Pečený pstruh s máslovou zeleninou
Delikátní maso pstruha je potřeba pouze podtrhnout jemnou úpravou. Také příloha by měla být lehká a zábavná. To vše splňuje tento recept. Navíc přílohovou zeleninu můžete obměňovat dle sezónní dostupnosti.
Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 201 kJ / 765 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 90,00 g |
Tuky | 45,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 350 mg |
Sodík | 260 mg |
Sůl | 0,50 g |
Sacharidy | 0,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Pstruhy vykucháme, dobře očistíme od šupin a nasolíme.
Krok 2: Necháme odležet asi hodinku v chladu. Vyložíme plech pečicím papírem, který potřeme trochou másla.
Krok 3: Pstruhy po odležení opláchneme od soli a opětovně okořeníme, lehce solí, pepřem a celým nebo i drceným kmínem.
Krok 4: Takto okořeněnou rybu lehce obalíme v hladké mouce a položíme na připravený plech.
Krok 5: Jakmile jsou pstruzi uloženi, vložíme do břišní dutiny po jedné snítce petrželové a libečkové nati.
Krok 6: Pstruhy dáme péct do rozpálené trouby na 180 °C, dokud se ze spodní strany neopečou do zlaté barvy. Poté opatrně otočíme a na každého pstruha položíme plátek másla.
Krok 7: Během pečení připravíme zeleninu, a to tak, že různé druhy zeleniny nakrájíme na stejně velké nám vyhovující tvary (kostky, nudličky). Na pánvi, v které rozpustíme lžičku másla, zvolna malou chvilku opékáme. Posolíme, opepříme a podáváme s rybou.
Krok 8: Dopečeme do zlatova i druhou stranu ryby a podáváme s máslovou zeleninou jakožto jedinou přílohou.
Zveřejněno 9. 4. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pečený pstruh s máslovou zeleninou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/P9x2
Moje poznámka
Pečený pstruh s máslovou zeleninou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/P9x2
Nejnovější recepty
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 14 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 14 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 15 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 15 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 15 hodinami
Dortíky s jahodami a rebarborou i pro začátečníky
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kedlubnové zelí
Merylas před 24 minutami
Domácí rohlíky jako z pekárny
novakovajanna před 1 hodinou
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 16 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 17 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 19 hodinami
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik před 20 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 20 hodinami
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo před 21 hodinami
Ražniči v zapékací misce
Valis před 21 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Jamca před 21 hodinami
Tématické fráze:
ryba na másle se zeleninou,
pečený pstruh na másle,
příprava pstruha na másle s přílohou,
pstruh pečený v troubě se zeleninou,
peceny pstruh se zeleninou,
peceny pstruh,
pstruh pečený v troubě,
pstruh na zelenině,
pstruh peceny na másle,
pstruh se zeleninou,
chlazený pstruh,
pstruh podle vaňka,
pstruh na másle v na paprice,
pstruh duhový na másle pečený,
pstruh chlazený,
pstruh na masle s prilohou,
pstruh pečený na zelenině,
recepty na pstruha s zeleninou,
jak dlouho pect pstruha,
pstruh pečený se zeleninou
Suroviny:
pstruh,
mouka hladká,
máslo,
sůl,
pepř mletý,
kmín celý,
nať petrželová,
libeček,
cuketa,
paprika,
rajče,
mrkev,
celer řapíkatý,
hrášek,
kukuřice
Komentáře (5)