Pikantní škvarkové pagáče
Vláčné škvarkové pagáče s pikantním nádechem, o který se postará kečup, hořčice, cibule a česnek. Ideální ke sklence vína nebo jako pohoštění, které zmizí ze stolu dřív, než je stihnete spočítat.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 18 734 kJ / 4 478 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 116,66 g |
| Tuky | 255,87 g |
| Vláknina | 29,12 g |
| Cholesterol | 667 mg |
| Sodík | 1,75 g |
| Sůl | 4,07 g |
| Sacharidy | 415,35 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do vlažného mléka nadrobíme droždí, přidáme lžičku cukru a mouky a necháme vzejít kvásek.
Krok 2: Vykynutý kvásek přidáme k prosáté mouce, přidáme rozehřátý tuk, vejce a sůl a vypracujeme hladké těsto, které necháme asi 30-40 minut vykynout.
Krok 3: Škvarky drobně posekáme nebo umeleme společně s cibulí a česnekem. Přidáme hořčici, kečup, pepř a sůl. Dobře promícháme.
Krok 4: Vykynuté těsto vyválíme na moukou posypaném vále a na celý povrch rozetřeme škvarkovou hmotu. Nejlépe to jde tak, že po celé ploše rozmístíme menší hromádky hmoty a ty pak lehce rozetřeme.
Krok 5: Plát těsta přehneme jako obálku a znovu rozválíme. Pak znovu přehneme a rozválíme a ještě jednou zopakujeme. Rozvalujeme celkem 3x.
Krok 6: Z rozváleného těsta vysokého asi 2 cm pak vykrajujeme kolečkem pagáče.
Krok 7: Potřeme rozšlehaným žloutkem, necháme asi 15 min znovu kynout a upečeme v dobře vyhřáté troubě při 180 °C dozlatova asi 15 minut.
Zveřejněno 15. 8. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pikantní škvarkové pagáče
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J18o
Moje poznámka
Pikantní škvarkové pagáče
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J18o
Nejnovější recepty
Sýrová pomazánka podle ČSN
Přidáno před 46 minutami
Vánoční oplatky
Přidáno před 17 hodinami
Medové kuličky
Přidáno před 18 hodinami
Pikantní smažený kapr
Přidáno před 19 hodinami
Nakládaný sýr s pečenými rajčátky a česnekem
Přidáno před 20 hodinami
Červená řepa s burratou a piniovými oříšky
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánoční štola z tvarohového těsta
Hanina_ před 53 minutami
Vánoční cukroví
fragolina před 6 hodinami
Brambory s vůní mandlí
Fitulka před 10 hodinami
Bílkový chlebíček s kandovaným ovocem
Ututatise před 11 hodinami
Poctivá vánočka
metrix7 před 11 hodinami
Vepřové nudličky na pórku s česnekem
Slavista62 před 12 hodinami
Krkovička z trouby
Sahula před 12 hodinami
Těsto na perníčky - hned měkké
habis před 12 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
AlienkaKalousova před 12 hodinami
Domácí laskonky aneb: Křehké bílkové pokušení
milhausz1984 před 13 hodinami
Tématické fráze:
pikantni škvarky,
škvarkové pagáče,
pagace,
škvarkové pagáče recept,
pagáčky bez kvasnic,
škvarkové pagáčky,
kvarkov page,
recept na pikantní škvarky,
škvarkove pagačiky,
pagáče bez škvarků,
pagace s cesnekem,
pagáče bez kvasnic,
skvark.pagace recept,
pagáče recept,
pagáče se škvarky,
recept ze škvarky,
škvarkové recepty,
recept na škvarkové pagáče,
#kvarkov_ pagáče,
pikantní škvarkové placky
Suroviny:
mouka hladká,
tuk,
škvarky,
vejce,
kvasnice,
cukr,
mléko,
cibule,
česnek,
hořčice,
kečup sladký,
sůl,
pepř,
žloutek
Komentáře (11)
A asi bych nepoužila Heru, párkrát jsem to s ní ve slaném pečivu zkusila a mně to prostě voní jako vánočka. Dávám Stelu, ale nejraději asi sádlo.