Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřenky s cibulí

Vynikající šťavnaté plátky z mletého vepřového masa rychle osmažené na sádle vás potěší skvělou chutí i vůní. Podávají se s hořčicí a nadrobno krájenou cibulí, které je krásně doplňují.

Hodnocení receptu je 5,0 (36×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 10 min

35 min (25 min příprava + 10 min tepelná úprava)

8. 5. 2015 17:25

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Nutriční hodnoty

Energie2 578 kJ / 616 kcal
Bílkoviny84,00 g
Tuky18,00 g
Vláknina2,05 g
Cholesterol 260 mg
Sodík 4,50 g
Sůl11,15 g
Sacharidy28,50 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Šťavnaté a křehké plátky, vonící masem, použitým kořením a hořčici s cibulí.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

cathleen cathleen

10. 5. 2015 18:10

BlankaZ: chuťově mi ale opravdu tahle s malou obměnou připravená masa přijdou každé jiné :-)...a karbanátek je podle mě takový nejuniverzálnější, každý ho dělá podle svého zvyku a chuti ;-)

BlankaZ

10. 5. 2015 18:06

Rozdíl mezi vepřenkou a čevapčiči je opravdu v použitém mase /ne v příloze-řepa,cibule..../
Jen tak pro zajímavost,jaký je rozdíl mezi karbošem a čevapčiči?Napadá mě-do karbošů se dává majoránka,no a potom tvar do kterého mleté maso uplácáme.......:-)

spagetka spagetka

10. 5. 2015 17:42

cathleen: jo, my jsme k tomu měli vždycky červenou řepu, ale jako salát, nebo jak to nazvat, aby sis nemyslela, že třeba v mase nebo jako přílohu, k vepřence natenko nakrájená cibule, jinak s tím vysvětlením souhlasím

cathleen cathleen

10. 5. 2015 17:36

spagetka: :-Ok čevapčiči si nedovedu červenou řepu představit, i když ji miluju.
Vepřenky jsou pouze z vepřového, čevapčiči směs vepřového a hovězího (půl na půl), ochucené sekanou cibulkou v mase - tvarované do válečků a tak osmažené, na talíři s krájenou cibulkou a hořčicí. Směs masa a kousky osmažené cibulky jsou typické pro chuť čevapčiči.

cecilka: mám tutéž starožitnou remosku a peče líp než ta nová. Lístkové těsto jsem péct nezkoušela, potřebuje vložit do vyhřáté trouby, péct na vysokou teplotu, tu remoska nedá.
Jinak - recepty na co? Nenapsalas, co přesně chceš v remosce péct.
A když už jsme u toho, požádám tě o vysvětlení tvého smajlíkového komentáře u mého receptu - bylo by to vhodné;-)
http://www.toprecepty.cz/recept/42554-bylinkove-ma...

zizala zizala (moderátorka)

10. 5. 2015 08:36

BlankaZ: Já tedy jednotlivé chutě rozlišuju, každé to jídlo přece většinou obsahuje různé suroviny a na chuti se to projeví ;-)

Do Koruny jsem při svých řídkých návštěvách Prahy chodila na chlebíčky nebo vlašák s rohlíkem a jahodový koktejl. Tvoje vepřenky ale znám z naší jídelny, jsou fajn :yes:

Paul Sulc

10. 5. 2015 02:41

to : CECILKA Jsem skoro 50 let v USA, ale na tu Korunu vzpominam zdaleka nejvice. Potom na Mlecne bary a na Vanhu. Koruna se ale pry ma obnovit. Jenze padesatileta Ztrata kontinuity, to bude neco zcela jineho.

BlankaZ

9. 5. 2015 22:22

Vepřenky, čevapčiči, sekaná, karbanátky... všechno chutná dost podobně, ale dost dobře :yes::yes:

cecilka

9. 5. 2015 15:44

Pražská Koruna je moja srdcovka z mojej študentskej mladosti, lepšie:-p a hlavne lacnejšie:-D knedlo-vepřo-zelo, vepřenky, držkovku a iné som už nikde inde nejedla.:-p:-p:-p:-p Škoda, že ju zrušili.:-//
Ale, cathleen, mám k vám prosbu, marylas mi vás odporučila ako odborníčku na pečenie slaného pečiva v remoske. Môžem vás poprosiť o nejaké recepty? Mám "starožitnosť" s tromi miskami rozličného objemu a s "deklom" so skleneným okienkom. A hlavne by som chcela vedieť, ako a či sa dá v r. piecť aj lístkové cesto.
Ďakujem za odpoveď a želám krásny víkend.

ivulinka ivulinka

9. 5. 2015 13:29

Nádherné, sice jsem již po obědě, ale na svačinku by bodly:yes:

Maja

9. 5. 2015 13:27

Když jsem dělala v Koruně,měnily jsme chlebíčky za vepřenky,mnam,ráda si vzpomenu na fušku,ale prima partu:yes:

hosta hosta

9. 5. 2015 10:11

Tak takhle to asi opravdu v Koruně bylo - našla jsem v jakýchsi dobových dokumentech stejné suroviny, probíralo se to již na diskusi:-)):yes:

Michaela Medkova Michaela Medkova

9. 5. 2015 09:52

Hned, jak jsem četla název rcp, se mi vybavil právě automat Koruna, kam jsme na ně chodili.
Díky za připomenutí a ukládám:-p;-)

spagetka spagetka

9. 5. 2015 09:08

Vepřenky a čevapčiči dodnes patřej k našim oblíbeným jídlům. Pamatuju si, jak mi kdysi mamka vysvětlila, že hlavní rozdíl mezi čevapčiči a vepřenkou je v tom, že jednak čevapčiči je váleček a dává se k němu červená řepa, pak že vepřenka je placička a dává se cibule. Asi mi vysvětlila i jiné rozdíly, ale tohle mi prostě utkvělo v paměti :-D:-D:-D, jinak :-p:-p:yes::yes:

cathleen cathleen

9. 5. 2015 08:58

Drobek: do Koruny chodíval kdysi i manžel, ale na vepřenky se nepamatuje - ptala jsem se. Asi nepatřily k oblíbeným jídlům tehdy mladičkého kluka...
Někdo se v diskuzích po vepřenkách sháněl, proto jsem přidala recept, zas trochu odlišný od obou, co tu jsou...je z knihy Receptur domácíćh pokrmů.
Hotové vepřenky byly opravdu křehké a opravdu velice šťavnaté. Focený vzorek s chutí snědl manžel (na svačinku). Schválně si tipni, co bylo k obědu?:-p

Lorencs

9. 5. 2015 08:54

Tak to bych si dal,diky za osvěženi receptu..:yes:

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: vepřenky s cibulí a hořčicí vepřenky recept na vepřenky pečené v troubě vepřenka recept na veprenky vepřenky recept kebabčata veprenkyscibuli vepřenky z koruny prave veprenky recept vepřenky vepřenky z mletého masa recepty vepřenky vepřenka recept vyborne veprenky vepřenky s cibulkou příprava vepřenek jak udelat veprenky recepty-veprenky veprenkya cbuli

Suroviny: plecko vepřové, veka, voda, sůl, paprika sušená sladká, pepř mletý, sádlo, hořčice, cibule

TopRecepty.cz

Vepřenky s cibulí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xmqq