Dýňovo-zeleninový mozeček

Anna Kocikova Kuchařka: Anna Kocikova

Doba přípravy: s přípravou a vařením do 30minut Zeleninová jídla 9 názorů

Suroviny

1 velká nadrobno nakrájená cibule
2 lžíce oleje
150 g nahrubo nastrouhané dýně Hokkaido (cca 1/4 z 1/4 malé dýně)
350 g nahrubo nakrájených růžiček květáku (cca 1/2 z 1 malého květáku)
40 g na tenká kolečka nakrájeného pórku (cca 1 velká hrst)
40 ml vývaru nebo vody
1/4 lžičky drceného kmínu
2 lžíce nasekaných bylinek (použila jsem směs libečku a petržele)
sůl
mletý pepř
na osobu 1-2 vejce
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Růžičky květáku vložíme do vroucí osolené vody, 5minut povaříme, dáme do cedníku okapat a poté na prkýnku nožem nasekáme.

  2. Do hlubšího kastrolu, nebo větší pánve dáme na rozehřátý olej orestovat cibuli. Přidáme dýni, pórek a podlijeme vývarem, nebo vodou. Přiklopíme poklicí a 5minut dusíme.

  3. Do podušené směsi přidáme nakrájený květák, zelené bylinky, sůl, kmín a špetku pepře.

  4. Promícháme a již bez pokličky necháme 5minut osmahnou.

  5. Přidáme vejce, která necháme srazit, podle potřeby dochutíme a podáváme s pečivem, nebo bramborem.

Poznámka

Mám vyzkoušeno místo dýně i s kedlubnou, nebo také s celerem. To jsem ale pod pokličkou dusila přibližně 10minut. Pak květák a postup výše uvedený. I takto připravený“mozeček“byl velice dobrý.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílel již 1 kuchař

Ohodnoťte recept: Dýňovo-zeleninový mozeček

Tématické fráze: dýňovo květákové mozeček dýně a cuketa květák jako mozeček s kedlubnou dýňovo rajská omáčka

Zapomněl/a jsem heslo