Tyrolské Gröstle
V Tyrolských Alpách najdete gröstle všude, jak na svazích v restauracích, tak v podhorských vesnicích. Najdete ho s mnoha obměnami, s vepřovým, hovězím i kachním restovaným masem. Někde přidávají do brambor majoránku nebo čerstvé bylinky.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Množství podle počtu porcí
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Nepíši přesné váhy surovin, všechno se připravuje v množství podle chuti a počtu strávníků.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
17. 3. 2023 13:12
tara23: Děkuji za zprávu, jsem ráda, že chutnalo
17. 3. 2023 13:00
výborná rychlovka k dnešnímu obědu. Manželovi hodně chutnalo
28. 1. 2023 17:44
frimlik: Díky za fotky
11. 1. 2023 10:07
23. 4. 2022 22:18
maskary: Díky, za zprávu a krásnou fotku
25. 10. 2021 06:36
Krásné, jednoduché a velmi chutné.
12. 3. 2021 20:58
Dajda: Díky, že ses připojila k realizaci
12. 3. 2021 08:51
magdalenka: Romario: Tak jsem se nechala inspirovat taky, protože suroviny byly všechny po ruce a mě toto jídlo připadalo rychlé a jednoduché. Teď mohu přidat ještě poznámku "a až nečekaně dobré". Vůbec nevadilo, že se mi brambory zčásti rozpadly a zdaleka se neopekly tak hezky jako na obrázku. Nevím, zda to bylo druhem brambor nebo jestli jsem je moc předvařila.
10. 3. 2021 16:25
Romario: , magdalenka: Dámy, oběma vám děkuji za realizaci tohoto skvělého alpského jídla a za fotky
10. 3. 2021 16:10
Včera ma inšpirovala Romario...už dávnejšie som totiž chcela vyskúšať tento skvelý a jednoduchý recept. Je to sýte a skvelé jedlo! Autorke ďakujem a pridávam foto ako dôkaz.
9. 3. 2021 14:39
Dnešní rychlovka, moc dobrá. Manzel chce na příště místo francouzských brambor.
25. 3. 2019 20:01
Amerikanizmus mně také vadí. Ale stejně mně vadí slovo váha ne smyslu hmotnost - gramáž. Slovo váha v češtině znamená zařízení, na kterém se zjišťuje hmotnost - gramáž. Vážíme na vahách. Pokud budu něco vážit, znamená to také, že budu zvažovat např. jestli bude pršet nebo sněžit. V kuchyni tedy zůstaňme raději u té gramáže
27. 11. 2018 10:37
Paul Sulc:
No, ono s tou VÁHOU (hmotností) je to podobné jako s MARMELÁDOU (citrusová zavařenina), s RUMEM (z cukrové třtiny) nebo s MÁSLEM, že
GRAMÁŽ mi přijde OK
No, ono s tou VÁHOU (hmotností) je to podobné jako s MARMELÁDOU (citrusová zavařenina), s RUMEM (z cukrové třtiny) nebo s MÁSLEM, že
GRAMÁŽ mi přijde OK
27. 11. 2018 06:29
Paul Sulc: Naprosto s Vámi souhlasím, taky se mi nelíbí ta spousta anglicismů, které se v posledních letech přímo derou do češtiny. Na druhé straně se musím Andrey zastat, slovo gramáž je i v češtině běžné - jak sama píše, měříme v gramech a nachází se také v oficiálních slovnících spisovné češtiny, které vznikly v akademickém prostředí http://prirucka.ujc.cas.cz/?slovo=gram%C3%A1%C5%BE.... Je to něco jiného, než když Češi řeknou, že je něco "kúl" nebo že jsou "hepy"!
27. 11. 2018 03:44
HASIC Vam nevadi ta spousta anglicismu za poslednich 20 let? To Cesi chteji vypadt ''internacionalne''. Ja jsem od 68 v USA,ale v Cesku se anglicismum pokud mozno vyhybam, abych nebyl za troubu,ktery uz cesky nemluvi. A proc rujnovat rodnou rec?
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Miniroládky s tuňákovou náplní
Přidáno před 2 hodinami
Soufflé buchta
Přidáno před 3 hodinami
Kefírová rychlovka
Přidáno před 14 hodinami
Věnečky výborné
Přidáno před 17 hodinami
Nadýchané a měkoučké loupáky
Přidáno před 19 hodinami
Kuřecí játra na víně a rozmarýnu
Přidáno před 19 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
mejtys uvařila před 32 sekundami
Rýžový nákyp
betkav uvařil před 15 minutami
Křehký mřížkový koláč
faluska uvařila před 35 minutami
Vydatná vločková polévka s česnekem
Valis uvařila před 43 minutami
Slepice na paprice
Japin uvařila před 43 minutami
Tarhoňa se zelím a uzeným masem
Ana_Kreb uvařila před 45 minutami
Domácí chleba z trouby
alka.f uvařila před 59 minutami
Karbanátek se sýrem
Parkmanova uvařil před 1 hodinou
Drobenkový koláč s jablky
Aneleh81 uvařila před 1 hodinou
Jemné domácí houskové knedlíky
Mishuu uvařila před 1 hodinou
Přečtěte si Zobrazit více
Rakouské käsespätzle připomínají halušky. Lehce pikantní máslovou chuť jim dodá sýr z Tyrolska a speciálně osmažená cibulka
Tyrolský gröstl: Dokonalá specialita se zbytků masa a brambor zasytí nejen horaly. Osmažená cibulka a volské oko dají jídlu korunu!
Přehled levných jídel pro celou rodinu šetřících váš rozpočet. Jak se najíst a ušetřit?
Další recepty
Tématické fráze: tyrolske brambory tyrolske grostle tyrolský špek tyrolske recepty tyrolské brambory recept tyrolská pánev tyrolské grestle tyrolsky grostl tyrolsky špek recept grestle tyrolske jidlo tyrolský špek recepty tyrolske brambory se spekem a cibuli tyrolské zapečené brambory tyrolský chléb tyrolske jidla tyrolsky salat tyrolský chléb recepty k mani tirolské brambory
Suroviny: brambory, cibule, špek tyrolský, vejce, pepř mletý, sůl, olej
Tyrolské Gröstle
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/p6zV
48 názorů