Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bezkonkurenční lučina, dělaná doma

Samotná jen tak na chleba, základ do pomazánek, na sladko s ovocem, dokonce i do těstovin a omáček. Tam všude můžete použít domácí lučinu. K přípravě vám stačí bílý jogurt a smetana. Tak vytáhněte plátýnko a pusťte se do toho.

Hodnocení receptu je 5,0 (76×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min plus 24 hod odležení

30 min (30 min příprava, plus 24 hod odležení)

27. 11. 2012 18:37

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Asi 500 g

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie4 743 kJ / 1 134 kcal
Bílkoviny87,00 g
Tuky47,50 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 240 mg
Sodík 1,20 g
Sůl2,25 g
Sacharidy89,50 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Dochucení a použití pak už záleží na každém samotném. Syrovátku můžeme použít do polévky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

5. 12. 2012 17:29

Tak Janinko, už ji mám hotovou, sice jsem neměla tolik jogurtu a tak jsem tam dala kelímek zakysané smetany, aby toho bylo 500 g a jinak podle Tebe, výsledek skvělý, díky, je lahodná, manžel už si ji maže chlebík podle Tebe, díky moc:-K:-):-p

1974andrea 1974andrea

1. 12. 2012 20:11

Wikki:Může to být taky kvalitou jogurtu

Bibinka Bibinka

1. 12. 2012 20:01

Wikki:Wiki, to by mě vážně mrzelo, neudělala jsi něco špatně:-? třeba jestli jsi jí mela v lednici, jestli je to 24 hodin-pokud ano, tak jí nechej odkapávat další den;-) Ona vyloženě tuhá není, je taková akorát na namazání:yes:

Bibinka Bibinka

1. 12. 2012 19:57

oriental.dancer:to mě těší;-)ale tebe si taky nechá:-D kdo by mu tu dobrou Lučinu dělal né;-):-D

Wikki

1. 12. 2012 17:08

Nevím, kde je chyba:-// mám po okapání stále řídkou hmotu.

oriental.dancer

1. 12. 2012 15:14

jedním slovem luxusní záležitost...dlouho sem plánovala udělat...a přítel už nechce jinou:-))jako tu lučinu myslím :D

Bibinka Bibinka

29. 11. 2012 18:11

spagetka:Špagi, jakou vostudu, vždyť to máš pěkné a je na tom dobře vidět, jak se ochutnává a mizí-to je účel, když chuná:-p a díky:yes:

spagetka spagetka

29. 11. 2012 17:17

Bibinka: tak nevím, zda si mám dělat vostudu s mojí fotkou :-8:-8:-8, každopádně mňam. Jen byla změna - já trubka si nevšimla, že v Kaufu kupuju jejich jogurt jen s 3%, takže jsem místo třetího dala zakysanou smetanu s 15%. Je to vynikající, jemné, lze jakkoli dochutit, pokud teda zbude, mně to ujídali ještě nevykapané už včera, syrovátku samozřejmě zneužiju jinak, pokud zbude, neb jsem přistihla mužíčka, že ji upíjí :-D:-D:-D:-D

Bibinka Bibinka

29. 11. 2012 12:59

1974andrea:Andrejko, supr a fotka skvělá:yes: Mám radost, že chutná:-p;-)

1974andrea 1974andrea

29. 11. 2012 12:35

Bibi, vyzkoušela jsem i tuhle lučinu a je výborná, příště ještě zkusím z tvarohu;-) Posílám foto

spagetka spagetka

28. 11. 2012 18:45

Anna Kocikova:Hezký výraz "lučinuju":-D:-D, no u mě dokapává a už se ochutnává. Taky dělám na lince, :-p:-p:-p

Anna Kocikova Anna Kocikova

28. 11. 2012 18:29

Zajímavý nápad s tou smetanou:-p:yes::yes:
Já vždycky do hotvé"domácí lučiny"pro zjemnění ještě zašlehávám pomazánkové máslo,také je to príma:-pUdělám i tu Tvou verzi Bibinko:-)Já,když nemám místo v lednici,normálně"lučinuji"na kuchyňské lince.V létě i teď,když se v bytě topí a zatím byla vždy chutná:-)

spagetka spagetka

28. 11. 2012 14:02

Bibinka: Pupínky z polívek od Bibinky? Tak ať si na ně dá tekutý pudr ;-);-):-D:-D:-D
A sákryš, do lednice? Hm, jdu se mrknout, ale s ístem bude problém, ovšem na balkonu mám chladno taky, to by taky šlo ne?

Bibinka Bibinka

28. 11. 2012 14:00

spagetka: Špagi, koukej to vrazit do lednice;-) jinak jsem ráda, že jí děláš. Dneska jsem udělala z té syrovátky polévku a jaká je lahodná-možná jí sem dám, pokud už na ty moje polévky nemá někdo pupínky;-):-D

Bibinka Bibinka

28. 11. 2012 13:57

lovie:Lovie, ano, hmotu necháme odkapávat v lednici;-) Já jsem to chtěla do rp. vepsat a tak jsem se v něm zamotala, že jsem ho musela mírně přepsat:-D;-)

1 5 6 7 8 9

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: domácí lučina z jogurtu a šlehačky recepty z tv domácí lučina lučina z jogurtu a šlehačky domácí lučina z jogurtu domácí výroba lučiny lučina výroba lučiny z jogurtu a šlehačky výroba lučiny bezkonkurenční domácí lučina lučina recept jak vyrobit lučinu lučina z jogurtů doma.cz domácí lučina recept výroba lučiny z jogurtu a smetany výroba sýru lučina domaci lucina z jogurtu a slehacky výroba domácí lučiny domácí lučina se zakysané smetany lučina z bílého jogurtu

Suroviny: jogurt bílý, smetana na vaření, sůl

TopRecepty.cz

Bezkonkurenční lučina, dělaná doma

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n647