Suroviny
Porce: 2-3
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 591 kJ / 380 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,70 g |
Tuky | 37,86 g |
Vláknina | 0,60 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 1,95 g |
Sůl | 4,65 g |
Sacharidy | 6,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na sádle spěníme nakrájenou cibulku.
Krok 2: Vložíme suroviny stažené ze špízů, včetně zbylého výpeku.
Krok 3: Zalijeme přiměřeným množstvím horké vody a vmícháme hořčici.
Krok 4: Vmícháme nastrouhanou okurku a dochutíme (já Harmonií chuti).
Krok 5: Provaříme a dle potřeby zahustíme moukou a dochutíme. Podáváme s rýží, těstovinami i bamborami. Kdo jak rád.
Zveřejněno 29. 5. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Špízová omajda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5woR
Moje poznámka
Špízová omajda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5woR
Nejnovější recepty
Králík s houbovou smetanovou omáčkou
Přidáno před 7 hodinami
Líné koláče
Přidáno před 11 hodinami
Zapečený květák s chorizovou krustou
Přidáno 17. 8. 2025 15:31:28
Cuketovo-dýňová omáčka s koprem
Přidáno 17. 8. 2025 15:22:10
Zapečené plátky patizonu
Přidáno 17. 8. 2025 15:15:19
Staročeské čápy s mákem, švestkami a zakysanou smetanou
Přidáno 17. 8. 2025 15:06:46
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Falešný španělský ptáček
Kattyy před 11 minutami
Jogurtová zmrzlina 2
vaclavagregrova před 34 minutami
Domácí kečup
MarketaBod před 45 minutami
Fazolová kyselá polévka
TondaJ před 1 hodinou
Marinovaná křidélka z horkovzdušné fritézy
lucie.jechova před 2 hodinami
Jablková pomazánka
Merylas před 3 hodinami
Dvacetiminutový švestkový koláč
Romana20 před 3 hodinami
Kynutý koláč se švestkami a mákem podle Češky z Česka
veronika_straka před 3 hodinami
Uzená žebra - prostě jen uvařená
Kajkajak před 3 hodinami
Tématické fráze:
zbyly testoviny a bambory recept,
spizova omáčka k masu,
recepty našich prababiček na omáčky z klobás,
jiny nazev pro špíz,
co uvarit ze zbylych klobas,
gyrost,
vlaďa hruška recept brambory,
omacka ze zbylych spizu,
recept na přípravu wolčestru,
omajda,
dobra omajda,
rajska omacka vládi hrusky,
tncz.recept l.hrušky na plněné brambory
Suroviny:
maso,
paprika,
cibule,
klobása,
cibule,
okurky sterilované,
sádlo,
mouka polohrubá,
hořčice,
pepř,
chilli,
koření gyros,
omáčka sojová,
olej,
Komentáře (10)