Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Smažené býčí koule

Rádi experimentujete? Podle tohoto receptu si můžete připravit jednu z nejopomíjenějších pochoutek - býčí žlázy. Jejich maso je libové, velmi jemné a třeba jim díky řízkové úpravě přijdete na chuť i vy.

Hodnocení receptu je 4,9 (13×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 10 min

25 min (15 min příprava + 10 min tepelná úprava)

5. 12. 2012 17:25

Suroviny pro 6

6

plátků

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie442 kJ / 106 kcal
Bílkoviny8,68 g
Tuky7,56 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 99 mg
Sůl0,21 g
Sacharidy0,70 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Ve většině popisů najdeme info o několikahodinovém namáčení do mléka. Je to jen psychická berlička, kde se podvědomě zbavujeme nežádoucích pachů moči. Ze stejného důvodu se je například hodně potírá česnekem. Je to ale jen psychický problém, ve skutečnosti pokud je jen oloupeme a opláchneme, tak ničím nesmrdí - tato varianta je ideální pro první vyzkoušení této pochoutky, pak je již možno s pradávným afrodisiakem experimentovat podle chuti a nálady.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

medmic

5. 12. 2012 21:00

Iness: byl jsem s dítětem na Mikulášovi, takže jsem mezitím na tom mraze vychladl :-D

Iness Iness

5. 12. 2012 20:56

medmic:Právě jsem o tom afrodiziaku četla:-O. A opravdu?:-8:-D už to na tebe působí :-?:-D:-D:-D

medmic

5. 12. 2012 20:54

Iness: bílkoviny a podle tradic Španělů také přidávají sílu ... na noc :)
Na druhou stranu afrodiziaka původem ze zvířecí říše to je opravdu divná věc, pro Maďary jsou to zase kohoutí hřebínky :-))

Iness Iness

5. 12. 2012 20:50

medmic:Jsi mě pobavil:-D. Já myslela, že je to oné kulaté pod tím oným dlouhým :-D. Ne já už toho nechám...možná se k tomu někdy odhodlám:-//, třeba budu i překvapená:-O:-D. No každopádně je to plné bílkovin neee?

medmic

5. 12. 2012 20:46

Iness: přistupoval bych k nim jako k ledvinkám (psychicky, chuť je jiná) ne jako k tomu hentému onému dlouhému ;-)

Iness Iness

5. 12. 2012 20:34

medmic:Já tedy játra jím, ale obávám se, že ty žlázy jsou ještě měkčí :-). Mě spíše ale odrazuje fakt, že to jsou varlata:-8:-D.

medmic

5. 12. 2012 20:20

Iness: Vzala na milost, čili, že sníst to může. Problém (ale to už při jídle) měla ne s chutí, ale s konzistencí. Ono je to prostě jako vnitřnosti, není to typická svalovina. Kdo má rád vnitřnosti (čili i játra) asi nebude mít problém s koulemi. Kdo je moc nemusí, tak asi bude mít problém. Ale není to o chuti. Ta je velmi jemňounká.

Iness Iness

5. 12. 2012 20:15

medmic:a potom, když jsi jí to prozradil, nenamítala nic? Tedy jestli jsi jí to řekl:-).

medmic

5. 12. 2012 19:58

Iness: ženě jsem předložil řízeček bez prozrazení co to je :-)) Bylo to vzato na milost.

medmic

5. 12. 2012 19:57

tejaja: udělal bych klidně to samé, jen budou menší


Irrena: fakt jsou tak velké :) A to je odřízlé už to okolí, ony cancuoury, a taky špička, kterou jsem chtěl jako vzorek barvy, aby každý viděl, co ještě je nutno loupat :)

Iness Iness

5. 12. 2012 19:46

Perfektní popis přípravy:-!:-!:-! Klobouk dolů. Já bych tohle nikdy nejedla, ale to neznamená, že to není dobré;-). Za popis veliký bod:yes:

Irrena Irrena

5. 12. 2012 19:06

Božínku já je nikdy neviděla v obchodě, to jsou ty koule opravdu tak veliké jak na fotce:-?:-?:-?:-D:-D:-D
Krásný recept:yes::yes::yes:

Frantiska Frantiska

5. 12. 2012 18:43

teda to je snad prvni recept, co čtu, s dokonalym popisem pripravy a vlastne poprve vidim kuchynsky neupravene od tela oddelen varle

tejaja tejaja

5. 12. 2012 17:47

Tam mne sa z celého receptu najviac páčia tie cancoury :-D:-D:-D Mám doma jahňacie, tak niečo s nimi budem robiť, ale neviem, čo...;-)

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: byci koule byci koule recept býčí žlázy recept na byčí koule býčí koule recepty recepty býčí koule byci zlazy recept recept byci koule bici koule býčí žlázy recepty smažené býčí žlázy recept na býčí žlázy recept býčí žlázy bici zlazy bici koule recept byčí kule recepty býčí žlázy bycie zlazy recept recepty na byčí žlázy býčí žlázy smažené

Suroviny: vejce, mouka hladká, strouhanka, sůl, pepř mletý, olej

TopRecepty.cz

Smažené býčí koule

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4GBn