koupit hlavičky a hurá do nakládaní skleničkového zelí...Prosím držte Macině všechny prsty....přeji hezké dny...
1. 11. 2010 13:35
Hanourek (neregistrovaný/á) díky za info, teď už z několika zdrojů vím, že můžu používat i šroubovací sklenice.
1. 11. 2010 13:06
Ja to delam uz nekolik sezon tak, ze do 0,7l sklenic natlacim zeleninu cca 1cm pod okraj, zbytek doleju stavou, kterou zeli pustilo a normalne zasroubuju. Vicko uplne nedotahnu, aby mohly unikat stavy pri kvaseni. Po cca 5 dnech stava prestane vytekat, sklenici umyju a dam do lednice. Delam si vzdy jen par sklenic ruznych kombinaci. V lednici nacata vydrzi i 2 mesice (kdyz na ni zapomenu). Pri odebirani davam pozor na to, aby na povrchu byla vzdy stava. Neni-li, doliju slanou prevarkou. Oblibene kombinace: bile zeli+cibule, cervene zeli+repa(+kren), bile zeli+cibule+mrkev, mrkev+cibule+redkev daikon... mozosti je nepreberne.
23. 10. 2010 12:04
Leni, pochopila jsi to úplně dobře
23. 10. 2010 11:40
Přečetla jsem podrobně všecky komenáře a chápu dobře, že se zelí natlačí do sklenic až cca 1 - 2 cm od vrchu a zbytek je voda ze zelí? Tedy, že není žádná vzduchová bublina mezi tou vodou a víčkem? Děkuji moc za odpověď, zelí máme koupené a chceme na to vletět
23. 10. 2010 10:39
zizala,, asi proto, že se to micurin nějak nepovedlo
23. 10. 2010 10:26
Jano, a proč se na to, že mám pravdu, tak šklebíš?
23. 10. 2010 09:14
micurin (neregistrovaný/á) , myslím, že žížala má pravdu, zelí by mělo kysat v nepříliž studeném sklepě, spíš doma.
22. 10. 2010 19:57
Micurin: možná za to může právě ten studený sklep. Zelí potřebuje teplotu 20°C, aby začalo kysat, po týdnu lze přenést do místnosti 12-15°C a nechat dokysat. Pak teprve lze dát do chladu 4-8°C
22. 10. 2010 19:26
jelikoz jsem 10 hlavek udel do keramickeho soudku a zeli jsem udela, sul, kmin a kulicky koreni po tech tydnech mam zeli ktere nevoni jako zeli spis jako nasladle halt neni to ono. muze mi nekdo napsat jakou chybu jsem udelal. ???? zamosebou ted skusim 2 hlavy dat do sklenice ale stejne me to vrta proc to zeli je tak spatne, proc neskyslo. muj sklep je studeny. muze mi nekdo napsat
15. 10. 2010 13:02
To je výborný nápad,tiež už netlačím kapustu do súdka,lebo pri čistení je toho plný dom.Hneď si idem kúpiť kapustu.Ďakujem za skvelý nápad.
14. 10. 2010 14:30
Pejli, no, snad to bude v pohodě, když už jsi tak skákala po té hlavě!
14. 10. 2010 14:16
Mám zaděláno, už se těším na výsledek
6. 10. 2010 12:38
michsamant nezkoušela, ale tady i Simča tvrdí, že to půjde.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křupavé tyčinky z pečiva
Přidáno před 1 hodinou
Pohanka s mraženou směsí zeleniny
Přidáno před 2 hodinami
Slané řezy s nivou a sušenými rajčaty, inspirované řeckou pitou
Přidáno před 12 hodinami
Kvásková tmavá cihla se semínky
Přidáno před 16 hodinami
Vepřová krkovice dušená na zelenině
Přidáno 28. 4. 2024 08:57
Sladké chlebíčky s džemem a šlehačkou
Přidáno 28. 4. 2024 08:42
Právě bylo uvařeno:
Vepřový pekáček s hlávkovým zelím a noky
Lucie1982 uvařila před 24 minutami
Cibulové krůtí placičky
daniela1262 uvařila před 26 minutami
Banánové lívance
snejkee uvařil před 44 minutami
Rebarborový koláč
Radunka14 uvařila před 1 hodinou
Krkovice v domácím leču s bramboráčky
www.anka@ uvařila před 2 hodinami
Banánový chlebíček z tvarohového těsta s brusinkami a mandlemi
Moanka uvařila před 4 hodinami
Polévka krémová z květákových listů
Edibara uvařila před 9 hodinami
Krémová žampionová polévka
Edibara uvařil před 10 hodinami
Kuře na rýži
uhor13 uvařila před 10 hodinami
Tilapie s asijskou omáčkou a batátovým pyré
Tonja uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Staročeské zelníky: Na křupavé bramborové placky s kysaným zelím stačí jen pár surovin a lehce je zvládne i kuchařský začátečník
Jak nakrájet zelí jako v restauraci. Obdobně zpracujete i kapustu
Alsaské zelí neboli šukrut: Vydatná specialita s klobásou a bramborami voní po česneku a víně a skvěle zasytí celou rodinu
Další recepty
Tématické fráze: nakládání zelí nakládání kysaného zelí do sklenice kysané zelí postup nakládání kysané zelí postup nakládání domácí kysané zelí jak vyrobit kysané zelí recept jak naložit zelí kysané zelí ve sklenicích nakládání kysaného zelí jak zavarit kysane zeli recept na nakládané kysané zelí zavařování kysaného zelí kvašené zelí postup nakládání nakládání zelí recept kysané zelí domácí kysané zelí jak nakládat zelí jak naložit kysané zelí domácí výroba kysaného zelí nakládané kysané zelí recepty
Suroviny: zelí hlávkové, zelí, kmín celý, pepř celý, křen
Kysané zelí do sklenic
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5ywq
242 názorů