Kuře po staročesku

sovicka16 Kuchařka:

Drůbeží maso 1 názor

43

Suroviny

1 kuře
dle chuti sůl
dle chuti citronová šťáva
dle chuti zázvor
60 g másla
3 dcl vývaru nebo vody
25 g hladké mouky
250 ml smetany
50 g mandlí
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Kuře naporcujeme, osolíme, zakapeme citronovou šťávou, posypeme zázvorem, vložíme do tukem vymazaného pekáčku, zastříkneme vývarem a pečeme pod poklicí v mírně horké troubě doměkka. Během pečení podléváme kuře vypečenou šťávou, případně doléváme vývar.

  2. Měkké kuře vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme hladkou moukou, mírně orestujeme, zalijeme vývarem a povaříme.

  3. Nakonec přidáme smetanu, dochutíme solí a citronovou šťávou.

  4. Na talíři přelijeme pečené kuře omáčkou a posypeme opraženými a posekanými mandlemi. Podáváme s bramborovými kroketami, jemným houskovým knedlíkem nebo těstovinami.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Kuře po staročesku

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    tu davam obrovsku 1. pouzila som cerstvy zazvor nasekany na male kusocky a dal tomu jedlu bajecnu chut, fantasticky sme si pochutili a rozhodne budem opakovat. sovicka vdaka.

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo