Dýňové rizoto s thajským nádechem

Suroviny

1 cibule
olej
červená kari pasta (množství dle chuti)
1 hrnek rýže (nejlépe kulatozrnné na risotto)
2-3 hrnky zeleninového vývaru (přinejhorším z kostky)
150 ml kokosového mléka
400 g dýně Hokkaidó (očištěné a na kostičky nakrájené)
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli.

  2. Přidáme kari pastu a necháme ji rozpustit.

  3. Poté přisypeme rýži (nepromýváme, aby si ponechala co nejvíc škrobu) a krátce ji orestujeme.

  4. Přilijeme třetinu hrnku vývaru a za stálého míchání necháme odpařit. To zopakujeme ještě dvakrát.

  5. Poté přidáme na kostičky nakrájenou dýni, celý hrnek vývaru a kokosové mléko, osolíme, přiklopíme pokličkou a dusíme, až se tekutina vypaří.

  6. Je-li rýže ještě tvrdá, přilijeme podle potřeby další vývar.

  7. Vaříme, až je rizoto krémové, dýně měkká a rýže měkká, ale nerozvařená.

  8. Podáváme ozdobené zelenou bylinkou, bazalkou nebo petrželkou.

Poznámka od kuchařky

Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.

Komentáře k receptu Dýňové rizoto s thajským nádechem

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: krémové dýňové rizoto dýnové krémové rizoto dýňové rizoto recept dýňové rizoto rizeto na kokosovem mlece krémové rizoto z dýně hokaido dynove rizoto s kokosovym mlekem top recepty rizoto dýňové rizoto s hlívou krémové rizoto recept s dýně recept na dýnové rizoto dýňové recepty recept z dýňové rizoto hokaido krémové rizoto s kokosové mléko recepty dýnové rizoto italske rizoto s dyni hokaido a cervenou repou kokosové rizoto dýňové rizoto s kokosový olej krémové rizoto z dýně hokaido recepty dýňové rizoto s kroupami