Vanilkové rohlíčky s moukou z vlašských ořechů bez lepku, mléka a vajec

petram Kuchařka: petram

Cukroví , Bezlepkové 3 názory

Suroviny

75 g univerzální bezlepkové mouky (Doves Farm bílá bez lepku)
75 g mouky z vlašských ořechů (Adveni Medical)
30 g moučkového cukru
1/2 lžičky xanthanu
1 lžička strouhané citronové kůry
70 g bezmléčného tuku (Stella, Alsan)
vanilkový cukr na posypání
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Ze všech surovin zaděláme pevné nerozpadavé těsto.

  2. Z těsta vytváříme rohlíčky, které pokládáme na plech vyložený pečicím papírem.

  3. Pečeme při 160 °C asi 15 minut.

  4. Hotové rohlíčky necháme zchladnout na plechu.

  5. Poté je přes sítko posypeme vanilkovým cukrem.

Poznámka

Vlašskoořechová mouka od firmy Adveni Medical se vyrábí z rozemletých odtučněných ořechů. Obsahuje 10 % zdravé čirokové mouky, která zamezuje žluknutí. Pokud byste nahrazovali oříškovou mouku mletými oříšky, bylo by pravděpodobně potřeba ubrat v receptu tuk.

Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vanilkové rohlíčky s moukou z vlašských ořechů bez lepku, mléka a vajec

Tématické fráze: vanilkové rohlíčky bez lepku vanilkové rohlíčky s vlašskými ořechy vanilkove rohlicky apetit ořechové rohlíčky bez mouky vanilkovo orechove rohlicky rohlicky z vlaskych orechov vanilkové rohlíčky z vlažských ořechů vanilkové rohlíčky bez lepku recept florentýnky apetit vanilkové rohlíčky z vlašskkých ořechů ořechové rohlíčky z vlašských ořechů mouka z ořechů žitný vanilkové rohlíčky rohlíčky z vlaškých ořechů vanilkove rohlíky z zitne mouky bez lepku vanilkové rohlíčky varohlíčky bez bez mouky odtučněné ořechové mouky mleko z orechu vanilkové rohlíčky od florentýnky

Zapomněl/a jsem heslo

Právě probíhá vánoční soutěž! Přidávejte fotky k receptům a vyhrajte vybavení do kuchyně. Zúčastnit se

Zavřít