Vepřový ocásek uzený,v zelenině dušený+ uzený vývar

Anna Kocikova Kuchařka: Anna Kocikova

Doba přípravy: s přípravou a vařením do 50 minut 4 velké porce Vepřové maso 21 názorů

Suroviny

900 g vepřového ocásku (masitého, uzeného)
300 g čerstvých paprik
1 cibule
1 mrkev
1 plátek celeru (silnější)
150 ml rajčatové šťávy
50 ml sladké chilli omáčky
1 lžíce nasekaných lístků čerstvých bylinek:
petrželka
celer
sůl (na dochucení)
2 lžíce oleje (na orestování zeleniny)
Vývar:
kost (s kouskem masa z uzeného vepřového ocásku)
1 cibule (menší očistěná, i se slupkou, pro zabarvení vývaru)
2 stroužky česneku
1 bobkový list
4 kuličky nového koření
4 kuličky pepře
pár snítek libečku (lze vynechat)
sůl (na pozdější dochucení)
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Ocásek oddělíme od kosti, nemusíme důkladně. Na kosti můžeme nechat kousek masa na pozdější obrání a nakrájení do hotového vývaru.

  2. Vše i s kořením dáme do hrnce, zalijeme studenou vodou a vaříme tak dlouho, dokud maso nepůjde lehce oddělit od kosti(v papiňáku 30minut).

  3. Poté vývar přecedíme a podle potřeby docutíme solí.

  4. Můžeme podávat jen s rozklepnutým vejcem, které v talíři, nebo misce zalijeme vařícím vývarem. Můžeme také do hotového vývaru vložit na drobné kostičky nakrájené brambory a 15minut vařit doměkka.

  5. Než se nám vývar uvaří, připravíme si zbytek ocásku v zelenině.

  6. Maso nakrájíme na silnější plátky, papriku podle její velikosti buď na širší proužky, nebo širší kolečka. Mrkev a česnek na plátky, celer a cibuli na drobné kostičky.

  7. Do kastrolu na rozehřátý olej dáme orestovat mrkev, celer a cibuli. Zhruba po 3 minutách přidáme plátky česneku. Až začne česnek růžovět a vonět, přidáme papriky a promícháme

  8. Na zeleninovou směs položíme plátky uzeného masa, zalijeme rajčatovou šťávou, chilli omáčkou a pod poklicí na slabém plameni dusíme 20 minut.

  9. Poté maso vyjmeme stranou, zeleninu rozmixujeme ponorným mixérem, ochutíme nasekanými bylinkami a dle potřeby přisolíme.

  10. Vložíme nazpět maso, prohřejeme a podáváme například se špagetami.

Poznámka

Manžel nedávno koupil nádherné uzené ocásky měly 1,30kg/ks. Něco se s prominutím“sežralo“jen tak, nakrájené na tenké plátečky, něco padlo mezi chleby na manželové svačiny do práce no a se zbytkem jsem si tak trošku zaexperimentovala a moc jsme si pochutnali:-)

Můžeme použít i jiný druh uzeného masa a určitě to bude chutnat i z uzených kuřecích stehen, které bych ale před úpravou obrala od kosti.

Do podobných přidávám mé trošku jiné, ale také chutné uzené, které občas dělávám, když se mi nechce vařit:-)

http://www.toprecepty.cz/recept/20888-uzena-kotlet...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 147 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřový ocásek uzený,v zelenině dušený+ uzený vývar

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    rozmarynaH:Marcelko,manžel koupil 2"ocásky",také jsem je ještě nikdy uzené neviděla:-)Ale tady tito mackové měli po 1,30kg a když jsem je uviděla,jenom se mi protočily panenky:-D
    Ale masíčko to bylo výborné i před tepelnou úpravou:-*To,co je zde v receptu,tak to je zbytek,který se mi podařil zachránit:-D

    Velice děkuji za moc milé komentáře k receptu i k fotkám:-KMoc jste mě potěšili:-*Díky:-)

    Odpovědět

  • rozmarynaH rozmarynaH

    Vepřový ocásek jsem ještě nikdy nejedla, ale uzené vepřové je chutné vždycky:-p, tak proč by nebyl ocásek. Krásné foto:yes: +16

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    prostě nádhera se vším všudy:yes::-D

    Odpovědět

  • Nikina Nikina

    Drahouši nádhera, co jiného říct :yes: A ty fotky...ach :yes:

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    1974andrea: :-) souhlas! :yes::yes:

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Drahuško, ty máš ty fotky tak krásně čisté a ostré, úplně 3D. Krása:yes:

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65

    Luxusní ocásek - to má někdo štěstí při nákupu ;-);-);-) následně je z toho velmi oku lahodící pokrm :-O:-O:-O

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    :-p:-p:-p:-p:-K:yes: krása Aničko:-K:-K:-K;-)

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Stále si myslím, že manžel ťa musí za takéto niečo na rukách nosiť...

    Odpovědět

  • maris maris

    Krásně zpracovaný ocásek i fotky;-):-):yes:

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Krásná fotka lákavého jídla :-p:yes:

    Odpovědět

  • Ivusa Ivusa

    :-p:-pNo toto ....zase mňamka a krása nesmírná...nafoceno na 1s hvězdičkou a chutnat to jistě bude skvěle.Servírováno je to mooooc krásně Aničko.Přiděluji 100bodou:yes::yes::yes:(samozřejmě kdyby to šlo:-)))

    Odpovědět

  • Ivana Ch Ivana Ch

    No to je nádhera:-p:-p:-p:yes::yes::-K

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Aninko, krása nesmírná, nádherná barva, musí to být moc dobré, to je mi jasný a tak bude jasný i 7.bod:yes:

    Odpovědět

  • hosta hosta

    Nádhera:yes: - ale takovéhle maso by mi asi na další zpracování nezbylo:-))

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: uzené ocásky recepty uzené ocasky uzené vepřové ocásky uzené vepřové ocásky recepty recept na uzené vepřové ocásky vepřové ocásky uzené recept uzené vepřové ocáska recept veprovi vyvar vývar z uzeného ocásku uzené ocásky recept recepty uzené vepřové ocásky vývar z ocásků uzene masite ocasky recept vepřové uzené ocásky uzené vepřové ocásky recept uzené vepřové ocásky recept jak dlouho vařit uzené ocásky jak dlouho vařit uzený ocásek recepty z uzeného ocásku recepty z uzeneho veproveho ocasku