Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí slazené mléko-SALKO

Slazené kondenzované mléko seženete dnes v každém obchodě. Salka není nikdy dost. Zejména v době adventu je po něm velká poptávka, hodí se při přípravě krémů a cukroví. Vyrobit si ho můžete velmi snadno i doma a ještě ušetříte.

Hodnocení receptu je 5,0 (50×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava)

13. 12. 2013 18:53

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie2 882 kJ / 689 kcal
Bílkoviny10,34 g
Tuky20,90 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 69 mg
Sodík 120 mg
Sůl0,30 g
Sacharidy114,86 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Pokud chceme udělat karamel, viz. poznámka:

"Hotové SALKO jsem dala do zavařovací sklenice (370 ml), sklenici zavíčkovala a utáhla jako při zavařování (aby to mělo stejný efekt jako u konzervy) a pozvolna vařila ve vodní lázni 1,5 hodiny a bylo hotovo."

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Věra Jánková

11. 3. 2015 19:30

Dobrý den,když zvícenásobím dávku bude se dělat stejně dlouho? děkuji ;-)

PAVEL-PIKI

18. 12. 2014 14:22

Hanka:AHOJ HANKO.POTŘEBUJEŠ JEN DVĚ ZÁKLADNÍ INGREDIENCE,SMETANU NA VAŘENÍ(0,5L ZA 19KČ)A CUKR V HODNOTĚ CCA 5KČ S TOHO UDĚLÁŠ CCA 700g SALKA ZA 24KČ.SALKO S KRÁMU JE 375g ZA 39KČ.MĚ TO DOMÁCÍ SALKO NEPŘIPADÁ DRAŠÍ.A O JAKÉM ČASE TO PÍŠEŠ,JÁ HO DĚLÁM ZA STUDENA.SMÍCHÁM PRÁŠKOVÝ CUKR SE SMETANOU A JE HOTOVO.JE PRAVDA,ŽE KDYŽ TO PAK JEŠTĚ NA CHVÍLI SVAŘÍŠ V HRCI S NEPŘILNAVÍM POVRCHEM TAK JE LEPŠÍ.PS.KARAMELOVEJ DĚLÁM JEDNODUŠE,NEJDŘÍV SKARAMELIZUJU CUKR A POMALU PŘIDÁVÁM SMETANU A ROZMÍCHÁVÁM,ŽÁDNÝ DLOUHÝ VAŘENÍ V PLECHOVKÁCH.TROCHU ČASU TO ZABERE NEŽ SE CUKR ZASE PO DOLITÍ SMETANY ROZEHŘEJE CCA ZA 15MIN. JE HOTOVO.(NEMUSÍTE DÁVAT CELOU SMETANU,TU DOLIJETE AŽ BEDE KARAMEL HOTOVEJ.

JanaDorazinova JanaDorazinova

17. 12. 2014 23:04

fadušo: já taky děkuji a díky;-)

fadušo

17. 12. 2014 18:40

Včera mi salko nezhoustlo. Dnes jsem se do toho pustila znovu a přilila včerejší nepovedený produkt. Vařila jsem, moc jsem ani nemíchala a výsledek byl úžasný. Vařila jsem ve větším kastrolu se sendvičovým dnem, takže se nic nepřipalovalo. Recept všem doporučuji. Díky!:-O:-O:-)):-))

JanaDorazinova JanaDorazinova

14. 12. 2014 16:51

PAVEL-PIKI:;-) určitě je :-)

