Věnečky - pro začátečníky
Odpalované těsto není zrovna nejjednodušší, ale s tímto receptem jej s trochou šikovnosti zvládne i úplný začátečník. Křehké věnečky pak můžeme plnit klasickým máslovým krémem, ale i s obyčejnějším hustým pudinkem budou vynikající.
Suroviny pro 2 plechy
2plechy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 859 kJ / 1 639 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 28,66 g |
Tuky | 65,87 g |
Vláknina | 6,40 g |
Cholesterol | 15 mg |
Sodík | 1,03 g |
Sůl | 2,55 g |
Sacharidy | 229,75 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vodu se solí a Herou přivedeme k varu. Když se tuk rozpustí, vsypeme najednou všechnu mouku a důkladně promícháme, aby se nevytvořily hrudky.
Krok 2: Za stálého míchání propařujeme tak dlouho, dokud se těsto nezačne odlepovat ode dna. Pak jej dáme vychladnout.
Krok 3: Do úplně vychladlého těsta zašleháme postupně vejce, jedno po druhém, až vznikne tuhá hmota. Včas zapneme troubu na 200 °C.
Krok 4: Těsto naplníme do cukrářského sáčku a na plechs pečicím papírem nastříkáme tvary věnečků - uděláme dvě kolečka.
Krok 5: Pečeme v troubě na 200 °C. Troubu neotvíráme 8 minut, poté snížíme teplotu na 180 °C a dopečeme dočervena.
Krok 6: Množství těsta vyjde na dva plechy. Hotové věnečky krájíme ještě teplé, zastudena by se při prokrajování drobily a praskaly.
Krok 7: Věnečky plníme vychladlým hustým krémem z uvařeného pudinku z mléka, cukru a pudinkového prášku.
Zveřejněno 1. 4. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Věnečky - pro začátečníky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4vR0
Moje poznámka
Věnečky - pro začátečníky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4vR0
Nejnovější recepty
Krémová polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 3 hodinami
Kuřecí karí
Přidáno před 5 hodinami
Kuřecí játra se zeleninou a žampiony podle vietnamské kuchyně
Přidáno před 14 hodinami
Indické kuřecí nudličky
Přidáno před 23 hodinami
Krkovička se sušenými rajčaty a hráškem
Přidáno 15. 9. 2025 10:13:03
Kořenová zelenina ve sladkokyselém nálevu
Přidáno 15. 9. 2025 08:44:53
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sypaný tvarohovo-jablečný koláč
svidrnochovas@seznam.cz před 1 hodinou
Řecká musaka
misula29 před 2 hodinami
Jablečné koláče
macchinhtri030 před 5 hodinami
Treska na másle
Houmicek před 6 hodinami
"Gulášovka"z cukety
Jaruskaa před 8 hodinami
Polévka z červené čočky se slaninou a hruškou
kokronilla před 9 hodinami
Pečená rajčatová směs
Marfyk před 11 hodinami
Polévka z hlávkového zelí
Pitan před 23 hodinami
Rychlý švestkový koláč
Macek13 15. 9. 2025 19:39
Špagety s mletým masem
Macek13 15. 9. 2025 19:38
Tématické fráze:
ekucharka.net recepty-a-video recepty,
máslové věnečky,
věnečky video,
náplň do věnečků,
recept na věnečky a naplń,
recept na venečky,
videorecepty pro začátečníky,
ekucharka venecky,
ekucharkanet-žloutkové věnečky,
video recepty věnečky,
věnečky recept video,
recepty pro začátečníky,
venecky recept,
jak udělat podzimní věnec,
žloutkové věnečky video recept,
video recept na venecky,
recepty věnečky,
rychlé cookies recept ekuchařka,
pudinkove venecky,
venecky vydeo
Suroviny:
voda,
tuk hera,
sůl,
mouka polohrubá,
vejce,
pudink vanilkový,
mléko,
cukr krupice
Komentáře (18)