

Pstruh na zelenině
Suroviny
- 2 pstruzi
- šťáva z citronu
- sůl
- pepř
- 4 lžíce mouky
- 3 lžíce másla
- konzerva sterilované zeleniny (hrášek s kukuřicí a mrkví)
- 125 ml bílého vína
- 1 lžíce sekané petrželky
Postup přípravy receptu
Čerstvého pstruha omyjeme a osušíme. Pokapeme citronovou šťávou, osolíme a opepřime. Obalíme v mouce.
Na 2 lžících másla opékáme po každé straně 5 min dozlatova.
Šalotku oloupeme, jemně posekáme a zesklovatíme na 1 lžíci rozehřátého másla. Přidáme zeleninu.
Zalijeme bílým vínem a dusíme asi 5 min. na mírném ohni. Nakonec osolíme a opepříme.
Ochutíme citronovou šťávou.
Jako příloha mohou být americké brambory nebo přeliv tatarskou omáčkou.
Pochutnali jste si? Sdílejte recept!
Sdílet na Facebooku Poslat emailem
Recept sdílelo již 9 kuchařů a kuchařek
Alternativy k tomuto receptu
Zobrazit další alternativyOhodnoťte recept: Pstruh na zelenině
K receptu nejsou žádné komentáře.