Pečená kachní prsa s červeným zelím a bramborových knedlíkem

snedeno.cz Kuchařka: snedeno.cz

Doba přípravy: 90 3 porce Drůbeží maso 2 názory

Suroviny

Kachní prsa:
750 g kachních prsou s kostí (v ideálním případě 600 g vykoštěných)
2 větvičky rozmarýnu
hrubozrnná sůl
kmín
Červené zelí:
1 sterilované červené zelí
1 cibule
1 lžíce octu
1 lžička cukru
1/2 lžičky kmínu
sůl
olej
Bramborový knedlík:
500 g vařených brambor
100 g hrubé krupice
150 g hrubé mouky
1 vejce
1 lžíce oleje
sůl
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Kachní prso, pokud je s kostí, ostrým nožem vykostíme a skelet si uschováme na kachní polévku. Kůži nařízneme ostrým nožem podélně a příčně, aby nám vznikly čtverečky. Musíme to provést opatrně, abychom zbytečně neřízli do masa. Poté potřeme olejem, okmínujeme, proložíme rozmarýnou a necháme půl hodiny odpočinout. Potom osolíme hrubozrnnou solí a sůl dlaněmi do masa vetřeme. Necháme ještě chviličku stát.

  2. Mezitím si dáme uvařit brambory ve slupce. Uvařené brambory necháme zchladnout za oknem a pak ještě teplé oloupeme. Nastrouháme na jemném struhadle, smícháme s moukou, krupicí, vejcem, olejem, solí a zpracujeme pevné těsto, ze kterého utvoříme 2 knedlíky. Následně uvaříme ve vroucí vodě 16 minut. Poté vyndáme, necháme chvíli vydýchat a nakrájíme bílou nití na plátky.

  3. Rozpálíme troubu na 190°C.

  4. Maso nejprve vložíme kůží dolů na studenou pánev zároveň s rozmarýnou, zapálíme pod ní plotýnku a zprudka opečeme. Maso pustí tuk, který odebíráme lžící do skleničky. Opékáme tak dlouho, dokud není kůže zlatavá, může to trvat cca 8-10 minut. Potom maso obrátíme a opékáme z druhé strany dozlatova, přibližně 6 minut.

  5. Mezitím už se nám nahřála trouba, tak trochu tuku přelijeme do pekáčku a vložíme do něj opečená prsa. Pečeme ještě 10 minut. Kdo má rád maso víc růžové, všechny kroky zkrátí o 1-2 minuty. Hotové maso vyjmeme a zabalíme na 5 minut do alobalu, aby se šťáva hezky rozlila po mase. Potom nakrájíme na plátky.

  6. Mezitím, co se nám peče maso, v kastrolu rozehřejeme olej a osmažíme na něm na kostičky nakrájenou cibuli. Přidáme slité zelí s troškou nálevu, okmínujeme a podusíme pod pokličkou asi 8 minut. Dále dochutíme dle vlastní chuti cukrem, solí, příp. octem a chvilku ještě zahřejeme.

Poznámka

Kachnu v tomto převleku budete mít nachystanou co by dup, žádná obíračka a žádné mastné prsty, triko ani kalhoty :P

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 153 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pečená kachní prsa s červeným zelím a bramborových knedlíkem

  • snedeno.cz snedeno.cz(neregistrovaný)

    Já je kupovala v Lidl :-p

    Odpovědět

  • medmic medmic

    Skvělé :) Jen ještě sehnat u nás ty kachní prsa :)

    Odpovědět

Tématické fráze: kachni prsa se zelim kachní prsa s kosti kachní prsa s kostí recept peceni kachnich prsou kachní prsa v troubě kachni prsa kachní prsa na zelí kachniprsa kachni prso se zelim kacní prsa s červeným zelím kachni prsa s kostí recepty kachni prsa ze zelim kachni prsa s kuzi a kosti kachní prsa s kostí a kůží se zelím kachna s červeným zelí kachni prsa na kmine kachni prsa s kosti v troube kachni prsa opeceme a vlozime do trouby kachni prsa na cervenem zeli a vine doba peceni kachnich prsou

Zapomněl/a jsem heslo