Mnohazeleninová zdravá polévečka prostá koření
Suroviny
Porce: 2,5 l
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 685 kJ / 403 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 18,15 g |
Tuky | 1,83 g |
Vláknina | 36,34 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 315 mg |
Sůl | 0,80 g |
Sacharidy | 65,76 g |
Postup přípravy
Krok 1: Všechnu zeleninu si nakrájíme na malé úhledné kousky a dáme vařit do vody, až se začne vařit, dáme teplotu na minimum a polévku tak táhneme.
Krok 2: Osolíme jí a po dobu vaření přidáme libeček, rajčatový protlak a zahustíme jíškou, kterou si uděláme (usmažíme) na másle s polohrubou moukou do světle hněda. Hotovou polévku můžeme posypat nasekanou petrželkou nebo pažitkou.
Zveřejněno 27. 8. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Mnohazeleninová zdravá polévečka prostá koření
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lXK1
Moje poznámka
Mnohazeleninová zdravá polévečka prostá koření
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lXK1
Nejnovější recepty
Kedlubnová polévka
Přidáno před 7 hodinami
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 18 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 22 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno 2. 5. 2025 11:01
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jogurtová bábovka
Cerpes před 11 minutami
Rychlá ořechová bábovka
Anna.Milkova před 35 minutami
Obyčejný hlávkový salát s obyčejnou zálivkou od babičky
Missa25 před 43 minutami
Kefírové lívance II
vavravictoria1 před 54 minutami
Klasická koprová omáčka s vejcem
frantisek66 před 1 hodinou
Hamburská vepřová kýta
Pisarak před 1 hodinou
Vepřová kotleta s houskovým knedlíkem
Pisarak před 2 hodinami
Toskánský bůček
poirotka před 2 hodinami
Vajíčková tlačenka
pavelcicha před 2 hodinami
Zadělávaná mrkev s hráškem
Mimino před 3 hodinami
Tématické fráze:
jarka prostá na facebooku,
jak uvařit bigus,
bigus z kolena,
rajčatová polévka,
mramorová buchta
Suroviny:
mrkev,
kapusta,
kedlubna,
brambory,
cibule,
cibulka lahůdková,
květák,
celer,
petržel,
rajče,
cuketa,
fazolky zelené,
česnek,
protlak rajčatový,
libeček,
sůl,
mouka polohrubá
Komentáře (7)