Kašmírská rýže

petram Kuchařka: petram

Bezmasá jídla 7 názorů

Suroviny

1 hrnek rýže (nejlépe basmati)
2 cibule
olej
50 g rozinek
50 g spařených a oloupaných mandlí
1/2 lžičky kardamonu
1/2 lžičky skořice
1/2 lžičky mletého římského kmínu
3 hřebíčky
sůl
čerstvý koriandr
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na rozehřátém oleji orestujeme cibuli nakrájenou na větší kousky (čtvrtměsíčky).

  2. Přidáme propranou a scezenou rýži a za stálého míchání ji asi 3 minuty restujeme.

  3. Poté přidáme všechno koření, promícháme a zalijeme 1.5 hrnkem vody.

  4. Přivedeme k varu, stáhneme na nejmenší plamen a pod pokličkou vaříme 15 minut.

  5. Nakonec vmícháme rozinky a mandle, přiklopíme pokličkou a necháme ještě 5 minut dojít. Podáváme posypané čerstvým koriandrem.

Poznámka

Kašmírskou rýži jsem ochutnala v restauraci Karavanseráj v Praze a moc mi chutnala, tak jsem ji zkusila připravit i doma. Myslím, že jsem se chuťově přiblížila originálu :)

Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Kašmírská rýže

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    petram: Ďakujem, potešila si ma, ja koriander príliš nemusím, radšej tú petrželku alebo iné bylinky ;-)

    Odpovědět

  • petram petram(autorka receptu)

    spagetka: Ty a máta? Já bych čekala libeček :-D

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Koriandr nevynechávat, dyk je mňam :-D:-D, ale vážně, někomu fakt nechutná a nahradila bych mátou, jinak :yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • petram petram(autorka receptu)

    tejaja: Koriandr lze určitě vynechat. Pravda, že je pro indickou kuchyni typický, ale upřímně, my si tady na Indii stejně jen hrajeme a podle mého názoru je mnohem důležitější, aby nám výsledek chutnal. Takže já bych za sebe klidně posypala nasekanou zelenou petrželkou, kterou mám moc ráda, případně bych si uměla představit i např. mátu.

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Krásny recept, len sa chcem spýtať, musí tam ísť ten koriander? Nemôžem to posypať niečím iným? ;-):-D

    Odpovědět

  • Roxana Roxana

    Zajímavý recept!:-K

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    To vonia až sem...;-)

    Odpovědět

Tématické fráze: pečená rýže basmati recept kašmírská kuchyně

Zapomněl/a jsem heslo