Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pelmeně

Samotný název tohoto pokrmu je vlastně ruskou zkomoleninou označení peľnjaň, což znamená „chléb ve tvaru ucha“. Pelmeně jsou ruským národním jídlem, které je oblíbené i v dalších částech světa. Připravit si jej můžete na mnoho způsobů.

Hodnocení receptu je 4,9 (14×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 15 min

35 min (20 min příprava + 15 min tepelná úprava)

17. 2. 2008 12:27

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Nutriční hodnoty

Energie8 422 kJ / 2 013 kcal
Bílkoviny133,76 g
Tuky51,04 g
Vláknina14,10 g
Cholesterol 859 mg
Sodík 2,04 g
Sůl5,02 g
Sacharidy248,76 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Alenka

24. 5. 2010 19:12

A K TOMU TIPICKÁ HOŘČICOVÁ OMÁŠKA ZE SMETANY A HOŘČICE...MŇÁÁÁÁM!!! :-*:-p

Alenka

24. 5. 2010 19:11

:yes: VYNIKAJÍCÍ RECEPT...MÁM HO UŽ PO MÉ PRABABIČCE...ALČA:-p ;-)

helera

15. 4. 2010 15:32

Já je vařím stejně, jen přidávám do osolené vody bobkový list.Jíme je s kysanou smetanou a s vývarem, ve kterém se vařily. Jo, a VŽDYCKY si tím prvním spálím jazyk:-D

pepe

19. 3. 2010 08:33

tak co jak je:-K

Bibinka Bibinka

14. 11. 2009 13:44

Elisko, můžeš to polít másle, pak klidně zakysanou smetanou, můžeš taky třeba osmažit cibulku, škvarky a můžeš k nim udělat třeba špenátek-možností je plno a věř, že ten recept NEMÁ se smutkem nic společného, já bych se u toho blahem chechtala:-Dtak vyzkoušej něco a pak písni;-)

Eliska

14. 11. 2009 13:21

hodinu jsem se s tim patlala a jako .. jak to ma chutnat? :D .. prijde mi to jako to nejsmutnejsi co jsem kdy jedla :((

julča

27. 10. 2009 13:21

pelmeně se mohou podávat s čím koliv, podle chuti např. s octem, smetanou, máslem a nebo já dělám omáčku(nastrouhaná rajčata, čerstvý i zavařený okurek,rozmačkaný česnek, protlak, malinko octu, popepřit, pořádně osolit, okořenit dle chuti a zředit s vodou). Je to výborné! S ruskou kuchyni můžu poradit.

majkwill

22. 9. 2009 19:15

dnes je jdu zase delat uz uz se na to tesim a nacpu si pupika az mi poleze snura ven.ty brdo ale nesnasim tu dobu nez to udelam to vzdycky trpim hlady . taky vam to tak dlouho trva.je sice pravda ze ja je delam uplne rucne takze se s tim piplam

Bibinka Bibinka

7. 7. 2009 13:03

Světlanko, ty mi ale děláš chutě;-)že já k vám včera na ně nezajela:-Dje to moje supr papů;-)

Svetlana Svetlana

7. 7. 2009 12:42

....včera jsem je dělala a jako vždy výborné...ale - zkuste do těsta dát 1 PL oleje...těsto je daleko pružnější a netrhá se i když ho vyválím úplně tence....:yes::yes:

Petrr

4. 7. 2009 08:25

Pelmeně jím od mala a vždy se na ně těším:-Djsou skvělé je to na bodík.

babigol

14. 6. 2009 23:09

já je papám se speciál hořčicovou omáčkou podle pí.Veškrňové ze sibiře./ pravé Sibiřské pelmeně /

Mirka

24. 3. 2009 14:26

S tím octem je to pravda, recept na pelmeně mám od své babičky, která za války ubytovávala jakéhosi ruského vojáka a recept jí věnoval. Ocet se samozřejmě musí naředit, ale výborné jsou i jen s máslem. Já bych se jich \"užrala\".

Bibinka Bibinka

13. 3. 2009 20:10

Já jedině se šťávou z citronu, je chutná, zdravá a ocet mi vůbec nechutná. Pak poliju máslem, ale brzy vyzkouším s tou zakysanou smetanou, moc mě to láká.:-p

boruvcak

13. 3. 2009 19:56

Na Ukrajině jedině s octem, ale mají nějaký jiný ocet. Když je dělám z našeho tak to není přesně ono.:-p

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: pilmeně palmeně těsto na pelmeně pelemeně omáčka na pelmeně pilmeni ukrajinské pelmeně bez masa pelmaně ukrajinská kuchařka pelmeně omáčka pelemeni pravé sibiřské pelmeně pelmeše pelemene recept kluci v akci pelmeně pravé ruské pelměně mouka ze sibiře pelimeni recepty-pelmeně ruská kuchyně recepty

Suroviny: mouka hladká, mouka polohrubá, vejce, sůl, vejce, maso hovězí mleté, maso vepřové mleté, cibule, cukr, pepř mletý, sůl, olej, máslo, smetana kysaná, kopr

TopRecepty.cz

Pelmeně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/x1n