Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 160 kJ / 1 472 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 65,85 g |
Tuky | 112,61 g |
Vláknina | 15,16 g |
Cholesterol | 1,07 g |
Sodík | 1,71 g |
Sůl | 2,64 g |
Sacharidy | 41,26 g |
Postup přípravy
Nebo použijeme vývar připravený předem, nebo třeba i rychlý vývar z kostky, jsme-li tak zvyklí. Krok 2: Sýry nameleme na masovém strojku, nebo jemně nastrouháme. Krok 3: Dopředu nakrájíme housky na co nejmenší kousky. Krok 4: Pórek nakrájíme velmi najemno a orestujeme ho na jedné lžíci másla. Necháme vychladnout a promícháme s mletými sýry. Krok 5: Přidáme vejce, mléko a třikrát k němu "strouhneme" muškátový oříšek. Krok 6: Vše dobře promícháme a přisypeme nadrobno nakrájené housky. Osolíme, opepříme, promísíme a necháme asi 15 minut nasáknout.
Z této hmoty vytváříme kuličky velikosti golfového míčku a nakonec je trochu rozplácneme namočenou lžící.
V pánvi rozehřejeme zbytek másla (můžeme přidat pár kapek oleje, aby máslo neprskalo) a knedlíčky opečeme z obou stran. Necháme vychladnout a odmastit na papírové utěrce a poté vkládáme do vroucí osolené vody a vaříme 5 minut.
V kastrolku rozehřejeme 2 lžíce másla a zasypeme stejným množstvím mouky. Zalijeme připraveným vývarem do hustoty řidší omáčky a na mírné teplotě prováříme 20-30 minut.
Hotové knedlíčky podáváme přelité zahuštěným vývarem a konzumujeme lžící.
Knedlíčky je možné konzumovat i v polévce s nezahuštěným vývarem, nebo přelité přepuštěným máslem a posypané jemně strouhaným parmazánem.
Zveřejněno 28. 1. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tyrolské sýrové knedlíky v zahuštěném vývaru
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9O63
Moje poznámka
Tyrolské sýrové knedlíky v zahuštěném vývaru
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9O63
Nejnovější recepty
Omeleta se švestkami
Přidáno před 3 hodinami
Melounový salát
Přidáno před 17 hodinami
Čabajkové lečo
Přidáno před 19 hodinami
Kuskus s dušeným květákem, kapií a žampiony
Přidáno 8. 8. 2025 06:27:44
Meruňkové knedlíky plněné oříškovým máslem, citrónový sorbet
Přidáno 7. 8. 2025 20:28:56
Švestkový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno 7. 8. 2025 18:58:03
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hrníčkové meruňkové řezy
Sarkaruzicka před 25 minutami
Bublanina s třešněmi (nebo jiným ovocem)
Dogys před 48 minutami
Domácí vafle
zujara14 před 1 hodinou
Vepřové kostky po srbsku
Liberko před 1 hodinou
Špenátové houboše
KrisZaezemi před 1 hodinou
Nejlepší korpus
Evculina84 před 2 hodinami
Malinový dort
Aneleh81 před 2 hodinami
Vepřové kostky na houbách čerstvých i sušených
Sahula před 13 hodinami
Frankfurtská polévka s brambory, mlékem a smetanou
Sahula před 14 hodinami
Tématické fráze:
tyrolský knedlík,
tyrolský knedlíček,
tyrolské knedlíky se sýrem,
sýrové knedlíčky,
sýrové knedlíky,
sýrový knedlík do polévky,
tirolský knedlik,
tyrolské knedle,
tyrolský knedlík do polévky,
tirolský knedlíček,
tyrolské sýrové knedlíčky,
tyrolské speciality,
zahuštěný kuřecí vývar,
sýrový knedlík,
tyrolský štrudl,
tyrolské recepty,
sýrový knedlíky,
dlouze tažený vývar,
tažený vývar,
špenátové knedlíky
Suroviny:
houska,
vejce,
pórek,
gorgonzola,
sýr,
mléko,
máslo,
ořech muškátový,
pepř černý,
sůl,
žebro hovězí,
mrkev,
celer,
petržel,
rajče,
koření nové koření,
bobkový list,
pepř,
sůl,
máslo,
mouka hladká
Komentáře (15)
Ladi, tak si pochutnejte a vyblejskni nám výsledek...
vůbec neměla šajnu o tom, jak se má správný vývar dělat..ale my..my víme
golfáče..hmm, velmi interesantní
Manžel schválil, takže zítřejší oběd je jasný