Vepřová játra špikovaná slaninou, na smetaně
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Energie | 4 755 kJ / 1 136 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 101,29 g |
Tuky | 52,14 g |
Vláknina | 19,30 g |
Cholesterol | 1,46 g |
Sodík | 840 mg |
Sůl | 2,30 g |
Sacharidy | 57,56 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Pokud játra během dodělávky omáčky vystydla, prohřejeme je na pařáku na ohřívání knedlíků.
Dýni hokkaido, která není v obchodě po celý rok, můžeme nahradit mrkví. Ale omáčka je také velice chutná, když se místo dýně či mrkve použijí 2středně velké plody kaki.
Pokud Vám nevadí celer, můžete přidat. Já jsem dala 200 g. Omáčka je po rozmixování zeleniny dostatečně hustá, nemusí se zahušťovat moukou.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
15. 12. 2021 20:17
15. 12. 2021 18:08
toš snáď sme na jedné chuťové vlně.
Dělám to velmi podobně, jen při výběru jater jsem na řezníka asi nepříjemný, neb chci ešpičky jater, nikoliv ty játra s kanálky. (je jasné, kdo je dělá, je to nahořklé, i když kanálky odřežem, , navíc je vyhodíme kočce, ale zaplatíme.
Tak že mám takový slovní obrat pro řezníka, ,,chcu 3/4 kila jaterní špičky a pokud mi je dáte k ojí spokojenosti, udělám ještě útratu třeba aj za 500 korun. Většinou to má úspěch a tak nakoupím ještě slaninu a dál, co potřebuju, ale už jen to co je hotové v kelímkách a podobně.
Potom špek na kostičky lehce osmažím ( lehce) nechám zchladit a teprve jej zasunu do připravených otvorech na špikování. Takto upravený špek přinese více vůně a je i barevnější.
ALE ZAS E VĚC NÁZORU. Jako příloha je zvyk u nás k játrům rýže a šťáva.
Játra dělám tak, aby byly lehce mazlavé, nikoliv tvrdé , nebo krvavé.
Až po jejich konzumaci si vždy uvědomím , že můj cholesterol úpí a úpí.
,,TOŠ TAK,,
15. 12. 2021 15:32
14. 12. 2021 10:07
1. 10. 2015 20:59
29. 9. 2015 16:19
29. 9. 2015 16:16
Tom Beyk:Tome u jater to ochucení rozmarýnem nebylo na škodu.Jen je lepší použít ten kupovaný v marketu.Je jemný včerně stonku na rozdíl od pěstovaného doma,který používám já.Ten má ty větvičky dřevnaté a musí se pak na talíři při konzumaci z části odstranit
29. 9. 2015 00:06
28. 9. 2015 20:34
28. 9. 2015 19:52
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno před 8 hodinami
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno před 17 hodinami
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno před 17 hodinami
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno před 18 hodinami
Sýrový chléb
Přidáno před 19 hodinami
Kuřecí závitky s mozzarellou a chřestem
Přidáno před 20 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Sachr dort z jablek
marie.ledlova@email.cz uvařil před 4 hodinami
Fazolová polévka s mrkví a libečkem
TondaJ uvařila před 4 hodinami
Polévka z kuřecích hřbetů
Gregusa uvařila před 5 hodinami
Těsto na pizzu
sarahaj uvařil před 7 hodinami
Domácí vánočka
Andyscha uvařila před 9 hodinami
Štikozubec argentinský s thajskou omáčkou
Ondraska uvařila před 10 hodinami
Čevabčiči s bramborem
8181bartova uvařila před 11 hodinami
Ruské chlebíčky - zapečené
slavka744 uvařila před 11 hodinami
Chutné vafle
PetraJ7 uvařila před 11 hodinami
Jednoduché vynikající langoše
Hankapa uvařila před 12 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: vepřová játra na smetaně vepřové játra na smetaně vepřová játra recepty játra na smetaně prospikovana jatra vepřová játra vepř.jatra na smetaně recepty na vepřové játra na smetaně recepty vepřová játra na smetaně a rozmarýn ohřívání vepřových jater veprová játra na smetane recept vepřová játra vcelku vepřová játra recept na smetaně top recepty vepřová játra na smetaně vepřová jatra na na smetaně špekovaná játra recept špikovana minutky jatra vepřové jatra na smetane top vepřové na smetaně recepty na vepřová játra
Suroviny: játra vepřová, špek, dýně hokkaido, petržel, celer, cibule, rozmarýn, koření nové koření, pepř, voda, smetana, hořčice, olej, máslo, voda, sůl
Vepřová játra špikovaná slaninou, na smetaně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jN0l
10 názorů