Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Špagety podle Roberta Strazzullo ( Spaghetti alla Carbonara )

Hodnocení receptu je 4,9 (14×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

12. 9. 2013 19:49

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie13 035 kJ / 3 115 kcal
Bílkoviny144,09 g
Tuky85,98 g
Vláknina22,50 g
Cholesterol 1,07 g
Sodík 2,76 g
Sůl6,61 g
Sacharidy430,06 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Na tento pokrm Roberto Strazzullo ale používá uzená líčka na která jsem tedy ale nikdy nenatrefila.

Jídlo je velmi chutné, ale fotky, tak ty tedy nejdou nic moc nafotit...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

toscana

13. 9. 2013 09:36

Ty spagety jsou prevarene :-( Zaklad dobre udelane pasty je vareni al dente, kdyz se spagety jeste upravuji na panvi, je treba je z vody vyndat jeste o chvilku driv nez obycejne ;-)

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

13. 9. 2013 09:36

magdalenka: ne my, ale :-OItalové to dělají a učí to zde české kuchaře

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

13. 9. 2013 09:35

1974andrea: zkus to, já to dělala porpvé , nikdo mi neradil, já to udělala sama a podle něj, zasypala, pak po 3 hodkách jsme zašátrala a byl žloutek krásně ztruhlý venku, neznam nic z toho a musela jsem si poradit...

magdalenka magdalenka

13. 9. 2013 09:34

My carbonara jedávame teplé, bez marinované žĺtka. Ale človek sa učí, dík. Vy asi studené, stuhnuté - ak sa dajú krájať.

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

13. 9. 2013 09:32

magdalenka: chutí, skvele, opravdu;-);-)

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

13. 9. 2013 09:30

Jedna redaktorka ho zpovídá a on dává pak recepty z Neaopole do ruznych časopisu, vydávají se postupně a na Bubenském násměstí ma své trattorie Mercato. Ta je i na netu videt. Holky, ahoj, mazu do prace, manžel si na žloutku pochutnával moc, také byl rád, že jí něco tak dobrého.

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

13. 9. 2013 09:26

1974andrea: ten zloutek jen vydnáš a odfoukáš pír zrníček a je krásný a čistý..:-K

magdalenka magdalenka

13. 9. 2013 09:23

varilamyskakasicku:na fotke na cestovinách položené, to je to marinované žĺtko? Ako chutí? Dík.

maris maris

13. 9. 2013 09:22

varilamyskakasicku::-O a KDE se to psalo ?? Můžeš nám to říct ?;-)

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

13. 9. 2013 09:19

1974andrea:

jen jsem udělala to, co se psalo:
a vložla jsme samotný žloutek tak ,jak bylo psáno, na 3 hodiny a pak jsem ho v pohodě vyndala a bylo to prima,ale proč v takovém množství, jak jsi se ptala, tak zase jak písi, sjed do Prahy a optej se ho, já nejsem odsud, a má i telefon,:-8:-8;-):-
Já se neptala, udělala a bylo to prima, dal jsem se tím nezabývala, asi to má svůj duvod i původ:-8, aby byl
žloutek po 3 hodinach marinovan, vi co děla a píše..

a na to Ti neodpovim, ale jak mi včera říkal syn, to vše jsou italské technologické postupy, které amatéři neberou, ale čas je to naučí sám, já jsem si pak cukr i sůl zpracovala podle sebe na něco jiného, tak výsledek byl skvělý, a já se hluboce klaním panu kuchaři, nejen že umí, ale že není suchý konzervativní čec

dělala jsem to porpvé, divila jsem se, ale pokud jde o zloutek, udělám radši vše podle rady ukušeného odborníka, nže bych riskovala zdraví cel rodiny, asi tak

1974andrea 1974andrea

13. 9. 2013 08:12

varilamyskakasicku:No tak já se ptám tebe, nemám možnost se ptát zmíněného šéfkuchaře. Tys podle něj jídlo připravovala, tak bys měla být schopna na tuto otázku odpovědět;-) Já si myslím, že podobně jako třeba u nakládání masa do směsi soli a cukru, by se měl žloutek zbavit přebytečné tekutiny a ztuhnout. Nevím, jak bych ho pak z té sypké hmoty lovila, kdyby byl tekutý a jak bych ho zbavovala " zrníček". Je to zajímavé, ale asi by bylo lepší ten postup třeba nafotit.;-)

maris maris

13. 9. 2013 07:51

varilamyskakasicku: Ivo, prosím, můžeš sem dát odkaz na recepty zmíněného kuchaře ? Uvádíš, že " on zde i píše, že my Češi.. ", kde to píše ? Já jsem mimo webových stránek trattorie Mercato v Holešovické tržnici a rozhovoru s ním / kde ale recepty nebyly / nic nenašla.:-( Nebo mu vyšla kuchařka ? Díky, moc by mě to zajimalo;-) Samozřemě vycházím z toho, že kdybych navštívila trattorii v které vaří, že tam nerozdávají jeho recepty:-))

Irule Irule

13. 9. 2013 07:45

:-p to bude dobrota a fotky jsou pěkné :yes::-p

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

12. 9. 2013 22:33

Eliza: ano, Eli, recept celý jsem popsala podle jména a restaurace, kde on vaří, viz jeho recept, jen jsem neměla ta uzená líčka, budu se snažit podle něj udělat více jídel, on zde i píše, že my Češi mu připadáme často v jídle hodně konzervativní, tak v oné restauraci je možné jeho jídla ochutnat;-);-)

Eliza Eliza

12. 9. 2013 22:29

Já bych se chtěla zeptat na ten marinovaný žloutek, protože jsem se s ním nikdy nesetkala. Znamená to, že se smísí 100 g soli a 100 g cukru a do této směsi se naloží (zahrabou) žloutky na tři hodiny a potom se hned - bez tepelné úpravy - podávají? Jestli ano, je to zajímavé, jen se chci ujistit. A pak vyzkoušet, případně.:-)

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: výroba špaget špagety toscana špagety carbonara recepty blesk výroba špaget recept špagety toscana recept recepty sama doma spagety panna přístroj na špagety recept penne alla toscana marinovaný žloutek spagety vyroba sama doma špagety carbonara toscana špagety špagety carbonára po italsku recept na špagety carbonara špagety ,,toscana špagety ,,toscana špagety toskana vyroba zeleninovych spaget obrázek špagety po italsku

Suroviny: šunka uzená, těstoviny špagety, parmazán, smetana, žloutek, vývar hovězí, sůl, pepř mletý, žloutek, cukr, sůl

TopRecepty.cz

Špagety podle Roberta Strazzullo ( Spaghetti alla Carbonara )

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vw6X