PAVEL-PIKI

14. 12. 2014 13:44

AHOJ LIDI.JÁ DĚLÁM SALKO ZE SMETANY NA VAŘENÍ,PŮL LITRU JE ZA 19KČ JAKO LITR MLÉKA,MLÉKO MÁ ALE 3,5% TUKU KDEŽTO SMETANA 10% TAKŽE ODPADÁ PRACNÉ SVAŘOVÁNÍ,PŘIDÁM PRÁŠKOVEJ CUKR(DŘÍV SE ROZPUSTÍ,ALE MUŽE BÝT I KRYSTAL)MNOŽSTVÍ DLE CHUTI A POŽADOVANÉ HUSTOTY POŘÁDNÉ ROZMÍCHÁM(MUŽETE MIXEREM)JAKO PŘÍCHUT MŮŽETE PŘIDAT VANILKOVÝ CUKR.A JE HOTOVO(MŮŽETE TO CHVILKU SVAŘIT,KDO SE BOJÍ)PS.K SALKU MŮŽETE PŘIDAT RUM A MÁTE LIKÉR,JAKO PŘÍCHUT MŮŽETE PŘIDAT ROZPUSTNOU KÁVU(DVĚ KÁVOVÍ LŽIČKY S TROCHOU HORKÝ VODY)ahoj-v jednoduchosti je síla.

Maryla337 Maryla337

7. 12. 2014 18:50

dělám ale nedávám máslo a vařím pomalu hodinu na potřebné poloviční ml

JanaDorazinova JanaDorazinova

22. 11. 2014 23:52

Jackie79: Taky jsem asi tolik měla :-)

Jackie79

22. 11. 2014 23:27

Jana Remkova:
Tak jsem to dala znovu vařit - asi na deset minut a teď to vypadá, že to bude hustší. Z jedné dávky mám množství, které se vejde do přesnídávkové skleničky :-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

22. 11. 2014 23:16

Jackie79: Mi to taky někdy nezhoustlo a dala jsem to znova vařit. Je to mlékem, které má méně procent tuku. Vařila jsem tak dlouho, až se dlouhodobě dělala pěna a konzistence byla stejná, jako u klasického salka;-)

Jackie79

22. 11. 2014 20:31

Tak jsem vyzkoušela, zatím chladne tři hodiny, ale nijak zvlášť nezhoustlo, takže doufám, že ještě zhoustne.
Jinak co se týká chuti, ta je totožná se salkem, struktura je ale trochu jiná, mléko je zrnité, asi to dělá to máslo. To mimochodem při chladnutí vystoupalo na hladinu, kde vytvořilo jakousi krustu.
Mléko jsem použila polotučné z krabice. Máte nějakou radu, co s mlékem, kdyby nezhoustlo? Znovu nechat odpařovat?

JanaDorazinova JanaDorazinova

17. 11. 2014 13:22

Jana: Můžete použít krabicové mléko, ale lépe je použít tučnější. Co se týká trvanlivosti, nemůžu sloužit, u nás se spotřebovalo hned. Dala jsem si ho do skleničky a pořád jsem chodila ochutnávat :-D

Jana

16. 11. 2014 19:12

Dobrý den, recept mě zaujal - máme rádi likér z ledových kaštanů. Mohu se zeptat, zda můžu použít krabicové mléko a jakou trvanlivost má toto domácí salko? Děkuji :-)

Alča

17. 9. 2014 15:53

Já jsem vařila z mléka krabicového z Albertu (Basic polotučné) omylem jsem dala 200ml mléka a přidala plátek kostkového másla, opravdu po 20 minutách směs začala bublat a po zchladnutí zhoustla, možná kdybych dala 300ml, tak to asi tak moc nezhoustne, nicméně chuť je sladká a od Salka nerozpoznatelná (až mě to samotnou překvapilo :-)) )

JanaDorazinova JanaDorazinova

7. 9. 2014 12:01

Tomáš: Určitě :-)

1 3 4 5 6 7 11

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Další recepty

Tématické fráze: domaci salko recept na domaci salko husté domácí salko recept tatra salko recepty domaci salko recept jak udělat domácí salko domaci karamelove salko salko recept domácí salko jak vyrobit salko salko akce salko domácí salko recept jak udelat salko jak vyrobit domácí salko domácí salko recepty kondenzované mléko recept domácí kondenzované mléko salko v akci vyroba salka

Suroviny: mléko, cukr krupice, máslo

TopRecepty.cz

Domácí slazené mléko-SALKO

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6y9l