

Žabí stehýnka - kodok kaki goren
Suroviny
- 4 - 8 žabích stehýnek
- 2 cm čerstvého zázvoru
- 4 stroužky česneku
- 3 lžíce medu
- 3 lžíce lehké sojové omáčky
- 1 lžíce rajského protlaku
- škrobová moučka
- sůl
- pepř
- olivový olej
- lžíce másla
- jarní cibulka
- worcester
Postup přípravy receptu
Omytá a osušená stehýnka marinujeme 2 hodiny v marinádě z medu, rajského protlaku, sojové omáčky, strouhaného zázvoru a drceného česneku s malým střikem worcestru, (hustotu upravíme trochou teplé vody).
Poté vyjmeme, lehce osušíme, osolíme, opepříme a zaprášíme škrobem doběla.
Vložíme do woku s rozpáleným olejem s 1/3 másla a za stálého obracení smažíme dozlatova.
V malé pánvi přivedeme marinádu k varu, přidáme zbylé máslo a vaříme cca 3 minuty.
Podáváme na talíři přelité horkou marinádou a posypané zelenou natí jarní cibulky, pokrájené podélně na tenké proužky.
Jako příloha je nejlépe miska dušené sypké rýže.
Poznámka od kuchařky
Pojídá se nejlépe rukama za neustálého okusování kostiček a olizování prstů.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Žabí stehýnka - kodok kaki goren
-
To 1974Andrea: Odhadlas to správně, je upatlaný dnes stejně jako před dvaceti lety, a to je mu už přes čtyřicet...
-
badak:Taky zdravím Andrease, a že mu rozumím
Opatlaná jsem při jídle byla určitě jako on
-
to 1974andrea: díky za fotečky, vyšly ti pěkně a potěšily! Zdraví i náš nejmladší syn Andreas (Ondřej) který stehýnka miluje...
-
Uf
ty nožky...prej chutnají jako kuře...ale ten tvar...fotka senzační, jinak..kuňk
-
Ty jsem jedla jen asi 2x, už je to dlouho, moc mi chutnaly. Dneska ani nevím, kde se po nich podívat. Možná Lídl třeba v akci světové kuchyně
-
mika59:Díky
-
1974andrea: Máš to krásné
-
badak:Tak u tohoto receptu jsem si byla stoprocentně jistá, že mě nikdo s doplněním fotky nepředběhne
Bylo to výborné, tyhle marinády mám moc ráda. Jen to dost přebije samotnou chuť žabího masa
Jo a zapomněla jsem posypat cibulkou, ale snad mi bude odpuštěno
-
Jako kluci jsme opékali žabí stehýnka napíchnutá na prutu nad ohýnkem. Byla to bašta. Vzpomínky jsou krásné.
-
Hodnotím kladně, ale průšvih skokan zelený je u nás chráněný a do Prahy kvůli stehýnkám nepojedu, cesta tam a zpět je za litr.
-
ivulinka:To nedám,ani se nemusím přemlouvat...žába a pavouk je moje velká fobie
-
badak:já vím, jde jen o předsudky, jen v televizi co lidé musí sníst v reality shou
..., snad bych okusila, ale dlooouho bych se přemlouvala
-
Ivulinko, jedli jsme rozhodně horší věci, které se navíc nedaly odmítnout. Toto je dobré jídlo, které je ve třetině Evropy běžné, vždyť třeba Francouzi mají vytříbený gurmánský vkus a věhlasnou kuchyni... Jde jen o předsudky.
-
zizala:Jaruško, jsou a moooc
-
zizala:jsi odvážnější než já, já nevím kde bych tu odvahu měla jít hledat