Pečený pstruh s máslovou zeleninou
Delikátní maso pstruha je potřeba pouze podtrhnout jemnou úpravou. Také příloha by měla být lehká a zábavná. To vše splňuje tento recept. Navíc přílohovou zeleninu můžete obměňovat dle sezónní dostupnosti.
Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 201 kJ / 765 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 90,00 g |
| Tuky | 45,00 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 350 mg |
| Sodík | 260 mg |
| Sůl | 0,50 g |
| Sacharidy | 0,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Pstruhy vykucháme, dobře očistíme od šupin a nasolíme.
Krok 2: Necháme odležet asi hodinku v chladu. Vyložíme plech pečicím papírem, který potřeme trochou másla.
Krok 3: Pstruhy po odležení opláchneme od soli a opětovně okořeníme, lehce solí, pepřem a celým nebo i drceným kmínem.
Krok 4: Takto okořeněnou rybu lehce obalíme v hladké mouce a položíme na připravený plech.
Krok 5: Jakmile jsou pstruzi uloženi, vložíme do břišní dutiny po jedné snítce petrželové a libečkové nati.
Krok 6: Pstruhy dáme péct do rozpálené trouby na 180 °C, dokud se ze spodní strany neopečou do zlaté barvy. Poté opatrně otočíme a na každého pstruha položíme plátek másla.
Krok 7: Během pečení připravíme zeleninu, a to tak, že různé druhy zeleniny nakrájíme na stejně velké nám vyhovující tvary (kostky, nudličky). Na pánvi, v které rozpustíme lžičku másla, zvolna malou chvilku opékáme. Posolíme, opepříme a podáváme s rybou.
Krok 8: Dopečeme do zlatova i druhou stranu ryby a podáváme s máslovou zeleninou jakožto jedinou přílohou.
Zveřejněno 9. 4. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pečený pstruh s máslovou zeleninou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/P9x2
Moje poznámka
Pečený pstruh s máslovou zeleninou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/P9x2
Nejnovější recepty
Jablkovo-pudinkový koláč
Přidáno před 1 hodinou
Kakaová roláda s tvarohovým krémem a banánem
Přidáno před 4 hodinami
Slaný snídaňový koláč z tortilly
Přidáno před 7 hodinami
Jemná rybičková pomazánka
Přidáno před 15 hodinami
Koláčky s dvojí náplní zadělávané majonézou
Přidáno před 17 hodinami
Kuřecí kapsy plněné šunkou a uzeným sýrem, pečený květák a česnekový dip
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jablkový piškot
malami před 19 minutami
Těstoviny s žampiony a brokolicí
Limek před 53 minutami
Jednoduché, rychlé a levné těsto na štrúdl
hajibuni před 58 minutami
Palačinky s džemem
MarketJ před 1 hodinou
Salát ze syrové červené řepy
mertice před 1 hodinou
Pečená zelenina s červenou řepou a jablky
Evajira před 1 hodinou
Jablkové čatní
josef.ridic před 1 hodinou
Kuřecí stehna s vaječnou náplní
Leni1970 před 1 hodinou
Filé smažené v troubě
[email protected] před 1 hodinou
Krůtí maso s houbami
[email protected] před 1 hodinou
Tématické fráze:
ryba na másle se zeleninou,
pečený pstruh na másle,
příprava pstruha na másle s přílohou,
pstruh pečený v troubě se zeleninou,
peceny pstruh se zeleninou,
peceny pstruh,
pstruh pečený v troubě,
pstruh na zelenině,
pstruh peceny na másle,
pstruh se zeleninou,
chlazený pstruh,
pstruh podle vaňka,
pstruh na másle v na paprice,
pstruh duhový na másle pečený,
pstruh chlazený,
pstruh na masle s prilohou,
pstruh pečený na zelenině,
recepty na pstruha s zeleninou,
jak dlouho pect pstruha,
pstruh pečený se zeleninou
Suroviny:
pstruh,
mouka hladká,
máslo,
sůl,
pepř mletý,
kmín celý,
nať petrželová,
libeček,
cuketa,
paprika,
rajče,
mrkev,
celer řapíkatý,
hrášek,
kukuřice
Komentáře (5)