KACHNIČKA-5 v jednom

hanyss Kuchař:

Doba přípravy: cca 3 hod PT3H00M Drůbeží maso 5 názorů

55

Suroviny

2 kachny
4-5 velkých cibulí
palice česneku
25 dkg anglické slaniny
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kachnu rozporcovat na stehna, křídla a prsa tak, aby zůstal skelet. Z toho je fajn vývar.

  2. Veškerou kuži a tuk ořezat, nechávám jen trochu kůže.

  3. Cibuli, česnek a anglickou na kostičky, smícháme a dáme do pekáče jako základ. Navrch poklaademe stehna a křídla. Prsa ne, ty doporučuji schovat třeba na stejčky, moc by se spekly a to je škoda. Podlít dvěma hrnky vody nebo vývaru a šup do trouby na 200 tak 2,5 hodiny, sem tam přeléváme.

  4. Tuk a ořezanou kuži nakrájíme na cca 1cm kousky, dáme do kastrolku, zalijeme 1/2 oleje a pomalu škvaříme do křupava.

  5. Vzniklé škvarky scedit, posypat solí a hned "sežrat". Aspoň u nás to tak provozujeme-mňamka.

  6. Tuk slít do sklenek a schovat pro další vaření. Vydrží dost dlouho a hodí se do všeho.

Poznámka

Takto mi vznikne luxusní pečená kachnička, vývar pro další použití, užasné škvarky, sádelko a ještě zbydou prsa pro další luxusní obídek. Jako přílohu doporučuji dušené červené zelí (najdete v mém dalším receptu) a karlovarský knedlíček.

app: kachny se mi rozmražujou, tak pak dodám i foto.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 14 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: KACHNIČKA-5 v jednom

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Nerobila som celú kačicu, tú by som jedla týždeň. :-D Ale stehná som urobila podľa receptu a musím pochváliť. Tuku tam síce bolo na môj vkus veľa ( to sa ale dá predpokladať, je tam ešte aj slanina okrem kačaciny ), ale ten sa dá odstrániť a chuťovo je mäso dobré. Jednoduché a chutné. :yes:;-)

    Odpovědět

  • hanyss hanyss(autor receptu)

    Nadja:no jde o množství zjískané hmoty.ono se toho sádla z toho zas tak moc nedostane a takhle je toho mnohem víc se stejnou chutí.mě to pak vydrží až pět měsíců a to ho používám často.a škvarky jsou taky chutnější.

    Odpovědět

  • Nadja Nadja

    hanyss: "...kousky dáme do kastrolku zalijeme 1/2 oleje " - proč na škvaření sádla dáváš olej? A to ještě půlku, asi sklenice = půl litru. :-?
    Kousky sádla stačí na začátku podlít trošičkou vody, jen než pustí vlastní sádlo.

    Odpovědět

  • AniCiz AniCiz

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo