Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 309 kJ / 1 986 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 64,03 g |
Tuky | 22,54 g |
Vláknina | 20,18 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6,41 g |
Sůl | 16,00 g |
Sacharidy | 371,64 g |
Postup přípravy
Krok 1: Sušená rajčata si hodinu předem namočíme do vlažné vody, pak je scedíme, osušíme a pokrájíme na menší kousky.
Krok 2: Těsto je řidší, vymíchávám ho robotem - k prefermentu přidáme zbytek surovin a vymísíme hladké těsto (pokrájená rajčata přidáme až zcela nakonec mísení. Stěrkou, namočenou v oleji pak těsto vyškrábneme na pomoučený stůl.
Krok 3: Omoučenýma rukama těsto roztáhneme do stran a poskládáme (jako když překládáme kváskové těsto na chleba) a snažíme se nezapracovat do těsta moc mouky navíc - pomůže dobrá stěrka nebo špachtle. Poskládané ho uložíme do olejem lehce vymazané misky a necháme 30 minut odpočinout.
Krok 4: Po odpočinku těsto vyklopíme na stůl a roztažení a skládání si zopakujeme (těsto se hezky zpevní a mnohem méně lepí). Složené ho znovu uložíme do olejem vymazané mísy a necháme asi hodinu kynout.
Krok 5: Vykynuté těsto vyklopíme na stůl - pracujeme opatrněji, abychom z něj vymačkali co nejméně vzduchových bublin, natáhneme trochu do délky a kartou nebo nožem nakrájíme na 8 kusů.
Krok 6: Nakrájené bulky uložíme na plech s pečícím papírem nebo fólií, necháme nakynout, pak postříkáme vodou z rozprašovače a upečeme v troubě, dobře vyhřáté na 230°C/asi 20 minut.
Zveřejněno 8. 7. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tečkované bulky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ORkR
Moje poznámka
Tečkované bulky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ORkR
Nejnovější recepty
Vanilkový máslový korpus
Přidáno před 2 hodinami
Květákové karbanátky s mozzarellou
Přidáno před 4 hodinami
Hokaido krémová polévka s kokosovým mlékem
Přidáno před 6 hodinami
Bramborové taštičky se švestkovými povidly
Přidáno před 19 hodinami
Maminčina bažantí stehna
Přidáno 20. 10. 2025 14:05:01
Tvarohový koláč s hruškami
Přidáno 20. 10. 2025 13:24:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vločkový nákyp s jablky neboli jablkový vločkovec
Masulka1967 před 19 minutami
Kanellbular - skořicové šneky
FranTisket před 40 minutami
Přírodní kotlet s žampiony
DavidVolvo před 52 minutami
Salámová rychlá pomazánka
DavidVolvo před 52 minutami
Tvarohové muffiny s ovocem
Petra.21 před 1 hodinou
Buřtguláš samotáře Rermora
Dogys před 2 hodinami
Kuřecí čína
Cikitaka před 2 hodinami
Švestková buchta
ctomala před 3 hodinami
Švestková povidla
ctomala před 3 hodinami
Tématické fráze:
teckovane hrnce,
bulka s olivami
Suroviny:
mouka hladká,
voda,
droždí čerstvé,
voda,
sůl,
mouka hladká,
mouka chlebová pšeničná,
mák,
rajče sušené,
droždí
Komentáře (9)