Bavorské vdolečky
Smažené kynuté bochánky nadýchané jako polštářek, to jsou oblíbené bavorské vdolečky. Tradičně podávané se švestkovými povidly a tvarohem či šlehačkou. Pokud chcete změnu, dejte si je s hruškovými povidly, které jim dodají netradiční chuť.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 419 kJ / 2 729 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 76,59 g |
| Tuky | 64,46 g |
| Vláknina | 17,00 g |
| Cholesterol | 697 mg |
| Sodík | 692 mg |
| Sůl | 1,66 g |
| Sacharidy | 452,19 g |
Postup přípravy
Krok 1: Droždí promícháme se lžičkou cukru, přidáme část vlažného mléka, promícháme a necháme vzejít kvásek.
Krok 2: Do prosáté mouky přidáme zbytek cukru, špetku soli, vejce, žloutky, citrónovou kůru, kvásek, zbylé mléko a nakonec i rozpuštěné vlahé máslo.
Krok 3: Ručně nebo v robotu vypracujeme hladké nelepivé těsto, které necháme v teple asi 1 hodinu vykynout, dokud nezdvojnásobí objem.
Krok 4: Vykynuté těsto přesuneme na pomoučený vál, vyválíme na silnější plát a pomocí skleničky z něj vykrajujeme vdolečky.
Krok 5: Urovnáme je na pomoučenou pracovní plochu a necháme ještě 15-20 minut kynout.
Krok 6: Mezitím v širším hrnci rozehřejeme olej.
Krok 7: Po vykynutí vytvoříme uprostřed každého vdolečku důlek a touto stranou vdolečky vložíme do rozehřátého oleje. Smažíme zvolna, z každé strany asi 3 minuty, až jsou krásně zlatavé.
Krok 8: Po usmažení je osušíme na papírové utěrce, aby se odsál přebytečný olej a necháme je prochladnout.
Krok 9: Důlky ve vdolečcích naplníme povidly, do kterých můžeme přidat trochu rumu (pro děti vynecháme), posypeme nastrouhaným tvarohem a ozdobíme šlehačkou.
Zveřejněno 16. 2. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bavorské vdolečky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Zzv
Moje poznámka
Bavorské vdolečky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Zzv
Nejnovější recepty
Koláčky s dvojí náplní zadělávané majonézou
Přidáno před 2 hodinami
Kuřecí kapsy plněné šunkou a uzeným sýrem, pečený květák a česnekový dip
Přidáno před 3 hodinami
Trhaná krkovice
Přidáno před 4 hodinami
Hráškový krém bez mouky se smetanou a křupavou slaninou
Přidáno před 4 hodinami
Plněná kuřecí kapsa broskví, šunkou a sýrem a sosík
Přidáno před 5 hodinami
Podzimní skořicové rolky s krémem
Přidáno před 6 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bramboračka
JanaPav před 3 hodinami
Jednoduché kynuté těsto na cokoli - slané i sladké
Petraska před 4 hodinami
Maminčina ořechová bábovka
Priserka před 5 hodinami
Bábovka šlehačková čtyřvaječná
sab.pol@ před 5 hodinami
Domácí houstičky
Vratis před 5 hodinami
Babiččin trhanec s jablky
Jandulka18 před 6 hodinami
Piškotový svítek do polévky
Kajkajak před 6 hodinami
Salátový losos
Kajkajak před 6 hodinami
Nejsilnější zeleninový vývar
Kajkajak před 6 hodinami
Bublanina
pesskecupem před 6 hodinami
Tématické fráze:
bavorske vdolky,
bavorské vdolky jednoduché,
bavorske vdolky recept,
recept na bavorské vdolky,
bavorské vdolečky s povidly a tvarohem,
vdolky recept,
vdolky z domácí pekárny,
domácí vdolky,
domácí vdolečky,
recept na domácí vdolky,
recept bavorské vdolky,
domaci vdolky recept,
recept na domácí vdolečky,
maminčiny recepty vdolky,
recept na domácí vdolky na oleji,
nejlepší bavorské vdolky,
bavorsky vdolky,
bavorské vdolečky-babiččiny recepty,
vdolky,
bavorský vdoleček
Suroviny:
mouka polohrubá,
mléko,
droždí čerstvé,
cukr krupice,
vejce,
žloutek,
máslo,
kůra citronová,
sůl,
olej,
tvaroh na strouhání,
povidla švestková,
rum,
šlehačka
Komentáře (64)
Ať žijí kváskoví cvoci