Tříbarevná pohanka
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Energie | 9 019 kJ / 2 156 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 57,63 g |
Tuky | 46,04 g |
Vláknina | 63,68 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 455 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 349,15 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Inšpirovala som sa na www.zdravisusmevem.cz, ale prispôsobila som si suroviny podľa seba.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
11. 4. 2016 06:29
10. 4. 2016 12:07
28. 2. 2014 09:13
27. 2. 2014 20:31
Nedorazil
25. 2. 2014 21:38
Keď píšem do perín, tak to myslím obrazne, ani ja periny nemám, ale voľakedy sa to tak robilo, ja strčím tú pohánku do paplóna, zabalím ju
Ďakujem za pochvalu
Daj mi prosím ťa vedieť, ako si dopadla s tým naklíčenám Toto som ešte nerobila.
Ak chceš a môžeš, ozvi sa mi mailom na moju adresu: tralaland@email.cz
25. 2. 2014 21:24
Vtáčiky ešte kúsok počkajú, aký bude výsledok
klíčenia
25. 2. 2014 21:13
Neviem, či si niekedy kúpila "Šošovicová polievka s pohánkou". Ono to nemá nič spoločné s polievkou, ale je to zmes červenej lúpanej šošovice a lúpanej pohánky. Ja ju používam - a doporučujem aj tým, čo ešte nemajú skúsenosti s pohánkou - na zahusťovanie zeleninových polievok. Asi v polovici varu prihodím tak za hrsť do polievky a oni-obe, sa takmer rozvaria a polievku aj zahustia, aj jej dodajú takú dobrú plnú chuť.
Ináč ja používam pohánku aj ako "tarhoňu", vlastne je to tak isto ako ty, len ja nemám periny, takže dôjde za 10 min. aj na vyp. sporáku a potom sa znova orestuje tak, aby chytila trošku farbu, podleje sa vývarom - ale už len trošku a dorobí sa ako tarhoňa.
Nemá to chybu.
Lenže, ty si pohánku povýšila na 5 hviezdičkovú prílohu a to sa mi veľmi páči, ja mám rada farebné papanie, takže to určite vyskúšam.
Ináč, už som čítala recept aj na pohaňkoto - teda ryzoto s pohánky.
25. 2. 2014 09:18
25. 2. 2014 07:47
Inak bez pohánky si neviem už predstaviť existovať, keď si človek vymaká jej prípravu, nedá na ňu dopustiť. Používam aj pohánkovú múku, do chleba, ale okolo Svidníka, na Rusnakoch, ako sa u nás na východe hovorí , sa používa aj na pirohy, vravia im tatarčené pirohy, sú vynikajúce, len na rozdiel od našich z pšeničnej múky tmavé. Tak sa hovorí pohánke tatarka, lebo ju do našich končín doniesli Tatári.
Pozrela som sa na internete na tú nelúpanú pohánku, tak tá nie je určená na varenie, ale na naklíčovanie http://www.slnecnica.sk/produkt/pohanka-nelupana-p... . Takže ozaj predpokladám, žemáš doma tmavú termicky lúpanú pohánku.
Ozvi sa mi prosím, akú to máš doma pohánku, som fakt zvedavá
24. 2. 2014 21:54
Prosila by som vysvetlenie. Píšeš tmavú, alebo svetlú. Pokiaľ já viem, tmavá pohánka je nelúpaná a svetlá je lúpaná a ich príprava je odlišná, aspoň čo sa týka dĺžky prípravy.
Ja sa totiž nikde neviem dozvedieť, ako je to, lebo pred nelúpanou ma každý varuje, vraj sa nedá dobre pripraviť. Mám ju doma a neviem čo s ňou. Pritom pohánku - lúpanú používam aj ako závarku do polievok.
Ak s tým máš skúsenosti, prosím ťa o radu.
23. 2. 2014 19:05
23. 2. 2014 15:41
23. 2. 2014 15:21
23. 2. 2014 14:53
23. 2. 2014 14:37
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové kapsy plněné masovou směsí
Přidáno před 1 hodinou
Prsíčka s pórkem
Přidáno před 22 hodinami
Slunečnice se semínky
Přidáno 27. 3. 2024 08:47
Tilapie s asijskou omáčkou a batátovým pyré
Přidáno 27. 3. 2024 08:41
Tvarohovo-pudinkové pohárky s piškoty a meruňkami
Přidáno 26. 3. 2024 20:05
Velikonoční jidáše a vrkoč podle Petry Burianové
Přidáno 26. 3. 2024 16:04
Právě bylo uvařeno:
Chilli con carne
jankohrasko uvařila před 53 minutami
Bábovka Ing. Petr
Kattyy uvařila před 1 hodinou
Čevabčiči do trouby
zuzana.vankova uvařila před 2 hodinami
TOP Banánový chlebík
magdalena66 uvařila před 2 hodinami
Sušenky s kousky čokolády (cookies)
natomnesejde uvařila před 4 hodinami
Jednoduché, rychlé a levné těsto na štrúdl
misak2 uvařila před 4 hodinami
Listové těsto
misak2 uvařila před 4 hodinami
Vajíčková tlačenka
PaniMP uvařila před 13 hodinami
Velikonoční jidáše
Zuzana1 uvařila před 13 hodinami
Tvarohové řezy
Kattyy uvařil před 14 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Deset kroků k dokonalé velikonoční nádivce: Správnou chuť dá tučnější uzené, pečivo je lepší opečené a vejce se nepřidávají celá
Jak pěstovat a používat tuřín? Opomíjená zelenina chutí připomíná mladé kedlubny
Další recepty
Tématické fráze: tncz nova levné recepty ládi hrušky pohanka recepty mail tralaland.sk loc:cz mail zdravisusmevem.cz loc:cz top recepty s pohankou recepty z pohanky hodnoceni zdravisusmevem.cz třibarevna paprika recepty tribarevna rýže recepty recept na pohánku pirohy z pohanky pohanka tatarka tribarevna buchta ladi hrusky tribarevna rýže recept tříbarevná buchta od ládi hrušky pirohy bez pšenice tipy triky svidnika recept na donuti skusenosti mas pohanka kupit
Suroviny: pohanka, olej, kukuřice, koření kari, zázvor mletý, pepř bílý mletý, sůl, cibule, olej, hrášek, paprika čerstvá zelená, petrželka, česnek, pepř, sůl, cibule, olej, protlak rajčatový, česnek, paprika sušená sladká, pepř, sůl, cibule, olej
Tříbarevná pohanka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XwWA
16 názorů