Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kysané zelí do sklenic

Kysané zelí si můžeme koupit, ale to doma vyrobené si přizpůsobíme přesně podle své chuti - ať už volbou koření či přidáním cibule. Možná jste ale netušili, že si zelí můžete naložit sami, i když bydlíte třeba v paneláku. Poradíme vám, jak na to.

Hodnocení receptu je 4,9 (61×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min bez doby odležení zelí a kvašení

30 min (30 min příprava, bez doby odležení zelí a kvašení)

7. 10. 2008 19:47

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Já dělám tohle zelí každý rok a pokaždé z více kil, pořád je ho málo. Nemám místo ve sklepě na soudek a taky zelí nezapáchá po celém domě.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Daša

15. 10. 2015 15:12

Jana Remkova:Já mám pocit ,že mi to vykvasilo během dvou dní co vytekla snad všechna šťáva :(.Asi to budu mít suché :(.Mám to 7 den a zatím se nic nenadouvá.Nemám to raději zavařit nebo dolít vodu?

Daša

11. 10. 2015 18:11

Jana Remkova:Děkuji :)

JanaDorazinova JanaDorazinova

10. 10. 2015 23:49

Dáša:Někdy se to stane, když je hodně těplo. Mi taky vytíká, proto upozorňuji na to, aby se v zelí nechávalo hodně šťávy.

Dáša

10. 10. 2015 23:13

Prosím o radu,co dělám špatně?Hodně mi vytíká šťáva a mám obavy že bude zelí suché.Loni mi zhnědlo a bylo suché.

Pepíno

4. 10. 2015 09:19

jak naložit zelí Papa:-)

Pepíno

4. 10. 2015 09:18

jak naložit zelí Papa:-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

17. 11. 2014 23:25

elis: no, nevytíká..jak dlouho ho máš naložené? Slyšíš aspoň pukání víček??

elis

17. 11. 2014 09:13

Ahojte poradte mam sroubovaci vicka a zeli mi jeste nevytika ven je to vporadku :-O

Maryla337 Maryla337

13. 10. 2014 05:24

Tak jsem zelí udělala jsem zvedava :-?:-!

medmic

5. 10. 2014 15:59

Jana Remkova: případně to bude i s vodňostrojem :)

JanaDorazinova JanaDorazinova

5. 10. 2014 15:41

benzd: Utáhni hned. Přebytečná šťáva si udělá cestu ven :-)

benzd

5. 10. 2014 13:04

Zdravím Janičko,chci se jen zeptat,po napěchování zelí víčka našroubuju bez utažení a dotáhnu až po vykvašení? nebo utáhnu pevně hned? Děkuji za odpověď.:-?:-? a radu.pěknýden.Zdenka

JanaDorazinova JanaDorazinova

3. 10. 2014 21:27

Helena: Ano, dříve jsem používala jen omila víčka, ale vyzkoušeno nově mám i šroubovací víčka a je to taky v pořádku :-)

Helena

3. 10. 2014 19:34

Dobrý den, jdeme zalí zkoušet poprvé. Když zelí napěchujeme do sklenic a uzavíráme napevno omnia víčky?

Lída

22. 9. 2014 16:26

Ahojky dejte na jistotu a sterilujte, to je jistota ,zelí je kysané tak či tak ,ale hlavní je ,že se vám nezkazí;-):yes:

1 3 4 5 6 7 17

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: nakládání zelí nakládání kysaného zelí do sklenice kysané zelí postup nakládání kysané zelí postup nakládání domácí kysané zelí jak vyrobit kysané zelí recept jak naložit zelí kysané zelí ve sklenicích nakládání kysaného zelí jak zavarit kysane zeli recept na nakládané kysané zelí zavařování kysaného zelí kvašené zelí postup nakládání nakládání zelí recept kysané zelí domácí kysané zelí jak nakládat zelí jak naložit kysané zelí domácí výroba kysaného zelí nakládané kysané zelí recepty

Suroviny: zelí hlávkové, zelí, kmín celý, pepř celý, křen

TopRecepty.cz

Kysané zelí do sklenic

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5ywq