Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Netradiční lokše

Lokše trochu jinak. Jemné bramborové placky se opékají nasucho na pánvi, plní se cibulkou a dušenými houbami a nakonec se přehnou jako kapsa. Skromné suroviny, ale chuť, která překvapí a zůstane v paměti.

Hodnocení receptu je 4,7 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

ruzena ruzena

Středně náročný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 35 min

65 min (30 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie817 kJ /
195 kcal
Bílkoviny5,00 g
Tuky0,25 g
Vláknina5,50 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 15 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy40,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory uvaříme doměkka ve slupce. Necháme je vychladnout a pak je oloupeme a nastrouháme najemno. Krok 2: Osolíme, přidáme vejce a hrubou mouku a zpracujeme na nelepivé těsto. Krok 3: Těsto rozdělíme na kousky a rozválíme na placky asi 5 mm silné. Rozpálíme suchou pánev a rozválené placky opečeme. Nasucho, bez tuku. Krok 4: Na rozpáleném sádle osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme houby a dusíme je doměkka. Hotovou směs rozdělíme na upečené placky a přehneme je napůl, aby vznikla kapsa. Krok 5: Při servírování můžeme ozdobit čerstvě nakrájenou červenou cibulkou pro svěží kontrast.

Zveřejněno 22. 1. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Netradiční lokše

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PJj6

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Netradiční lokše

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PJj6

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Dobry podvečer, chystám se tento recept udělat, jen mam dotaz kolik mam přidat te polohrubé mouky :-)

lukyno: Já to dělala od oka,tak nevím přesně...záleží i na velikosti brambor...podle mně bych přidala zhruba tak asi 100g té mouky...raději přidávejte postupně aby těsto nebylo moc hutné...

To neznám, ale určitě je to:-p:yes:

zajímavá, netradiční náplň.. znám to taky jen s povidly;-)
super, Růženko;-):-):yes::yes:

Taky znám na sladko od babičky
babičky jsou super
dávám bod za recept:yes:

:-p:-p dobrota, také nám babička tohle připravivala s povidly a mákem. :yes::yes::-K

jarda Kadic:jojo Jardo,babička nám to také pekla na suché plotně:yes::yes::yes:a jde to i na sladko:yes::-))

Když jsem jezdil na prázdniny k tetě do jižních Čech, tak nám dělala na holé plotně něco podobného, ale na sladko,s domacimi povidly;-):-p:-p:-p:-p

Tématické fráze:
lokše bez brambor, lokse, lokše s česnekem a povidly, netradiční recepty z hub, těsto na lokše, netradiční knedlíky, recepty starých babiček bramborové knedlíky, netradiční recepty, lokše nápln, lokše recept, lokše z vajec, recept na pokrm lokše, jak se dělají lokše, lokše na plotně, netradiční knedlík, moučné lokše, recepty lokše, recept na lokše, bramborové knedlíky od babičky, lokse priprava testa

Suroviny:
brambory, vejce, mouka hrubá, sůl, cibule, houby čerstvé, sádlo, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu