Dýňovo celerové knedlíčky se slaninou a vejci

Anna Kocikova Kuchařka: Anna Kocikova

Ostatní 5 názorů

Suroviny

250 g dýně Hokkaido - bez slupky a semínek
150 g celeru
150 g polohrubé mouky - podle potřeby o něco více
3 lžíce Solamylu
1 celé vejce
1/4 lžičky soli do těsta
1 lžíce soli (do vody)
Dále budeme potřebovat:
150 g Gazdovské slaniny
1 lžíce oleje
vejce podle potřeby
sůl
mletý pepř
nať lahůdkové cibule
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Dýni a celer nastrouháme do hlubší mísy na jemném slzičkovém struhadle.

  2. Přidáme sůl, mouku, solamyl, vejce, promícháme a necháme chvíli odpočinout.

  3. Pokud bude těsto řidší, přidáme podle potřeby ještě trochu mouky, aby mělo těsto konzistenci, jak na přípravu bramborových knedlíků.

  4. Mezitím dáme do hlubšího, většího hrnce vařit vodu, do které v době varu přidáme cca 1lžíci soli.

  5. Z těsta tvoříme knedlíčky o velikosti pinpongového míčku a ve vroucí vodě je vaříme cca 5minut.

  6. Až vyplavou na hladinu, necháme je ve vodě ještě 2minuty, poté je děrovanou naběračkou vytáhneme a necháme okapat.

  7. Na lžíci oleje osmažíme nadrobno nakrájenou slaninu, přidáme cibulovou nať, na plátky nakrájené noky, prohřejeme a přidáme vyklepnutá vejce, která necháme za stálého míchání srazit.

  8. Okořeníme solí a pepřem a na talíři můžeme dozdobit ještě jako bonusem navíc jedním volským okem.

Poznámka

Inspirací mi byl recept, který jsem si upravilahttp://www.toprecepty.cz/recept/36821-nokyspeclekn...

Potřebovala jsem zužitkovat zbytek z poslední dýně a kdo má rád celer,tak může tuto kombinaci vyzkoušet.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Dýňovo celerové knedlíčky se slaninou a vejci

Tématické fráze: celerové knedlíčky dýnovo celerové pyré recept dýnovo celerové pyre celeroveknedlicky recept na celerové knedlíčky bramborovo/celerove knedlicky

Zapomněl/a jsem heslo