Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krkovice s celerem, připravená v papiňáku

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Suroviny

Porce: 3-4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 462 kJ /
1 784 kcal
Bílkoviny111,60 g
Tuky113,80 g
Vláknina39,65 g
Cholesterol 251 mg
Sodík 1,96 g
Sůl4,35 g
Sacharidy69,95 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plátky masa prořízneme na větší pláty, rozevřeme a nejlépe přes mikroten rozklepeme. Po obou stranách zlehka osolíme a opepříme. Každý plát potřeme krenexem a co zbude, odložíme na později k dochucení šťávy. Krok 2: Potřené pláty masa rovnoměrně posypeme nastrouhaným celerem a celer, který zbude, odložíme stranou. Na posypané pláty masa dáme po špalíčku kmínového boku a zavineme do roládek. Zajistíme párátky a pro udržení hezkého tvaru během dušení můžeme navíc utáhnout nití. Krok 3: Do papiňáku na rozehřátý olej dáme kmín a nudličky boku, který necháme osmahnout do narůžovělé barvy. Přidáme roládky, které necháme prudce ze všech stran zatáhnout. Krok 4: Vše zasypeme zbytkem nastrouhaného celeru, podlijeme 300 ml vody a hrnec uzavřeme poklicí. Od doby varu, kdy ubereme plamen na minimum dusíme pod tlakem 30 minut. Poté hrnec ochladíme, otevřeme a měkké maso vytáhneme. Krok 5: Do šťávy přidáme zbytek krenexu, prolisovaný česnek a silným varem necháme zredukovat na hustější šťávu. Krok 6: Maso naporcujeme a podáváme se šťávou a vařeným bramborem. Pokud budeme chtít na přílohu rýži, šťávu necháme bez redukce, jen po přidání krenexu a česneku ještě 3 minuty provaříme.

Zveřejněno 18. 11. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krkovice s celerem, připravená v papiňáku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nVnl

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krkovice s celerem, připravená v papiňáku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nVnl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Krásně to vypadá, tohle bych si dala a hned teď ;-):yes: Lákavé:yes:

Anička, krásne vyzerajúce, to musí chutiť. ;-):yes:

Jééé, ahojkyyy:-K Hmm, dala bych si, masíčko vypadá lákavě a celer já teda rozhodně můžu:-!:-p:-p:yes:

Tématické fráze:
krkovice v papináku, vepřová krkovice v papináku, krkovice na celeru, vepřová krkovička v papináku, krkovice z papiňáku, jak připravit krkovice recepty, krkovice celer, recepty z krkovičky, krkovička recepty v papiňáku, krkovice recepty, vepřová krkovice s celerem, pecena krkovice v papinku, nudlicky z krkovice, krkovice tlakac, krkovice do papeňáku, krkovice zampion papinak, krkovice recept celer

Suroviny:
krkovice vepřová, bok kmínový, celer, bok kmínový, krenex, olej, kmín celý, česnek, sůl, pepř mletý, voda, párátka

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu