Syrečky v pivním těstíčku
Olomoucké tvarůžky s typickou výraznou vůní a pikantní chutí se dají připravit na mnoho způsobů. Při smažení se bohužel občas stává, že vytečou. Tomu můžeme předejít použitím pivního těstíčka, které při smažení nabyde a tvarůžky uzavře.
Suroviny pro 1 porce
1 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 745 kJ / 178 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 9,96 g |
Tuky | 7,73 g |
Vláknina | 4,20 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 508 mg |
Sůl | 1,21 g |
Sacharidy | 11,00 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
17. 5. 2023 14:37
3. 10. 2016 14:43
Smažené tvarůžky jsou moc dobré. Vážně to nevyteče? Chtěla bych vyzkoušet
3. 3. 2014 14:36
No tak to je prasárna.. To si musím udělat, ale až nebude doma manžel ))
Ten by to nepřežil. Díky za nápad
Ten by to nepřežil. Díky za nápad
15. 10. 2011 13:26
Výborné!!!!
10. 10. 2009 10:13
Nádherná fotka!!! A recept mi unikl, takže si ho ukládám a těším se na vyzkoušení .
2. 2. 2009 21:23
ještě jsem nedělala, vyzkouším
2. 2. 2009 14:06
Jen chci upozornit, že tohle nejsou tvarůžky obalované v trojobalu, jak se o nich tady bavíte, ale jsou v pivním těstíčku a to pivní těstíčko je tam hodně důležité. Opravdu to někdy vyzkoušejte, je to moc dobré.
2. 2. 2009 13:43
Měla jsem obdobný zážitek s tvarůžkama ve friťáku, ale friťák jsem nevyhazovala, tak bohatá nejsem. Je fakt, že se to musí obalit víckrát, aby to nevyteklo, jako mi do toho friťáku
2. 2. 2009 12:39
Romadur je také zrající sýr - jako tvarůžky, ale podle mých zkušeností, je tvarohovější, než uzrálé "tvargle - nebo-li syrečky" Pokud chceme uzrálejší, necháme doma v nějaké "nádobě" dozrát, jak říkal můj táta, "až chodí červi", ale to je legrace, tak dlouho ne Na obalování se hodí takové - ty - akorát, to poznáte až koupíte a rozbalíte, pokud jsou měkké - tak uděláme např.pomazánku nebo něco jiného, ale ty "akorátky" jdou dobře obalit a potom je to "uňo-fuňo"
2. 2. 2009 12:36
Papričko, nevím proč kolegyně vyhodila friťák. A ty se neboj, jen to dvakrát obal v trojobalu a jak psala Jana - z každé strany kolečko salámu. Já ještě tvarůžky a vlastně všechny sýry, které chci smažit, dám po obalení tak na hoďku do mražáku...nevytečou...
2. 2. 2009 12:33
Syrečky-tvarůžky, podle mého stejný výrobek, jen se jim říká - viz sebena, jinak. Ale smažit ve friťáku to snad ne Zkuste na pánvičce A potom budete "mlaskat" pusenkou Ale na friťák opravdu zapomenout, jinak to dopadne jako říká paprika
2. 2. 2009 12:12
Já myslím, že office je název tvarůžky a lidově se jim říká syrečky. A katastrofický cénář mohu poskytnout (ne vlastní), ale kolegyně z práce je zkoušela dělat - slyšela jaká je to dobrota. Vyteklo jí to a musela to vyhodit i s friťákem. Kuchyň větrala několik dní a říkala, že to stále cítí. Asi to málo obalila. já jsem to jedla v restauraci a bylo to moc dobré, ale doma na to nemám odvahu. Bojím se o friťák.
2. 2. 2009 12:00
Já mám zato, že tvarůžky jsou více tvarohové, hlavně uprostřed a nezrajou tak dlouho jako syrečky. Ty jsou naopak měkké a zrají déle. Taky se v jiném tvaru říká "romadur", ale je to můj názor.
2. 2. 2009 11:13
Včera jsem zrovna dělala k obědu,na každé kolečko tvarůžku dám z obou stran -salám vysočinu,a obalím v trojobale ,navíc 2x ve vajíčku a strouhance. Smažit rychle a vyndat na papír.obrousek,pokud hlídáme,tak nevyteče
2. 2. 2009 10:33
U nás odkud pocházím se jim říka olomoucké tvarůžky a na druhé straně republiky, kde teď žiju se jim říka syrečky. Ale jinak název tvarůžky vznikl od toho, že se vyrábí z tvarohu. Dělala jsem je tolikrát a nikdy mi nevytekly, takže žáden katastroficky scenař ani neznam
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Croissanty s Nutellou
Přidáno před 5 hodinami
Veky se špaldou
Přidáno před 6 hodinami
Kuličky z kuřecího masa s omáčkou z medvědího pesta
Přidáno před 6 hodinami
Sýrová pomazánka s pestem z medvědího česneku
Přidáno před 6 hodinami
Čína alá Radek
Přidáno 15. 4. 2024 12:38
Chlebový ježek
Přidáno 15. 4. 2024 09:23
Právě bylo uvařeno:
Párky v listovém těstě jako jednohubky
hortenzie uvařila před 27 minutami
Dušená mrkev
Alena5959 uvařila před 31 minutami
Panenka se smetanovo-sýrovou omáčkou
ales.elicer.35 uvařila před 49 minutami
Dvojctihodné koláčky
Panova uvařila před 1 hodinou
Výborné lasagne
Ennie uvařila před 1 hodinou
Luxusní čokoládové trojhránky
Pavlaaaa uvařila před 2 hodinami
Citronová bábovka babeta
JitkaC70 uvařila před 2 hodinami
Falešný španělský ptáček
Elivet uvařila před 3 hodinami
Bábovka z pudinku
babca48 uvařila před 4 hodinami
Kančí guláš
kulaslf uvařila před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Valašské pečáky: Dozlatova upečené křupavé brambůrky potřené česnekovou směsí, to je jednoduchý a levný oběd
Sýrové placičky: Jednoduchý oběd nebo rychlé pohoštění připravíme během chvilky
Vyrobili jsme „šampaňské“ z pampelišek: Chutná fantasticky, šumí jako sekt a voní po rozkvetlé louce
Další recepty
Tématické fráze: pivní těstíčko na obalování pivní těstíčko tvarůžky v pivním těstíčku obalované syrečky tvarůžky v testicku obalované tvarůžky obalované olomoucké tvarůžky syrecky obalovany romadur olomoucké tvarůžky v těstíčku olomoucké tvarůžky v pivním těstíčku obalované olomoucké syrečky obalené syrečky smažené tvarůžky v těstíčku obalovaný syreček jak obalit sýr pivní těsto na obalování těstíčko na obalování olomoucké syrečky jak smažit tvarůžky aby nevytekly
Suroviny: sýr tvarůžky kulaté, pivo světlé, mouka hladká, vejce, sůl, mléko, šunka, olej, cibule
Syrečky v pivním těstíčku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QWwY
16 názorů