Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tažený štrúdl

Pokud se vám letos urodilo na zahrádce hodně jablíček a pomalu se jim už scvrkává slupka, připravte si z nich výborný tažený štrúdl. Příprava těsta je snadná a nezabere mnoho času. Štrúdl voní po másle, je šťavnatý a plný skvělých pikantních rozinek.

Hodnocení receptu je 4,9 (34×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 20 min bez doby odležení těsta

50 min (30 min příprava + 20 min tepelná úprava, bez doby odležení těsta)

18. 10. 2008 18:46

Suroviny pro 3 kusy

3 kusy

Nutriční hodnoty

Energie5 455 kJ / 1 304 kcal
Bílkoviny29,03 g
Tuky37,80 g
Vláknina7,50 g
Cholesterol 102 mg
Sodík 4 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy208,12 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

S těstem se velmi dobře pracuje.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

rebeka rebeka

9. 12. 2013 17:56

mám trochu jiný recept, ale přidávat ho nebudu, aby nebylo peklo:-D:-D přidám fotku, bod už jsem dala dřív;-):-)

lenitko

5. 11. 2013 22:41

Bála jsem se, aby se těsto dalo vyválet a aby nebylo po upečení tvrdé, jak se mi často u štrůdlů stávalo a... Byla jsem velmi mile překvapená! :-):yes: Těsto je super, opravdu nelepí a dobře se válí, pokud dáváte přednost válečku před rukama :-) A štrůdl je chuťově výborný! :-)):-K

Nuška

26. 10. 2013 09:28

s olejem to jde dobře.Matka byla z bývalé Jug.To těsto se dá plnit také tykví,špenátem,mletým masem.ořechy i tvarohem prostě vším a je prima

Lenka Pelantová

2. 1. 2013 17:13

super recept, těsto po upečení se nedrobí a zůstává nádherně vláčné
peču ho už 3.den po sobě, nějak se ho ty kobylky domácí nemůžou nabažit :-D:yes::yes::yes:

lidugottw@seznam,cz

8. 10. 2012 18:40

ano, moje maminka dávala vždycky sádlo, ale ještě bylo důležité těsto "vybouchat", to znamená jak se rozdělí na 3 díly, tak každý pořádně vytlouct o vál, prý se srovnají molekuly těsta a je pak lepší. Z hlediska fyzikálního tomu nerozumím, ale, když to tak dělala moje maminka, tak "přes to jede vlak" ! dobrou chuť

regeditka

5. 9. 2012 14:28

moc moc dekuji za tento recept, s testem se dela velmi dobre, behem chvilicky je pripraveno k peceni..prave mam 3 nohavicky v troube a uz se sbihaji zvedavci a hledaji, co tady tak nadherne voni!! posilam bodik :-K

Aislinnka

27. 4. 2012 13:36

Už chápu proč jsem měla těsto vždy - tuhé, nevěděla jsem že se máslo rozpouští :-D tak už to vím, díky

bara.it bara.it

17. 1. 2012 14:50

Jeste nikdy jsem nezkousela tazeny strudl az nyni podle tveho receptu. Potvrzuji, ze se s testem opravdu dobre pracuje a to i takovemu nesikovi jako jsem ja. Strudl zmizel v mziku. Jednu "nohu" jsem poslala i kamosce a i ta si strudlik chvalila. S klidnym svedomim udeluji bodika :yes:4:yes: a dovoluji si pridat i fotku. Byla jsem netrpeliva a krajela jeste ne uplne vystydli zavin a tak rez neni uplne perfektni:-O:-K

bohdana

28. 8. 2011 15:26

Tento štrudl je prima:yes:dělam ho často i v zimě,jak mam jablka,moc dobre a rychle.Těsto umicha pekarna,davam sadlo,pak rozdělim na 4dilky a každy dilek vyvalim malim valečkem do obdelničku pokladu jablky a stočim.Než to peču potřu maslem.:-K Diky za recept:yes::yes::-K

JanaDorazinova JanaDorazinova

19. 11. 2008 13:40

S tím sádlem bych souhlasila, to by šlo, kdysi moje matka to taky dělala se sádlem.:yes:

111.S

19. 11. 2008 12:44

sádlo je ještě lepší:-p

JanaDorazinova JanaDorazinova

20. 10. 2008 09:15

Hera by určitě šla,s tím olejem si nejsem jistá:-S

Hella Hella

20. 10. 2008 08:58

Olej? - tak to Gábi opravdu nevím, nezkoušela jsem. Ani jsem nezkoušela Heru, vždy jen máslo. Já vím, někdo máslo vůbec nekupuje, tak to chce asi zkusit, jestli to bude držet pohromadě. Když se podíváš na ingredience - tak když to pak eventuelně budeš muset vyhodit, velká škoda to nebude.;-)

Gábina

20. 10. 2008 08:35

Může se použít místo másla olej?

JanaDorazinova JanaDorazinova

18. 10. 2008 20:29

Super,Heli,je to jednoduché,jak štrůdl "meteleskum bleskum",ten je ale z pomazánkového másla:yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: těsto na štrůdl s octem tažené těsto tažený závin štrůdl z taženého těsta štrudl s octem taženy jablečny zavin štrudl tažené těsto recept tažený těsto na štrůdl se sádlem tažený závin se sádlem štrůdl se sádlem štrůdl recept tažený závin recept tahany štrůdl recept na tažene testo těsto s octem tazeny zavin video jablečný závin tažený tazenej strudl

Suroviny: mouka hladká, cukr moučkový, máslo, ocet, voda, jablko, cukr skořice, rozinky v rumu, tuk

TopRecepty.cz

Tažený štrúdl

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PNG2