Rajská omáčka podle pana Šroubka
Rajská omáčka podle pana Šroubka je dokonale vymazlený návod na zhotovení omáčky té nejvyšší kvality. K této omáčce si připravte houskový knedlík a maso tam bude už jen navíc.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 974 kJ / 472 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 11,69 g |
Tuky | 14,97 g |
Vláknina | 11,05 g |
Cholesterol | 26 mg |
Sodík | 82 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 58,78 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 25. 10. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rajská omáčka podle pana Šroubka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PAWl
Moje poznámka
Rajská omáčka podle pana Šroubka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PAWl
Nejnovější recepty
Domácí jablečný štrúdl se švestkami
Přidáno před 15 hodinami
Jelení závitky
Přidáno před 17 hodinami
Pikantní pečená rajčata
Přidáno před 17 hodinami
Špekovo-papriková pomazánka
Přidáno před 18 hodinami
Cuketovo-kedlubnová polévka
Přidáno před 18 hodinami
Domácí kečup z trouby (méně pracný)
Přidáno před 18 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cuketová buchta
mamina58 před 10 hodinami
Dršťková polévka z hlívy
KrisZaezemi před 12 hodinami
Rybičková pěna (pomazánka)
Kajkajak před 13 hodinami
Zelňačka (klasika)
HavranPB před 14 hodinami
Segedínský guláš
Jiri_N. před 15 hodinami
Papriková pasta
lpinkas@seznam.cz před 15 hodinami
Houbové rizoto
Konstantin. před 15 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem, špenátem a sýrovo-smetanovou omáčkou
Konstantin. před 15 hodinami
Vepřová pečeně s batáty, cibulí a jablkem
Konstantin. před 15 hodinami
Debrecínská hrachová polévka
Mici76@seznam.cz před 16 hodinami
Tématické fráze:
rajská omáčka apetit,
rajska omacka sapíka,
vaříme rajskou,
vaříme rajskou omáčku,
rajská omáčka,
rajská omáčka jednoduchý recept,
hotel sroubek,
rajska omačka recept,
karel šroubek recepty,
vaříme s tomem,
karel šroubek,
kuchař ví rajská omáčka,
děláme rajskou omáčku,
rajská od polrajcha,
italská rajská omáčka,
omáčky recepty,
rajská omáčka z rajčat ve vlastní šťávě,
jak se vaří u šroubka,
apetit rajska omacka,
jak se vaří u šroubků
Suroviny:
rajče,
máslo,
cibule,
mrkev,
petržel,
celer,
pepř černý,
koření nové koření,
skořice,
bobkový list,
ocet vinný bílý,
citron bio,
šťáva citronová,
mouka hladká,
vývar hovězí,
cukr krupice,
víno červené
Komentáře (37)
Neměla jsem sice čerstvá rajčata (v zimě jsou nedozrálá a bez chuti), ale dala jsem 2 italské konzervy s nakládanými rajčaty. Ta mají chuť vynikající - jsou sbíraná v létě a je to znát.
Ještě jednou děkuji za nápad osvěžit zde starý recept dávné prvotřídní restaurace.
Dík a bodík
Petra: On recept vyvolal pozdvižení?
Některé z vás ví, že jsem přemýšlel, jestli recept přidat nebo ne. Receptů na rajskou omáčku je tu hodně. Ale tato jediná je z čerstvých rajčat a ne z protlaku či kečupu jako jiné - tak proto.