Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kysané zelí do sklenic

Kysané zelí si můžeme koupit, ale to doma vyrobené si přizpůsobíme přesně podle své chuti - ať už volbou koření či přidáním cibule. Možná jste ale netušili, že si zelí můžete naložit sami, i když bydlíte třeba v paneláku. Poradíme vám, jak na to.

Hodnocení receptu je 4,9 (61×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min bez doby odležení zelí a kvašení

30 min (30 min příprava, bez doby odležení zelí a kvašení)

7. 10. 2008 19:47

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Já dělám tohle zelí každý rok a pokaždé z více kil, pořád je ho málo. Nemám místo ve sklepě na soudek a taky zelí nezapáchá po celém domě.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

JanaDorazinova JanaDorazinova

23. 10. 2016 10:17

Pralinka: Bylo by ale fajn ho přenést někam do chladna, aby nezhnědlo tím, že se příliš vysuší. Každou sklenici, kterou pak budeš otvírat a hned nespotřebuješ, tak vždy si odeber kolik potřebuješ a zbytek vždy zalij trošinkou studené vody a zmáčkni zelí, aby bylo malinko pod vodou. :-) Já to tak dělám, někdy i přidám špetku soli a zaleju trošinkou studené vody a dám do lednice :-)

Pralinka

23. 10. 2016 09:15

Jana Remkova: Děkuji moc, měla jsem strach ať to neskončí na dvorku u slepic :-D

JanaDorazinova JanaDorazinova

22. 10. 2016 22:14

Pralinka: Bude to dobré!! Je to možná tím, že v místnosti, kde to máte je docela teplo. pak to kvasí rychleji :-)

Pralinka

22. 10. 2016 18:04

Zelíčko jsem naložila, dva dny vytékala voda, ale po týdnu už nic - víčka vcucnuté - bude to dobré? Píšete, že to potřebuje 2 - 3 týdny .... :-O

JanaH

17. 10. 2016 18:53

Jarka Sýbková:
Díky, zkusím to.:yes:

JanaH

13. 10. 2016 20:31

Jana Remkova:
Já tu možnost tady nemám, bohužel.
Musí to být parádní výhoda.

JanaH

13. 10. 2016 20:29

Casino: Ten pepř asi nebyl odpovědí na moji otázku, předpokládám.
Ale jinak dík za odpověď, i když jsem tomu W - krouhači parádně zmrvila jméno, pochopil jste, co jsem myslela.
Ono všechno má svoje. W - krouhač ohrožuje hánky, ale takový keramický nůž taky není žádná hračka.

casino casino

13. 10. 2016 17:43

Jana Remkova:
No, W- krouhač znát nemusíte, ale otazník znáte, neééé?;-)
Já znám obééé, ale o pepři v zelisku jsem zatím ani jen neslyšel (stydím se a škoda, že tu není smailík s ruměncem):-D

Jarka Sýbková

13. 10. 2016 16:50

JanaH: Krájela jsem na V kráječi a je to super tenké a patičku zelí /pozor na prstíky/ tu dodělám nožem....Právě jsem dnes naložila. Dávám do sklenic 0,7 l se šroubovacími víčky a mezi sklenici a víčko dávám potravinářskou folii. Ze 4 kg zelí /2 hlávky/ mám 6 sklenic....www.seznam.cz

JanaDorazinova JanaDorazinova

13. 10. 2016 16:12

casino: Co pepř?? Někdy tvé komenty opravdu nechápu:-//

JanaDorazinova JanaDorazinova

13. 10. 2016 16:12

JanaH: Já fakt nevím. My si vždycky necháme nakrouhat zelí na počkání ve skladu zeleniny. Máme pak jistotu, že není zapařené a je vždycky skvělé :-)

casino casino

13. 10. 2016 15:41

Pepř?:-O

JanaH:
Jj, je to W-krouhač a i zelí se s tím dá dobře strouhat; rozčtvrtit hlávku, nevykrajovat košťál a bacha na hánky:-D

JanaH

13. 10. 2016 15:33

Dobrý den, nevím jestli mi ještě někdo odpoví.
Dělala jsem zelí podle tohoto receptu a bylo výborné. Chtěla bych si zase naložit, ale mám problém. Nemám nic šíkovného na krouhání, dělala bych v malém, takže kupovat ten dřevěný krouhač se mi moc nechce. Na fotkách od Pepinky je vidět šikovné krouhátko; co to je? Připomíná mi to V Kráječ, co ho kdysi propagovali v TV. Je to prosím ono?
Já to zelí krájela nožem a při veškeré snaze to nebylo to pravé.
Pokud někdo odpoví, díky.

JanaDorazinova JanaDorazinova

20. 8. 2016 18:07

lubinka: :yes:

lubinka

20. 8. 2016 16:26

Jana Remkova: Né 3 l sklenici, myslela jsem že zatím udělám jenom ze 3 kg zelí - z toho jste říkala že bude cca 4 sklenice 0,7l, tak to pro začátek a jako první pokus bude stačit. Moc děkuju za odpověď :-K

1 2 3 4 5 17

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: nakládání zelí nakládání kysaného zelí do sklenice kysané zelí postup nakládání kysané zelí postup nakládání domácí kysané zelí jak vyrobit kysané zelí recept jak naložit zelí kysané zelí ve sklenicích nakládání kysaného zelí jak zavarit kysane zeli recept na nakládané kysané zelí zavařování kysaného zelí kvašené zelí postup nakládání nakládání zelí recept kysané zelí domácí kysané zelí jak nakládat zelí jak naložit kysané zelí domácí výroba kysaného zelí nakládané kysané zelí recepty

Suroviny: zelí hlávkové, zelí, kmín celý, pepř celý, křen

TopRecepty.cz

Kysané zelí do sklenic

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5ywq