Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Loupáčky

Nadýchané a do červena upečené makovky chutnají samotné, nebo namazané máslem, máslem s marmeládou, nebo medem. Připravit je není nijak těžké, i když jsou z kynutého těsta. Podle receptu je zvládne upéct každý!

Hodnocení receptu je 4,9 (42×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JANA62 JANA62

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 20 min bez doby kynutí

50 min (30 min příprava + 20 min tepelná úprava, bez doby kynutí)

Suroviny pro 1 dávka

z dávky připravíme 12-16 kusů

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 670 kJ /
2 311 kcal
Bílkoviny60,04 g
Tuky74,68 g
Vláknina14,00 g
Cholesterol 402 mg
Sodík 95 mg
Sůl0,21 g
Sacharidy342,73 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve připravíme kvásek. Smícháme droždí, lžičku cukru, pár lžic mouky a trochu vlažného mléka. Necháme asi 20 minut kynout. Krok 2: Máslo rozpustíme a necháme lehce vychladnout. Poté jej smícháme s vykynutým kváskem a ostatními surovinami. Krok 3: Prohněteme a zaděláme vláčné těsto, které necháme na teplém místě asi 1 hodinu kynout. Krok 4: Těsto rozdělíme na dvě poloviny. Z každého kusu vyválíme kruh, který nožem nebo rádýlkem nařežeme na 6–8 trojúhelníků. Krok 5: Ze všech trojúhelníků těsta vytvarujeme rohlíky tak, že je stáčíme od široké strany ke špičce. Krok 6: Vytvarujeme do obloučku a necháme ještě asi 15–20 minut na plechu kynout. Předehřejeme troubu na 190 °C. Krok 7: Pak je potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme mákem nebo mandlovými lupínky. Krok 8: Dáme péct do vyhřáté trouby na 190 °C a pečeme dozlatova, asi 15–20 minut.

TIP: Recepty s mákem

Zveřejněno 14. 11. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Loupáčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VWgz

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Loupáčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VWgz

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (33)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Minulý týden jsem ze zvědavosti vyzkoušel,v domnění,že nebudou jako z obchodu. A teď je musím dělat každý týden ,jak byly dobré.👍👍👍

joliete: Jsem ráda,že chutná 🙂

50Mirka: To jsem ráda,že vyhovuje :-)

Výborný recept, s těstem se moc dobře pracuje.

Cocoska: Dík za komentář,jsem ráda,že chutná:-)

Upečeno, sice jen 8 kusů z této dávky, zato větší:-Q Těsto je ok.. suroviny v receptu sedí. Nevím či je to loupák nebo makovka, je to ale výborný. Díky autorce za recept:yes:

Cocoska: 🙂

EmJay: Taky jsem zkoušela a těsto je tuhé, něco je někde špatně v receptu. Řekla bych že poměr droždí.

vlastik.balu: To jsem ráda,že chutná :-)

Děkuji za skvělí recept. Loupáčky měli být k snídani, ale zvládli jsme je už k večeři. 😁

EmJay: Opravdu nevím,jedině mě napadá ,mouka,zkusila bych přidat mléko a trochu másla,některá mouka hůř nasákává a jiná zase naopak hodně.

Dobrý den, loupáčky dělám už po druhé přesně podle receptu ale těsto není vláčné jak všichni píšou spíš ho mám tuhé co dělám špatně jinak chuťově dobře děkuji

Libulka: Jsem ráda,že chutnají,také dělám dost často :-)

Výborné :yes: právě jsem dopekla už potřetí, z poloviční dávky (jsem sama), pekla jsem i dceři a taky chválí. Já už večeřím ještě vlažné <3

Tématické fráze:
loupáčky, loupacek, loupáčky recept, nejlepší loupáčky, recept na loupacky, loupacek recept, rohlík loupáček, loupáky recept, jak upéct loupáčky, loupáčky z kvásku, recept na loupaček, recept na domácí loupáčky, domácí loupáčky, nejlepsi loupáky, domácí loupáčky recept, nejlepší loupáčky recept, jemné loupáčky, top recepty loupáčky, jak upec.loupacky, loupacek sladky

Suroviny:
mouka hladká, cukr moučkový, máslo, cukr vanilkový, droždí, mléko, žloutek, sůl, kůra citronová, vejce, mák, tuk

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu