KACHNIČKA-5 v jednom

hanyss Kuchař: hanyss

Doba přípravy: cca 3 hod Drůbeží maso 5 názorů

Suroviny

2 kachny
4-5 velkých cibulí
palice česneku
25 dkg anglické slaniny
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kachnu rozporcovat na stehna, křídla a prsa tak, aby zůstal skelet. Z toho je fajn vývar.

  2. Veškerou kuži a tuk ořezat, nechávám jen trochu kůže.

  3. Cibuli, česnek a anglickou na kostičky, smícháme a dáme do pekáče jako základ. Navrch poklaademe stehna a křídla. Prsa ne, ty doporučuji schovat třeba na stejčky, moc by se spekly a to je škoda. Podlít dvěma hrnky vody nebo vývaru a šup do trouby na 200 tak 2,5 hodiny, sem tam přeléváme.

  4. Tuk a ořezanou kuži nakrájíme na cca 1cm kousky, dáme do kastrolku, zalijeme 1/2 oleje a pomalu škvaříme do křupava.

  5. Vzniklé škvarky scedit, posypat solí a hned "sežrat". Aspoň u nás to tak provozujeme-mňamka.

  6. Tuk slít do sklenek a schovat pro další vaření. Vydrží dost dlouho a hodí se do všeho.

Poznámka

Takto mi vznikne luxusní pečená kachnička, vývar pro další použití, užasné škvarky, sádelko a ještě zbydou prsa pro další luxusní obídek. Jako přílohu doporučuji dušené červené zelí (najdete v mém dalším receptu) a karlovarský knedlíček.

app: kachny se mi rozmražujou, tak pak dodám i foto.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 9 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: KACHNIČKA-5 v jednom

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Nerobila som celú kačicu, tú by som jedla týždeň. :-D Ale stehná som urobila podľa receptu a musím pochváliť. Tuku tam síce bolo na môj vkus veľa ( to sa ale dá predpokladať, je tam ešte aj slanina okrem kačaciny ), ale ten sa dá odstrániť a chuťovo je mäso dobré. Jednoduché a chutné. :yes:;-)

    Odpovědět

  • hanyss hanyss(autor receptu)

    Nadja:no jde o množství zjískané hmoty.ono se toho sádla z toho zas tak moc nedostane a takhle je toho mnohem víc se stejnou chutí.mě to pak vydrží až pět měsíců a to ho používám často.a škvarky jsou taky chutnější.

    Odpovědět

  • Nadja Nadja

    hanyss: "...kousky dáme do kastrolku zalijeme 1/2 oleje " - proč na škvaření sádla dáváš olej? A to ještě půlku, asi sklenice = půl litru. :-?
    Kousky sádla stačí na začátku podlít trošičkou vody, jen než pustí vlastní sádlo.

    Odpovědět

  • AniCiz AniCiz

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: pečená kachnička kachnička prsa jak rozporcovat kachnu jak rozporcovat králíka pomalu pečená kachnička křupava kachnička recept na pečenou kachničku, rozporcovat rozporcovat kachnu ořezat kachnu kacnička nejlepší recept kachna šup velká prsa 5 kachnička v kouly jak upect kachničku kachnička zelíčko a knedlíčky pečená křupavá kachnička dobra kachnicka kachnička stehno s luxusní škvarky recept srdickova kachnicka

Zapomněl/a jsem heslo