Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 302 kJ / 311 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 16,88 g |
Tuky | 8,06 g |
Vláknina | 10,40 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 123 mg |
Sůl | 0,21 g |
Sacharidy | 37,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Očištěný květák rozdělíme na růžičky a opláchneme ve studené vodě. Brambory oloupeme, omyjeme a pokrájíme na kostičky. Pórek očistíme, povadlé části odstraníme, podélně rozkrojíme a propláchneme, aby mezi jednotlivými vrstvami nebyla nečistota a pokrájíme jej na kolečka.
Krok 2: Všechnu zeleninu dáme vařit s drceným kmínem a solí. Ke konci vaření přidáme očištěné a na plátky pokrájené žampiony a ještě chvíli povaříme.
Krok 3: Vařící polévku sejmeme z ohně, vyklepneme do ní vejce, které vidličkou rozšleháme, přidáme špetku muškátového koření, dochutím solí nebo pepřem a nakonec přidáme jemně nakrájenou petrželku.
Zveřejněno 11. 12. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Chutná a hutná polévka z květáku, pórku, brambor a hub
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DW4x
Moje poznámka
Chutná a hutná polévka z květáku, pórku, brambor a hub
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DW4x
Nejnovější recepty
Kedlubnová polévka
Přidáno před 5 hodinami
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 17 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 20 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno 2. 5. 2025 11:01
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Klasická koprová omáčka s vejcem
frantisek66 před 34 minutami
Hamburská vepřová kýta
Pisarak před 36 minutami
Vepřová kotleta s houskovým knedlíkem
Pisarak před 48 minutami
Toskánský bůček
poirotka před 1 hodinou
Vajíčková tlačenka
pavelcicha před 1 hodinou
Zadělávaná mrkev s hráškem
Mimino před 2 hodinami
Chilli con zeleninka
jana-bartikova@seznam.cz před 3 hodinami
Kuřecí kousky se žampiony v sýrové omáčce
Lucie 66 před 3 hodinami
Půlnoční flamendr
Slavista62 před 5 hodinami
Tématické fráze:
hutné polévky,
hutná polévka,
hutné polévka,
polévka z porku a květáku,
hutná zeleninová polévka,
polévka z kvetaku,
porek květák,
polevka z porku,
pórek polévka,
polevka z kvetaku a brambor,
polevky houby porek,
polévky hutné,
povareni květáku,
polivka z peceneho kvetaku,
vývary a hutné polévky recepty.,
hutné polevky recepty.,
hutná polívka,
polévka porek květák,
kvetak, houby/polevky,
polévka květák pórek
Suroviny:
květák,
brambory,
vejce,
pórek,
sůl,
pepř,
vývar,
žampióny,
květ muškátový,
vývar,
kmín drcený,
petrželka,
máslo,
mouka
Komentáře (25)