Lokše jemné - příloha ke kachně nebo k pečené huse
Lokše, bramborové placky původem ze Slovenska, můžete využít jako přílohu ke svátečnímu obědu, kdy pečete kachnu nebo husu. Placky můžete naplnit restovanými kuřecími játry, jejich chuť tak dostane úplně nový rozměr.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
12-13 kousků
Nutriční hodnoty
Energie | 13 151 kJ / 3 143 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 96,75 g |
Tuky | 105,30 g |
Vláknina | 48,18 g |
Cholesterol | 1,24 g |
Sodík | 6,69 g |
Sůl | 16,45 g |
Sacharidy | 429,23 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
V každém případě nechte kmín v těstě, nádherně zvedne chuť brambor v lokších, máslo v mazání ji jen potvrdí a jsou pak opravdu vynikající. Tyto lokše dělám velmi často, jsou velmi jemné, neztvrdnou a nejsou na druhý den gumové jako z hladké mouky. Jako přílohu dávám k fazolové s uzeným, nebo ke kachně a huse. Plněné a taky přílohové se mohou podávat i z pomalu kvašenými, křupavými okurkami, vhodně je to doplní.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
26. 11. 2023 22:38
26. 11. 2023 19:46
7. 11. 2022 20:04
13. 1. 2019 14:53
26. 12. 2014 09:34
26. 12. 2014 00:08
4. 12. 2014 11:11
3. 12. 2014 21:27
23. 10. 2014 10:46
23. 10. 2014 10:44
23. 10. 2014 10:39
23. 10. 2014 10:24
23. 10. 2014 10:16
23. 10. 2014 09:16
S hladkou to asi neviem,nikdy tie lokše neboli podľa mojich predstáv,vždy sa mi podarili trochu tvrdšie ,ako s polohrubou.
22. 10. 2014 21:08
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křupavé hot dogy
Přidáno před 2 hodinami
Čočkorýže s cibulkou na slanině
Přidáno před 3 hodinami
Zdravý jetelový sirup
Přidáno před 16 hodinami
Piškotová roláda s pomocí varného mixéru
Přidáno před 19 hodinami
Hrnkové knedlíky z kefíru a máslových krutonů
Přidáno před 21 hodinami
Guláš na jedničku
Přidáno 26. 5. 2024 09:53
Právě bylo uvařeno:
Strouhaná buchta II
Vendula Vágnerová uvařila před 19 minutami
Šalamounovy řezy
Nadja uvařil před 1 hodinou
Hrášková pomazánka s pomazánkovým máslem
Elivet uvařila před 12 hodinami
Zdravý jetelový sirup
Dedee uvařila před 12 hodinami
Šumivý nápoj z květů bezinek
Jaruskaa uvařil před 13 hodinami
Jahodový džus
Zuzka123 uvařila před 15 hodinami
Masarykovo cukroví - pravé
Corilon uvařila před 16 hodinami
Červené kuřecí curry kostky
Dede. uvařila před 16 hodinami
Luxusní a rychlý makovník
bonaher uvařila před 16 hodinami
Shakshouka s cizrnou
Corilon uvařila před 16 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Staročeské placky lokše jako dokonalá přílohou k huse, kachně i ke kuřeti. Jsou levné, dobré a příprava je snadná
Jakou mouku použít na lokše? Oblíbené bramborové placky známe od našich babiček
Staročeské vopelky s povidlovou náplní se opékají nasucho. Krásně vláčné zůstanou díky potření sádlem ihned po upečení
Další recepty
Tématické fráze: co jsou lokše lokse ke kachne bramborové lokše k huse kachna a lokše lokše lokše recept co ke kachně placky ke kachně kachna s lokšemi husa z grobu placky k huse příloha k pečené kačeně lokše jako priloha lokše s husou prave lokse přílohy k pečené kačeně pečená husa s lokšemi kachna lokše jak se delaji prave slovenske lokse pečená husa z grobu
Suroviny: brambory typ b, mouka polohrubá, sůl, kmín celý, sádlo husí, máslo, játra kuřecí, olej, cibule, pepř mletý, majoránka
Lokše jemné - příloha ke kachně nebo k pečené huse
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZD2R
28 názorů