Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Piškotový dortový korpus

Dort je ozdobou každé slavnostní příležitosti. Jaký ale udělat, aby chutnal co nejvíce lidem? Vsaďte na osvědčený piškotový korpus, kterým se zavděčíte všem. Pokud do těsta přidáte trochu tuku, můžete si být jistí, že bude nejen nadýchaný, ale i dostatečně vláčný.

Hodnocení receptu je 4,9 (24×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava)

18. 9. 2012 19:32

Suroviny pro 1 kus

1 kus

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie8 744 kJ / 2 090 kcal
Bílkoviny66,40 g
Tuky52,80 g
Vláknina6,00 g
Cholesterol 1,30 g
Sodík 559 mg
Sůl1,53 g
Sacharidy334,30 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Markéta D.

1. 2. 2016 00:26

hosta: pekla jsem při těch 170°, příště tedy zkusím ještě ubrat a péci pomaleji. Jinak přikryté jsem to měla a do formy jsem měla cca 3cm vrstvu těsta, tak bych neřekla, že toho tam bylo moc, ale díky za reakci. Snad se příště zadaří lépe.:-)

hosta hosta

31. 1. 2016 23:56

Markéta D.: pokud bylo dostatečně upečeno, tak by se ti piškot propadnout neměl, asi zkus příště ztlumit teplotu a třeba přikryté alobalem péci o deset minut déle:-) Jestli byla menší forma a vyšší korpus dalo se to předpokládat

casino casino

31. 1. 2016 23:45

Markéta D.:
Mokvavý střed?
To se na piškotech přicházívá, ale bývá to jen ta svrchní milimetrová vrstvička (škraloup?) která se dá lehce separovat (a je to neobyčejná dobrota), ale není to nutné dělat. Pokud by to mělo vadit (např. při potahování), tak nejjednodušší je korpus obrátit vzhůru nohama a potahovat původní spodek, který bývá zpravidla rovný, hladký, pevný:-)

Markéta D.

31. 1. 2016 23:11

S piškotových korpusem jsem doposud moc zkušeností neměla. Dělala jsem podle návodu 4 korpusy menšího průměru na vyšší dort a piškot je fajn, měkký a vláčný. Jen mi prosím poraďte, kde jsem udělala chybu, když v místě, kde se mi korpus při chladnutí propadl, mám střed mokvavý, jakoby neupečený. Pečení jsem pochopitelně kontrolovala špejlí a na konci pečení byla naprosto suchá. Korpus jsem i dle návodu nechávala po dopečení cca těch 15 min. v otevřené troubě. Každopádně díky za recept a za případné rady, aby to už příště bylo dokonalé.:-)

Nika

31. 12. 2015 22:53

Davam 1 *** super

Petra

12. 12. 2015 06:42

Vas recept delame uz po nekolikate!Testo je super!Korpus je vlacny,proste uzasne a rychle!Po dortu se vzdy zaprasi a korpus je zaklad.Diky za super recept!

vikinka09

9. 12. 2015 15:15

Letos budu dělat tento skvělý korpus po třetí.....je výborný....děkuji za rct.:-):-))

Martina

17. 10. 2015 19:09

DĚKUJI ZA RECEPT VYZKOUŠÍM :-8

Dáša Sitová

14. 10. 2015 23:24

tak za tento recept také uděluji bodík:yes: jinačí už dělat nebudu a to jsem jich vyzkoušela mraky, ale tento je bezkonkurenční, jeden korpus jsem právě dopekla a v troubě je další....krásně naskočil, rychle upečený

Petra

9. 10. 2015 12:47

Evi, to není receptem, zřejmě jste udělala někde chybu :(

Eva

8. 10. 2015 23:22

Beton. Tři korpusy, přesně podle receptu, poprvé a naposledy. :no:

Janice

16. 9. 2015 09:29

Super těsto. Delala jsem z dvojite davky na klasicky plech a fakt pecka. Vysoký, dobře rozkrojitelny a .nedroli se. Moc diky za recept.:yes::yes:;-)

krulenka

27. 8. 2015 20:11

Právě jsem dopekla, a čeká v troubě, aby se mi nezapařil ;-). Moc děkuji za recept, je rychlý a vypadá bezva. Doufám, že ho i zdárně rozkrojím :-D . Přidávám bodík :yes:

maja.mr

10. 3. 2015 09:58

Naprosto super, výborný, lehký, nadýchaný, prostě dokonalý. Děkuji za tento receptík.

Marta

8. 3. 2015 21:04

Naprosto super, výborný, lehký, nadýchaný, prostě dokonalý. Děkuji za tento receptík.

1 2 3 4 5

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: piškotový korpus piškotový korpus na dorty recepty piskotovy korpus na dort recept na korpus těsto na dortový korpus korpus světlý korpus na dort recept nadýchaný piškotový korpus dortových korpus recept na piškotový korpus piškotový korpus recept lehký piškotový korpus korpus na dort bez vajec nejlepši piškotový korpus vláčný nadýchaný piškotový korpus piškotový korpus z hladké mouky nadýcháný korpus na dort dortový korpus z hladké mouky vláčný korpus na dort korpus na dorty recepty

Suroviny: vejce, mouka hladká, cukr moučkový, olej, prášek do pečiva, tuk, mouka

TopRecepty.cz

Piškotový dortový korpus

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qLQ0