Dušené hlávkové zelí s hořčicí a smetanou

Anna Kocikova Kuchařka: Anna Kocikova

Doba přípravy: s přípravou a dušením do 30 minut 4 porce Přílohy 10 názorů

Suroviny

450 g bílého hlávkového zelí
1 menší cibule
1 cm silný plátek másla
2 zarovnané lžíce francouzské hořčice
80 ml bílého vína
80 ml smetany na vaření
sůl
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. V kastrolu na rozehřátém másle orestujeme cibuli.

  2. Po 5 minutách přidáme zelí, víno, hořčici a sůl. Promícháme a pod pokličkou dusíme 10 minut.

  3. Poté podlijeme smetanou a silnějším varem již bez pokličky a za občasného promíchání necháme tekutinu skoro celou vyvařit.

  4. Podle potřeby dochutíme solí.

  5. Podáváme k masu.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 158 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Dušené hlávkové zelí s hořčicí a smetanou

Tématické fráze: bílé hlávkové zelí recepty cuketové zelí se smetanou zeli se smetanou hlávkové zelí recepty hlavkové zelí dušené letní hlávkové zelí hlávkové zelí recept smetanové zelí dušené kysané zelí s hořčicí hlávkové zeli dušené se smezanou dušené zelí zapečené hlávkové zelí se smetanou bílé hlávkové zelí v dietě cervene zeli se smetanou hlávkový zelí vegan recept dušené letní zelí sekaná se zelím recept cuketové zelí se smetanou zelí dušené s nudlemi top recepty z hlávkového zelí

Zapomněl/a jsem heslo