Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bavorské vdolečky

Smažené bochánky nadýchané jako polštářek, to jsou oblíbené bavorské vdolečky. Tradičně podávané se švestkovými povidly a tvarohem či šlehačkou. Pokud chcete změnu, dejte si s hruškovými povidly, které dodají lahodnou chuť a šťavnatost.

Hodnocení receptu je 5,0 (33×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 160 min Doba přípravy: 150 min Doba tepelné úpravy: 10 min

160 min (150 min příprava + 10 min tepelná úprava)

17. 2. 2008 00:22

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie11 419 kJ / 2 729 kcal
Bílkoviny76,59 g
Tuky64,46 g
Vláknina17,00 g
Cholesterol 697 mg
Sodík 692 mg
Sůl1,66 g
Sacharidy452,19 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

HankaR. HankaR.

26. 8. 2023 11:53

Vynikající vdolečky :yes: S těstem se krásně pracuje, nelepí. Ukládám do oblíbených :-K

Jana Jurikova

28. 2. 2022 07:57

Výborné,nadýchané.Tuk jsem dala sádlo a přidala půl dcl mléka.Kvasnice sušené s vlaštovkou..:-)

pindrush

6. 2. 2016 16:41

Právě teď jsem dodělala tyto naprosto úžasné,krásně nadýchané vdolečky.Dělala jsem z 1kg mouky a přidala jsem asi 1dcl mléka a asi lžíci lihové rumové tresti (neměla jsem bohužel rum).Vykrajovala jsem skleničkou o průměru 6 cm a měla jsem jich 60ks. Jsou vážně mňam,mňam,mňam :yes::-K

Jitka

31. 3. 2014 11:36

Úžasný!!!!! Chutnají výborně!!!!!:yes:

zizala zizala (moderátorka)

21. 6. 2013 20:36

Jitkas: Aha, díky za připomenutí:-K:yes:, o tom článku vím, jen jsem na něj zapomněla:-8 O prázdninách vyzkouším :-)

Jitkas

21. 6. 2013 19:40

zizala_: Na strankach cathleen je kvasek, zvany ananasove reseni. Ja zvolila pomeranc, je to primo famozni. Vypada slozite, ale kdyz jsem to pochopila ja, ty levou zadni.

zizala zizala (moderátorka)

21. 6. 2013 19:25

Jitkas: Vážně, vlastní kvásek se mi nějak nedaří :-8:-8:-/
Ať žijí kváskoví cvoci :-)):-K:yes:

Jitkas

21. 6. 2013 18:40

zizala: Tak tomu neverim, ze nemas bunky. Problem je, ze tady nikdo nema pojem, co je zitny kvasek, natoz vyrabet zitny chleb. Mysli si, ze jsem cvok!! Ale pak, kdyz jim delam topinky, si naramne libuji.

zizala zizala (moderátorka)

21. 6. 2013 18:29

Jitkas: ;-) zábava to je :yes: Já už mám od pondělí v ledničce nový kvásek, opět darovaný, protože na výrobu vlastního nějak nemám buňky :-8 Lépe zacházím s darovaným :-) Ať se Ti daří :-K

Jitkas

21. 6. 2013 18:25

zizala: Musim ho krmit venku z ladnice do nedele, pak bude "silny" a pecu. Ten stary, mi "umrel" po dvou letech, chudak. Nasla jsem novy recept od cathleen, tak zkousim, ale v podstate je to zabava.

zizala zizala (moderátorka)

21. 6. 2013 18:19

Jitkas: Pokud se jeví kvásek takhle živě, není třeba ho už krmit tak často, zkus po 3-5 dnech, jen nech malinko rozkvasit a dej ho do ledničky. Po 5ti dnech opakuj. Já jsem (než jsem si zapomněla odebrat při pečení chleba, čímž jsem o něj dočasně přišla:-8) krmila v pohodě po týdnu, v pátek nakrmila, v sobotu upekla chleba a nový rozkrmený dala do ledničky. Do pátku vydržel úplně v pohodě ;-)

Jitkas

21. 6. 2013 18:15

Jo, to jsem tez udelala, neb mi doslo. S cathleen jsem conzulovala, ale musim ho krmit kazdych 12hod, takze se snazim, abych k nemu nemusela vstavat, jako k miminku. V mem veku, dost absurdni.

zizala zizala (moderátorka)

21. 6. 2013 18:06

Jitkas: :-) Tak ho udělej hustší - dej víc mouky, on vždycky trochu zřídne tím kvašením, ale úplně tekutý je moc náchylný ke zničení ;-) Cathleen by Ti to vysvětlila fundovaněji :-8

Jitkas

21. 6. 2013 17:55

zizala: Potvrzuji, cos prave moudre rekla, neb vyrabim uz tyden zitny kvasek a on mi utika kudy muze!

zizala zizala (moderátorka)

21. 6. 2013 16:53

Madalenka: V těchto horkých dnech kyne těsto mnohem rychleji, za polovinu až třetinu doby, která je běžně udávaná. Těsto spadlo proto, že překynulo a kvasinky už pak neměly sílu se znovu zmátořit. Správně vykynuté těsto se pozná tak, že když do něj zaboříš prst, udělá se důlek, který drží tvar. Málo vykynuté těsto odpruží, překynuté těsto spadne, udělá se po píchnutí prstu kráter.

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: bavorske vdolky bavorské vdolky jednoduché bavorske vdolky recept recept na bavorské vdolky bavorské vdolečky s povidly a tvarohem vdolky recept vdolky z domácí pekárny domácí vdolky domácí vdolečky recept na domácí vdolky recept bavorské vdolky domaci vdolky recept recept na domácí vdolečky maminčiny recepty vdolky recept na domácí vdolky na oleji nejlepší bavorské vdolky bavorsky vdolky bavorské vdolečky-babiččiny recepty vdolky bavorský vdoleček

Suroviny: mouka polohrubá, mléko, droždí čerstvé, cukr, vejce, žloutek, tuk, kůra citronová, sůl, olej, tvaroh na strouhání, marmeláda, šlehačka

TopRecepty.cz

Bavorské vdolečky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Zzv