

Vepřové škvarky jinak
Suroviny
- vepřové sádlo
- troška vody
- dohotovení:
- mletá pálivá paprika
- sůl
Postup přípravy receptu
Sádlo nakrájíme nejlépe na malé kostičky (krájíme bez kůže).
Dáme do hrnce, podlijeme troškou vody. Za častého promíchávání necháme sádlo vyškvařit, škvaříme dokud nejsou jednotlivé kousíčky pěkně křupavé - dozlatova opečené.
Sádlo slijeme do sklenic přes síto - a škvarky necháme mističce.
Hotové škvarky promícháme s kořením - jsou pak pěkně pikantní.
Poznámka od kuchařky
Koukala jsem na recepty, takto připravované jsem zde ještě nenašla .. tak přidávám ... pokud to vadí, klidně smažte ...
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Vepřové škvarky jinak
-
dynicka: nepomůže snížit teplotu? Když škvaříme sádlo my, tak to v hrnci jen jemně perlí, prakticky nic neprská.
-
Všechno je dobré,ale poradí mi někdo co dát k těm škvarkám ,aby tak neprskaly?No pokličku mi nerad´te,pára co z ní skapuje prrská ještě víc,pak to nejde ani promíchat
-
Montanko, dělala jsem škvarečky podle Tebe a jsou exklusivní, posílám foto a bodík. Už jinak připravovat nebudu jsou výborné
-
jarda Kadic:
-
Tak,a jsme namydlení, teď nevíme, jsou rychlé, pomalé,anebo přesně podle zákonu o rychlosti
ale ať tak, nebo tak, určitě budou výborné
-
Prosím, v čem spočívá ta "rychlost"? Připadá mi to jako úplně standardní postup. Dík.